Prima pagină » Eveniment-Social » Un important politolog și universitar a discutat despre cum ne afectează Brexit-ul, alegerile pentru poziția de președinte din SUA, dar și despre problemele din UE sau întreaga lume, în Studioul BZI LIVE – FOTO/ VIDEO

Un important politolog și universitar a discutat despre cum ne afectează Brexit-ul, alegerile pentru poziția de președinte din SUA, dar și despre problemele din UE sau întreaga lume, în Studioul BZI LIVE – FOTO/ VIDEO

25 ian. 2021, 16:52,
în Eveniment-Social

Luni, 25 ianuarie 2021, laora 15.00, într-o nouă ediție interesantă BZI LIVE s-a dialogat despre: cum ne afectează Brexit-ul, alegerile pentru poziția de președinte din Statele Unite ale Americii (SUA), problemele din Uniunea Europeana (UE) sau întreaga lume, în plină pandemie de COVID!

Invitat aparte a fost politologul si universitarul George Poede, Facultatea de Filosofie si Stiinte Social-Politice din cadrul Universitatii „Alexandru Ioan Cuza” (UAIC) din Iași. În esență, alături de valorosul specialist de la „Cuza” s-a analizat, pe larg: ce înseamă semnarea Brexit-ului, efectele acestuia, dacă este pusa în pericol existenta Uniunii Europene, ce înseamnă asta pentru românii care se află în Regatul Unit sau pentru România, care este simbolul politic al momentului.

Cultura politica, discurs public, instituții guvernamentale și funcționarea acestora, Relații internaționale sau diplomație respectiv politici publice

Pe de alta parte, elemente din zona culturii politice, discurs public, instituții guvernamentale și funcționarea acestora, Relații internaționale sau diplomație, politici publice, in plina pandemie de COVID-19 au mai fost alte puncte scoase in prim-plan alaturi de prof. univ. dr. George Poede! Acesta este politolog, profesor universitar și conducător de doctorat. În 2016 a fost nominalizat de către Ministerul Educației Naționale al Republicii franceze pentru Ordinul Palmelor Academice, în rang de Cavaler. În ultimii ani s-a implicat direct în organizarea de evenimente, conferințe sau dezbateri ce țin de Relațiile internaționale, Științe politice.

Preşedinţii Comisiei Europene şi Consiliului au semnat acordul cu privire la Brexit aprobat de Regatul Unit

De reliefat că, pe 24 ianuarie 2020, preşedinţii Comisiei Europene (CE) şi Consiliului au semnat vineri acordul cu privire la Brexit aprobat de Regatul Unit pentru a permite ratificarea să de către Parlamentul European, a anunţat şefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen. Cu acordul oficial al Ursulei von der Leyen şi al lui Charles Michel, textul a fost supus atenţiei Parlamentului European în 29 ianuarie pentru ratificare. Apoi, diplomaţii statelor membre ale UE au aprobat în scris raportul.

Schimbări radicale! Este în pericol Uniunea Europeană?

Negociatorul şef al Uniunii Europene (UE), francezul Michel Barnier, a asistat la această semnare organizată la sediul Comisiei Europene la Bruxelles. Acordul a fost trimis la Londra pentru a fi parafat de către prim-ministrul Boris Johnson. Regina Elisabeta a II-a şi-a dat, pe 23 ianuarie 2020, consimţământul pentru textul care reglementează modalităţile separării după 47 de ani de apartenenţă a Marii Britanii la UE. Textul fusese deja adoptat definitiv către Parlamentul britanic.

Parlamentul European, ultima instanţă care s-a pronuntat cu privire la acord

Parlamentul European a fost ultima instanţă care s-a pronunțat cu privire la acord. Euro-deputaţii membri ai Comisiei pentru afaceri constituţionale au recomandat, pe 23 ianuarie 2020, cu o foarte largă majoritate de 23 de voturi, împotriva a 3 aprobarea textului în sesiune plenară derulată pe 29 ianuarie. Separarea oficială a fost însoţită de o perioadă de tranziţie până la sfârşitul anului 2020. Regatul Unit a continuat să aplice reglementările UE în această perioadă, fără a lua parte totuşi la deciziile comunitare. Aceasta a permis o retragere calmă. Totul pentru a oferi celor două părţi momente să-şi negocieze viitoarea relaţie si, în special, un acord comercial. In acest context, dar mai ales pe fondul pandemiei de Coronavirus, problemele economice acute, relatia cu China sunt elementele care fac parte din actuala realitate mondiala.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`