Prima pagină » Local » Un ieșean suspectat că ar fi dat foc unor bunuri dintr-o societate comercială, arestat preventiv! Ce pedeapsă riscă bărbatul

Un ieșean suspectat că ar fi dat foc unor bunuri dintr-o societate comercială, arestat preventiv! Ce pedeapsă riscă bărbatul

21 iun. 2022, 00:01,
Violina GORCINSCHI în Local

Un ieșean în vârstă de 56 de ani este suspectat că ar fi dat foc bunurilor dintr-o societate comercială din Târgu Frumos. Bărbatul ar fi pătruns noaptea în incinta societății, ar fi pus ochii pe mai multe lucruri din încăpere și ar fi decis că le incendieze. Motivul nu este unul cunoscut, însă ieșeanul este suspectat acum de infracțiunea de distrugere prin incendiere.

Un bărbat din Iași trebuie să dea explicații procurorilor după ar fi dat foc unor lucruri dintr-o societate comercială. Incidentul ar fi avut loc recent, în orașul Târgu Frumos, iar polițiștii ieșeni bănuiesc un individ în vârstă de 56 de ani.

După ce l-au prins pe bărbat, oamenii legii l-au luat la întrebări și l-au dat pe mâna procurorilor din Hârlău. Pedeapsa pe care ar putea să o primească bărbatul dacă va fi găsit vinovat este mai dură, având în vedere faptul că modul în care ar fi distrus bunurile este unul extrem de periculos, riscând să producă un incendiu care se putea extinde și în împrejurimi.

 politia orasului Targu Frumos

Poliția Orașului Târgu Frumos l-a identificat pe suspect

Un ieșean bănuit că ar fi dat foc unor bunuri, ajuns în atenția anchetatorilor

 Judecatoria Harlau

Magistrații de la Judecătoria Hârlău au dispus arestarea preventivă în cazul bărbatului

În noaptea de 11 spre 12 iunie 2022 a avut loc un incendiu într-o societate comercială din Târgu Frumos. Ulterior, polițiștii din Târgu Frumos au aflat că au de-a face cu un bărbat în vârstă de 56 de ani care ar fi pătruns în interiorul clădirii și ar fi incendiat mai multe dintre bunurile care se aflau acolo.

„Agenții din cadrul Poliției Orașului Târgu Frumos au identificat un bărbat de 56 de ani, bănuit de comiterea infracțiunii de distrugere prin incendiere. În noaptea de 11 spre 12 iunie 2022, acesta ar fi distrus, prin incendiere, mai multe bunuri dintr-o societate, din orașul Târgu Frumos. La data de 17 iunie 2022, bărbatul bănuit de comiterea faptei a fost prezentat, cu propuneri legale, Parchetului de pe lângă Judecătorie și Judecătoriei Hârlău, instanță ce a dispus arestarea preventivă a acestuia pentru 30 de zile”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean, Anca Vîjiac.

Dacă se va decide că individul este vinovat de comiterea faptei, acesta riscă mulți ani de închisoare, respectiv între 2 și 7 ani. Deoarece distrugerea bunurilor prin incendiere ar fi pus în pericol viața multor persoane, prin extinderea focului, pedeapsa prevăzută de lege pentru această infracțiune este mai dură.

gratiile unei celule arse partial de flacari

Un pușcăriaș a ajuns la Urgențe după ce și-ar fi dat foc la celulă

Un deținut condamnat pentru omor, bănuit că și-a dat foc la celulă ca să se sinucidă

Penitenciarul Iasi

Deținutul din Penitenciarul Iași care și-a incendiat celula a fost nemulțumit că a rămas fără colegi de cameră

Amintim că, recent, un deținut din Penitenciarul Iași a încercat să se sinucidă dând foc celulei în care era încarcerat. Individul are unele afecțiuni psihice și a recurs la acest gest din cauza faptului că a rămas singur în celulă, fapt ce l-a nemulțumit.

„Individul cu probleme psihice, condamnat la 15 ani de închisoare pentru omor, a dat foc la o saltea. Era nemulțumit că era singur în celulă. Nu a pățit nimic. Pacientul a fost dus la spital pentru orice eventualitate. În cauză a fost întocmit un dosar penal pentru distrugere”, au reprezentanţii Penitenciarului Iași.

Bărbatul a fost dus la Unitatea de Primire a Urgențelor cu diagnosticul de intoxicație cu monoxid de carbon. În urma consultului medical s-a constatat că persoana avea mai multe leziuni provocate prin tăiere.

„Un bărbat în vârstă de 23 de ani, deținut, a ajuns la UPU după o tentativă autolitică. Acesta a suferit o intoxicație cu monoxid de carbon prin incendierea celulei în care stătea. Bărbatul prezenta mai multe plăgi tăiate la antebrațul bilateral. În cele din urmă a fost redirecționat la penitenciar”, au transmis şi reprezentanţii UPU-SMURD Iași.

Bărbatul condamnat la 15 ani de închisoare este suspectat de infracțiunea de distrugere după ce ar fi dat foc celulei în care se afla.

Alătură-te pe WHATSAPP canalului BZI, pentru a fi la curent cu cele mai noi știri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`