Prima pagină » Eveniment-Social » Un ieșean stabilit în Italia de 27 de ani și-a găsit pasiunea vieții lui după un infarct: „Era singurul sport pe care îl puteam practica” – GALERIE FOTO

Un ieșean stabilit în Italia de 27 de ani și-a găsit pasiunea vieții lui după un infarct: „Era singurul sport pe care îl puteam practica” – GALERIE FOTO

01 aug. 2023, 02:00, 1 ,
Ștefana Șovea în Eveniment-Social

Dan Daragiu este un ieșean în vârstă de 47 de ani care de mai bine de șase ani se ocupă cu dresarea câinilor. Bărbatul s-a mutat în Italia în urmă cu 27 de ani, iar după ce a suferit un infarct și-a găsit pasiunea vieții lui, dresajul câinilor

În urma infarctului, bărbatul a fost nevoit să renunțe la sport, el fiind o persoană care ieșea zilnic la alergat și care era pasionată de diferite activități. De șapte ani de zile se ocupă cu dresajul câinilor.

Un ieșean și-a găsit pasiunea vieții lui după ce a suferit un infarct

o poză cu Dan Daragiu și câinele lui

De șapte ani practică dresajul câinilor

Dan Daragiu este stabilit în Montanaro, o comună din provincia Torino, Italia, de 27 de ani. De șapte ani practică dresajul câinilor, iar această pasiune a pornit într-un mod trist. Bărbatul a suferit un infarct, iar acesta a fost nevoit să renunțe la sport, el fiind o persoană care era pasionată de activități, de la ski și până la alergat.

În prezent, Dan are trei câini, Giada, King și Reyna, iar de-a lungul celor șapte ani a participat la diferite concursuri unde a câștigat premii cu care se mândrește.

„Eu sunt din Iași, dar trăiesc în Italia de 27 de ani. Sunt antrenor de câini și împreună cu soția mea avem un centru de dresaj canin. Am început să practic acest sport în urmă cu șapte ani de zile, după un infarct pe care l-am avut. Eu mereu am fost o persoană care face sport și, după acest incident neplăcut, eu nu mai puteam să fac absolut nimic, pentru că mi s-a interzis să mai fac sport.

Pe atunci aveam un câine cu care mă plimbam prin pădure și am început să mă uit pe YouTube, să fac tot felul de mișcări de dresaj cu el. Cățelul era bătrân, avea 11 ani și făcea și el ce putea. După ceva timp, mi-am luat un câine de rasa border collie și așa am început mai serios să fac acest tip de dresaj. Am început atunci să particip și la concursuri, pentru că a devenit o pasiune ce îmi ocupa timpul foarte frumos și am avut plăcuta surpriză să câștige câinele meu locul II național la un concurs de DogDance.

După, mi-am mai cumpărat un câine și cu acesta am început foarte serios să facem această treabă. Am început să merg la cursuri, la un centru și, încetul cu încetul, mi-am făcut și eu cursurile de dresor și tot ceea ce trebuie și mi-am deschis eu centrul meu. Acum sunt antrenor de DogDance, dar asta o fac ca o pasiune, pentru că venitul meu principal nu vine din asta”, povestește Dan Daragiu, dresor câini.

Acest bărbat este singurul român care participă la Campionatul European de DogDance

o poză cu Dan Daragiu și câinele lui

Acest bărbat este singurul român care participă la Campionatul European de DogDance

În perioada 21-24 septembrie are loc, în Ungaria, Campionatul European de DogDance, unde Dan Daragiu participă împreună cu Reyna, un border collie în vârstă de patru ani. Acesta a ales să participe ca român, deoarece încă mai are cetățenia română, și povestește faptul că ceea ce face nu este un sport ușor, având în vedere faptul că, în 2-3 minute, câinele trebuie să facă în jur de 60 de mișcări. La acest campionat sunt participanți din 17 țări.

„În perioada 21-24 septembrie, în Ungaria are loc campionatul DogDance și vom fi primii români care o să participă la un campionat de acest gen. Deși sunt stabilit în Italia de atâția ani, am ales să mă înscriu ca și român, pentru că încă mai am cetățenia română. Acest sport este o disciplină foarte grea, în 2-3 minute, cât durează momentul, câinele face undeva la 60 de mișcări și nu este ceva ușor”, mai spune Dan Daragiu, dresor de câini, în legătură cu pasiunea vieții lui.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`