Prima pagină » Local » Un ieșean, trimis la temniță după ce și-a înjunghiat vărul! Reacția agresorului: „A căzut singur în cuțit!”
Un ieșean, trimis la temniță după ce și-a înjunghiat vărul! Reacția agresorului:

Un ieșean, trimis la temniță după ce și-a înjunghiat vărul! Reacția agresorului: „A căzut singur în cuțit!”

07 iul. 2021, 02:00,
Ciprian Nedelcu, în Local

Judecătorii ieșeni au pedepsit un individ acuzat că a vrut să facă moarte de om. Astfel, magistrații din cadrul Tribunalului Iași l-au condamnat ieri pe Dumitru Rotaru la 5 ani de pușcărie, pentru tentativă de omor. Anchetatorii ieșeni au precizat că individul și-a înjunghiat un văr, după care a spus că victima a căzut singură într-un cuțit

Un individ din județul Iași a fost trimis la temniță de magistrați, după ce a fost acuzat că și-a înjunghiat un văr! La audieri, reacția agresorului a fost:

„A căzut singur în cuțit!” Acum, însă, a venit „nota de plată” pentru ieșean.

Astfel, judecătorii din cadrul Tribunalului Iași l-au condamnat ieri pe Dumitru Rotaru la 5 ani de pușcărie, pentru tentativă de omor.

„Instanța admite în parte acțiunea formulată de partea civilă C.R. și îl obligă pe inculpatul Dumitru Rotaru să îi plătească părții civile, cu titlu de daune morale, echivalentul în lei al sumei de 3.000 de euro. Confiscă de la inculpatul Dumitru Rotaru cuțitul folosit la săvârșirea infracțiunii”, au menționat magistrații ieșeni.

De remarcat este faptul că sentința nu e definitivă, aceasta putând fi contestată.

Ieșeanul Dumitru Rotaru, acuzat de tentativă de omor

Procesul ieșeanului Dumitru Rotaru (69 de ani) a început pe data de 10 aprilie 2020. Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași l-au trimis în judecată sub acuzația de tentativă de omor. Asta, după ce individul din comuna Cotnari a fost reținut în perioada 24 – 25 februarie 2020, în urma unui incident violent ce s-a petrecut pe drumul sătesc din Zbereni. Oamenii legii au afirmat că, pe data de 6 octombrie 2019, în jurul orei 19:00, în curtea unei case din satul Zbereni, comuna Cotnari, județul Iași, a avut loc un conflict spontan, în urma căruia agresorul a ieșit pe uliță.

„Pe drumul sătesc, inculpatul a scos un cuțit și a lovit victima în zona toraco-abdominală. Victima a suferit o plagă înjunghiată cu hemiperitoneu, o leziune splenică, o leziune diafragmatică și o leziune în zona pancreasului”, a menționat Mihaela Apostol, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași.

Agresorul: „A căzut singur în cuțit!”

Autoritățile ieșene au fost anunțate despre producerea incidentului printr-un telefon la numărul unic pentru situații de urgență 112. La fața locului s-a deplasat un echipaj din cadrul Serviciului de Ambulanță Județean, care a transportat victima la Spitalul Orășenesc Hârlău, dar și la Spitalul Clinic de Urgențe „Sfântul Spiridon”, din Iași. Medicii au constatat că viața acesteia a fost pusă în pericol de leziunile suferite. Victima a fost dusă direct în sala de operație, fiind necesară efectuarea unei splenectomii (extirparea splinei – n.r.). Oamenii legii au adăugat că ancheta a durat mai multe luni din cauza apărării folosite de Dumitru Rotaru.

„Inculpatul a susținut că, în ziua respectivă, a avut loc o încăierare între el și victimă, dar că avea cuțitul în buzunar, iar, în încăierare, victima ar fi căzut pe cuțitul respectiv. A fost nevoie de efectuarea unei expertize pentru verificarea apărării inculpatului, iar concluziile expertizei au contrazis ceea ce a susținut el. Astfel, am formulat o propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile pe numele inculpatului, la Tribunalul Iași, sub acuzația de tentativă de omor”, a încheiat prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *