Prima pagină » Local » Un indicator dintr-o intersecție intens circulată din Iași nu este băgat în seamă! Șoferii încalcă regulile fără nicio grijă!– GALERIE FOTO/VIDEO

Un indicator dintr-o intersecție intens circulată din Iași nu este băgat în seamă! Șoferii încalcă regulile fără nicio grijă!– GALERIE FOTO/VIDEO

20 ian. 2023, 02:05, 5 ,
Andrei ROTARU în Local

O serie de modificări ale indicatoarelor de pe străzile Iașului dau bătăi de cap șoferilor. Recent s-a votat, în Comisia de Circulație a Primăriei Iași, schimbarea indicatorului de pe strada Vasile Lupu la intersecția cu strada Dudescu. Participanților la trafic le este interzis să vireze la stânga pentru a ajunge în zona Ateneului sau pe strada Ion Creangă. Șeful Poliției Rutiere din Iași, Mihai Șoric, susține că este o măsură bună care va duce la decongestionarea traficului din zona respectivă. Șoferii însă încalcă regulile de circulație și riscă amenzi usturătoare

Intersecția dintre străzile Vasile Lupu și Dudescu, din cartierul Tătărași, este un punct foarte tranzitat din zona Iașului. Nefiind semaforizată, intersecția creează foarte multe ambuteiaje la orele de vârf. Lipsa vizibilității semnelor de circulație sau observarea semnelor foarte târziu îi bulversează pe șoferi, aceștia fiind de multe ori foarte aproape de comiterea unui accident rutier.

Șoferii încalcă regulile de circulație, făcând virajul la stânga de pe Vasile Lupu

masina afla in intersectia stazii Vasile Lupu

Șoferii încalcă regulile de circulație și execută manevre la stânga

Cu toate că șoferii încă nu știu că semnul a fost schimbat și îi bulversează, șeful Poliției Rutiere din Iași, comisar-șef Mihai Șoric, susține că este o măsură bună care va decongestiona traficul din zona respectivă. Acesta spune că șoferii au alternative, astfel că se va fluidiza traficul din zona respectivă.

„Primăria a constatat că accesul spre strada respectivă se poate face și de pe strada Baș Ceauș. Măsura asta, din punctul meu de vedere, este bună, deoarece parcul auto este mereu în creștere. Străzile trebuie degrevate cumva de trafic prin oferirea de alternative și prin obligarea conducătorului auto să folosească alternative. Deci, dacă am treabă pe strada Dudescu și vin din zona Tudor Vladimirescu, pot merge înainte apoi fac dreapta pe Baș Ceauș ca să ajung pe Dudescu”, spune Mihai Șoric.

Viceprimarul Iașului, Daniel Juravle, a susținut că decizia de schimbare a sensului de mers a fost luată cu înștiințarea Poliției Locale Iași, care va trebui să ajute șoferii prin dirijarea traficului din zona respectivă.

„Poliția Locală Iași va rămâne acolo, măcar o săptămână după schimbare, să ajute participanții la trafic. Când s-a luat această decizie în Comisia de Circulație s-a luat și cu trimitere către Poliția Locală. Deci ar trebui sa fie prezent un echipaj de la Poliția Locală în zona respectivă”, declară Daniel Juravle.

Sancțiunile pot ajunge până la 2.900 de lei, cu reținerea permisului pentru 120 de zile

intersectie dintre doua strazi

În intersecția dintre strada Vasile Lupu și strada Dudescu, semnul de circulație

Cu toate că indicatorul a fost înlocuit cu unul „interzis la stânga”, șoferii încalcă în continuare regulile de circulație și virează la stânga pe strada Dudescu.

Conform noului cod rutier, participanții la trafic care nu respectă regulile de circulație sunt aspru sancționați. Astfel, cei care nu respectă semnul și pătrund pe interzis pot primi amendă până la 1.000 de lei și reținerea permisului de conducere pentru o perioadă de 120 de zile. Amenzile pot ajunge însă până la 2.900 de lei, dacă din culpa lor s-a produs un accident rutier.

Așadar, chiar dacă indicatorul de pe strada Vasile Lupu a fost schimbat, șoferii vor trebui să respecte regulile de circulație pentru a nu risca amenzi usturătoare și reținerea permisului de conducere. Zona va trebui să fie intens monitorizată, deoarece conducătorii auto încalcă regulile de circulație.

Comentarii
  • Dacă și ăsta a mai ajuns șef, e clar ……

  • Aviz RUTOERA

    Cel mai ignorat semn de circulatie din Iasi este cel de STOP din intersectia Elena Doamna cu Padurii, unde nu opreste nimeni desi este obligatoriu. Cu putin timp in urma era semnul CEDEAZA TRECEREA. Acolo s-ar ridica zilnic cel putin cateva sute de permise.

  • Aviz RUTOERA

    Cel mai ignorat semn de circulatie din Iasi este cel de STOP din intersectia Elena Doamna cu Padurii, unde nu opreste nimeni desi este obligatoriu. Cu putin timp in urma era semnul CEDEAZA TRECEREA. Acolo s-ar ridica zilnic cel putin cateva sute de permise.

  • Daca opresti reulamentar la semn mai vezi ceva?

  • Cel mai prost semafor este cel de pe Canta de la poarta bisericii peste drum de Lidl. Are 3 timpi deși nu este o intersecție de drumuri, este ieșirea dintr-o parcare de 20 mașini. Roșu la pietoni, roșu la mașini, stai și nu iese nici o mașină din parcarea din dreapta. Ca la proști, dar Șoric nu vede, mănâncă șorici.

  • ..si semaforul de la trecerea de pietoni, dinaintea intersectiei C-lea Chisinaului cu B-ul T. Vladimirescu. Se sta acolo, mult si rau pentru , eventual un pieton ratacit…este Trecere de pietoni, de ce ati mai bagat si semafor?…

  • CE SA FACA POLITIA LOCALA ACOLO CAND NU ARE COMPETENTA RUTIERA SA DEA AMENZI ACOLO ?? ??

  • INCOMPETENTUL

    CE SA FACA POLITIA LOCALA ACOLO CAND NU ARE COMPETENTA RUTIERA SA DEA AMENZI ACOLO ?? ??

  • Se pare ca ăștia duc bancurile cu polițiști la un alt nivel. Degrevezi de trafic un bulevard mare cu 3 benzi pe sens ca să blochezi traficul de pe străzile mici. Nu degeaba rad toți de polițiști.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`