Prima pagină » Titlurile zilei » Un individ dubios i-a băgat în sperieți pe ieșeni. Umblă prin tramvaie și lovește oamenii la întâmplare: „A coborât și i-a dat un pumn” – FOTO

Un individ dubios i-a băgat în sperieți pe ieșeni. Umblă prin tramvaie și lovește oamenii la întâmplare: „A coborât și i-a dat un pumn” – FOTO

04 mart. 2024, 02:00, 28 ,
Petronel Ștefan în Titlurile zilei

Ieșenii se tem să mai circule cu tramvaiul după ce un invidivid a agresat mai multe persoane în mijloacele de transport. Acesta umblă din stație în stație și devine agresiv, dacă este atins

Problema oamenilor străzii din Iași este tot mai gravă pe zi ce trece. Deși mulți dintre ei sunt pașnici, există și boschetari care sunt agresivi cu ceilalți cetățeni. Așa cum este și cazul unui bărbat care umblă prin tramvaie și lovește călătorii.

Individul umblă prin tramvaie și îi atacă pe ieșeni

În seara de vineri, 1 martie 2024, un ieșean l-a suprins pe acest individ cum a atacat o femeie într-un tramvai pe ruta 3. Acesta a lovit-o cu piciorul, iar după ce călătorii au intervenit, a început să fie și mai agresiv.

„Eu am coborât din tramvai la Filarmonică, iar în urma mea a coborât un copil, iar bărbatul acesta i-a dat un pumn sau o palmă, nu am văzut exact. El stă în ușă, iar dacă îl atingi când treci, el te lovește pe la spate. Am mai văzut o situație, eram în tramvai, în Tătărași. O doamnă a trecut pe lângă el și normal că l-a atins, era aglomerat. El a urmărit-o și după i-a dat un picior. Atunci am intervenit și ne-am luat de el, iar atunci a început să zică tot felul de lucruri, că noi l-am împins, că e vina noastră și el s-a apărat. Doamna respectivă nu a vrut să sune la poliție, probabil era speriată. Este cert că acest individ este periculos, iar cineva ar trebui să se sesizeze în acest sens. Am să merg și la poliție cu imaginile, să depun plângere”, povestește Vlad Iulian, un călător care l-a surpins pe bărbat.

Bărbatul, care este un om al străzii, cel mai probabil, umblă prin oraș și stă în stațiile de tramvai. De multe ori țipă sau vorbește singur, iar uneori lovește cu pumnii și picioarele în aer.

„Tot l-am văzut prin oraș, dar credeam că este inofensiv, dar uite că nu este chiar așa. Stă prin stații și face tot felul de mișcări și sunete, probabil că are o problemă mintală, ar avea nevoie de ajutor. Păi eu, ca femeie, ce fac dacă merg cu tramvaiul și nu sunt oameni care să intervină în caz de este agresiv? Până ajunge vatmanul sau altcineva la mine, cine știe ce poate să îmi facă”, povestește Irina, o călătoare CTP.

Angajatul trebuie să anunțe poliția

Angajatul de la CTP nu poate face mare lucru, ci doar să sune la poliție. În trecut, au mai fost cazuri când vatmanul a intervenit și a fost bătut de unii călători.

„Șoferul sau vatmanul trebuie să conducă, nu poate opri și suna imediat la poliție. Călătorii trebuie să dea și ei dovadă de spirit civic, iar când ajunge în stație, angajatul poate suna la poliție pentru a cere ajutor”, a precizat Cristian Stoica, directorul general CTP Iași.

Individul care i-a speriat pe ieșeni circulă zilnic prin tramvaie, astfel că oamenii trebuie să fie foarte atenți.

Comentarii
  • Da?! Serios??? Păi nu și-a găsit pe careva să îi dea una cum trebuie! Stau și mă gândesc ce telescop și-ar lua în cap dacă mi-ar agresa copilul. Să îmi lovească copilul, l-aș mânca de viu! Și asa nu ar fi nici o pierdere pentru societate.

  • Am văzut câteva scene asemănătoare cu dereglatul ăsta. S-a urcat în autobuzul 46, de la Țesătura către Tudor. Autobuzul era full. Era și el în autobuz. Din stația Țesătura până aproape de stația CTP, în continu i-a șoptit unei femei injurii și obscenități, până ce aceasta a răbufnit și a început să urle la el. Șoferul a oprit și l-a dat jos. Altă dată, era prin Tudor și s-a luat airea de un tânăr cu bicicleta pe care a început să îl înjure. E dereglat rău.

  • si eu constiincios imi cumpar bilet de 3,5 lei si cand urc repede repejor sa compostez sa nu ma prinda controlul iar altii gen neaderthalianul imputit din imagini si altii ca el precum „ciorile” circula cu tramvaiul/autobuzul parca ar fi directori la CTPI. astia de ce nu ii surprind controlorii? de ce nu ii agreseaza si ii tin pe loc pana la sosirea Politiei Locale? numai ciaurei urca in mijloacele de transport in comun, cel putin intre Moldova si Pta Unirii e jale.

  • cazuri de genu dovedeste ca romani in 2024 inca nu sunt uniti. a-ti vazut tiganii, nu se pune nimeni cu ei pentru ca umbla in grup si la necaz isi cheama tot neamul pana la Adam si Eva.

