Prima pagină » Actualitate » Un înalt comisar ONU reacţionează dur la intenţia unor țări de a forța oamenii să se vaccineze
Un înalt comisar ONU reacţionează dur la intenţia unor țări de a forța oamenii să se vaccineze

Un înalt comisar ONU reacţionează dur la intenţia unor țări de a forța oamenii să se vaccineze

09 dec. 2021, 11:29,
în Actualitate

ONU transmite, prin intermediul unui comisar pentru Drepturile Omului că vaccinarea obligatorie forțată a populației este o măsura care nu ar trebui introdusă.

Vă aducem aminte faptul că sunt mai multe țări, printre care și Austria care au anunțat că vor introduce obligativitatea vaccinării împotriva COVID-19.

ONU consideră că vaccinarea forțată nu trebuie să reprezinte o soluţie

Într-o intervenţie video, Michelle Bachelet, Comisar ONU pentru Drepturile Omului a tras un semnal de alarmă şi a afirmat faptul că vaccinarea forțată la care se gândesc unele țări nu trebuie să fie o soluţie. Oamenii nu trebuie forţaţi să se vaccieze impofida faptului că refuzul acesteia s-ar finaliza cu o amendă:

”În niciun caz oamenii nu trebuie să fie vaccnaţi cu forţa, chiar dacă refuzul unei persoane de a se supune unei vaccinări obligatorii poate avea consecinţe legale, de exemplu o amendă”, avertizează, într-un mesaj video Michelle Bachelet.

Directorul OMS Europa consideră că vaccinarea obligatorie trebuie să fie ultima măsură

Pe de altă parte, directorul OMS Europa a avut o intervenţie legată de intenţia mai multor ţări de a impune vaccinarea împotriva COVID-19. Acesta menţionează că această cale trebuie să fie ultima și că înainte de a impune vaccinarea țările trebuie să fi încercat toate celelalte metode:

„Vaccinarea obligatorie este o soluţie de ultimă instanţă absolută şi se aplică numai atunci când au fost epuizate toate celelalte opţiuni fezabile pentru a îmbunătăţi rata de vaccinare”, a declarat Kluge. Directorul OMS pentru Europa a avertizat, de asemenea, că vaccinarea obligatorie nu ar trebui să fie folosită pentru a creşte inegalităţile sociale în ceea ce priveşte accesul la serviciile sociale şi de sănătate.

Austria va obliga populația să se vaccineze

Austria a fost prima țară care a luat decizia de a impune vaccinarea împotriva COVID-19. Așadar, măsurile vor fi luate începând cu luna februarie 2022, pentru toate persoanele care stau în țară. De altfel, dacă nu se vor vaccina, cetățenii vor primi amenzi destul de piperate. Guvernele din regiunile austriece Salzburg şi Oberösterreich au anunţat, in noiembrie, decizii de carantină generală, inclusiv pentru persoanele vaccinate anti-COVID-19, pe fondul criticilor intense faţă de abordarea Guvernului Alexander Schallenberg, care a impus restricţii doar pentru nevaccinaţi.

„Nu am reușit să convingem suficient de mulți oameni să se vaccineze. Este dureros că astfel de măsuri trebuie să fie luate în continuare”, a spus Alexander Schallenberg.

În ceea ce privește carantina, aceasta va dura între 10 zile și până la 20 de zile, conform declarațiilor cancelarului Alexander Schallenberg date într-o conferință de presă oficiale. Privind vaccinarea, aceasta va fi impusă de la 1 februarie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`