  • Nu a dat peste cine trebuie sa-i f…ootă una de să crape draku! Dar dacă insistă, poate îi iese până la urmă.

  • saiuz angelica

    controlorii nu se ocupa de ciori ,smecheri ,cocalari si nebuni mizerabili ,e treaba politiei ,acestia au liber pe tramvaie si autobuze in iasi

  • costica tu esti tata?
    vezi ca ti se raceste locu de la gara din boxa

  • Nimeni nu mai da cu pumnul pt că nu știe cum…daca le sare lacul de pe unghii ?
    In caz de scandal nu dau cu pumnul, dau mesaj. :)))

  • Florin Calin

    Cumparati-va spray lacrimogen ! Stiu ca nu este voie sa dai in interiorul tramvaiului…Dar e bun sa l ai in cazul in care vine dupa tine dupa ce cobori din tramvai sau autobuz

  • Hai înapoi Ceaușescu !

    pentru acest „domn”, voi merge special cu tramvaiul de astazi .. poate am ocazia sa-l intalnesc !

  • Toti pizde, macar sa sunati la politie sa dati o descriere.

  • Ce descriere ?
    Cine circulă cu mijloacele de transport in comun il pot vedea si recunoaste.
    Referitor la lovituri, l-am vazut si eu în statie autobuz Tg. Cucu cum lovea cu piciorul anumite persoane de sex feminin sa le puna piedica dar nu prea ii reusea atingerea sau lovea trolerele.
    Bine ca mi-ati spus ca excesele lui se repeta ca să stiu ce sa fac pe viitor.

  • Grigorii Alexaandru

    Tot in data de 01.03.2024 in jur de ora 17 era intr-un tramvai 9 care mergea spre CUG. L-a coborat jos vatmanita, a avut curaj., ca isi facuse necesitatile pe scaunul din tramvai si mirosea groaznic!!! Daca tramvaiul tot este prevazut cu camere de ce nu intervin politia sau CTP-ul cand observa asa ceva????

  • indemnati copiii sa circule cu mijloacele de transport..

  • Umblă de multa vreme prin oras, pe Lapusneanu foarte des. E plina Piata Unirii de nebuni, mai ales seara. Politia locala sta la cafeluța zilnica la CPU , are treaba, asteapta sa faca cineva o sesizare, altfel ei nu misca un deget. Doar nu-si dau treaba singuri.

  • Oamenii cu bun-simț = fraieri 😑

    Legea e pentru fraieri. 🫤

    Stiu ca exista si un trend in perioada asta: unii se filmeaza in timp ce agreseaza oameni si li se pare amuzant. Cred ca le posteaza pe tik tok.

    In ce vremuri traim?? Chiar acceptam orice? Nu mai exista nici o limita?? 😠

    Cred cu tarie ca cei mai multi dintre oameni merita un regim tiranic. 😒

  • Trebuie să existe un cadru normativ care să interzică și să sancționeze contravențional/penal aceste fapte.
    Dacă faptele nu sunt incriminate normativ,acestea nu pot fi sancționate.
    Ar trebui reglementat și prin regulamentul intern/organizare și funcționare al CTP.
    În caz contrar,polițiștii nu pot lua măsurile legale.

  • Bataia e rupta din rai

    Pus mana pe un par si batut zdravan. Altfel nu se invata minte. Omul e cu capul si mai e si impertinent. Pe langa faptul ca e handicapat mai si pute

  • Rupt capul! Și gata. Nu pierde nimic societatea.

  • Pare cersetorul din fata de la Profi SuperCopou…

  • Autoritatile asteapta sa se intample o tragedie ? Daca il loveste cineva si il omoara .cine patimeste? Trebuie sa distrugeti o familie? Da. in tramvaiul 9 a inceput sa tseasca foarte tare, sa scuipe , sa horcaie pentru ca sa ma ridic si sa ii cedez locul. M-am ridicat si m-am departat ingrozita. S-a asezat imediat ranjind.Nu mai tusea , nu mai horcaia. Este un pericol , pare sa aiba si o boala contagioasa dupa cum tuseste. Va rugam ,internati-l undeva pana nu se intampla o nenorocire.

  • Amalia muntenaj

    La socola nu mai au bani și de pericole publice ca asta?

  • Am făcut eu o sesizare la pol locala sa mai trimită patrula în rond tramvai tg cucu,tot pt individul asta dar nimic,și am și cu ei pe Ștefan cel Mare cu autospeciala erau,dar tot degeaba.

  • Bombardierii nu merg cu tramvaiul și se gândesc cu groază că peste 20 de ani vor băga curent de 5 lei într-un BMW fabricat în 2024.

  • Astazi a fost vazut circula cu tramvaiul nr 9 intre Podul Rosu si Moldiva f periculos.

  • Eu anul trecut i-am dat o geanta peste cap lui asta pentru că mi-a agresat copilul in apropiere de statia Mircea cel Bătrân,instant a trecut strada.,daca nu fugea ruoeam geanta de capul lui.Are apucaturi de mult si inca umbla liber pe străzi,este foarte violent.

  • Daca nu ai nimic in cap, fa-te politist.

  • Au disparut barbatii adevarati, pe bune.
    Pai, daca si asta e un individ periculos ne-am dat naibii.
    Chiar nici un prostovan nu a reusit sa ii bage una in freza sa il linisteasca pe loc ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *