Un ieșean și-a văzut iubita arsă de vie! Și totul a fost din cauza lui! Acum, Vasile Ponor a fost condamnat în urma tragediei (EXCLUSIV) 

Un ieșean și-a văzut iubita arsă de vie! Și totul a fost din cauza lui! Acum, Vasile Ponor a fost condamnat în urma tragediei (EXCLUSIV) 

27 iul. 2022, 02:00,
Ciprian Nedelcu, în Local

Un individ care și-a văzut iubita arsă de vie a fost pedepsit de judecători. Astfel, magistrații din cadrul Judecătoriei Hârlău l-au condamnat ieri pe Vasile Ponor la 3 ani de închisoare, cu suspendare, pentru distrugere din culpă și vătămare corporală din culpă. Anchetatorii spun că incendiul care a dus la tragedie a izbucnit din cauza lui Ponor, acesta încercând să schimbe o butelie de gaz

Un ieșean care și-a văzut iubita arsă de vie a fost pedepsit de judecători. Așadar, ieri, magistrații din cadrul Judecătoriei Hârlău l-au condamnat pe Vasile Ponor la 3 ani de închisoare, cu suspendare, pentru distrugere din culpă și vătămare corporală din culpă.

„Instanța îi impune inculpatului să presteze o muncă neremunerată în folosul comunității, pe o perioadă de 100 de zile”, au afirmat judecătorii.

În edițiile anterioare, reporterii cotidianului BZI au prezentat un caz similar.

Și-a văzut iubita arsă de vie!

De remarcat este faptul că sentința emisă de Judecătoria Hârlău nu e definitivă, aceasta putând fi contestată. Procesul lui Vasile Ponor a început pe data de 9 februarie 2022. Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Hârlău l-au trimis în judecată sub acuzațiile de ucidere din culpă și distrugere din culpă. În edițiile anterioare, reporterii cotidianului BZI au prezentat un caz similar.

„Pe data de 30 noiembrie 2020, inculpatul, încercând să schimbe o butelie, a provocat un incendiu la locuința sa, din comuna Scobinți, în urma căruia concubina sa a decedat, iar imobilul a fost distrus în proporție de 30 la sută”, au spus procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Hârlău.

Ieșeanul Vasile Ponor, acuzat de anchetatori în urma producerii tragediei

Vasile Ponor locuiește în comuna Scobinți, județul Iași. Acesta avea o relație de concubinaj cu victima, cei doi locuind împreună. Pe 30 noiembrie 2020, în jurul orei 9.00, el a mers la magazinul din sat, unde a schimbat o butelie, după care a revenit la domiciliu.

„Fiind sub influența băuturilor alcoolice, inculpatul a montat (instalat) butelia la aragaz și, conform propriilor susțineri, a verificat etanșeitatea (sistemul de siguranță) cu apă și săpun, constatând că aceasta nu scăpa gaz. În timp ce în bucătăria locuinței se afla și victima, în jurul orei 10.00, inculpatul a aprins unul dintre ochiurile aragazului, folosindu-se de un chibrit, însă, în acel moment, din cauza efectuării greșite a legăturii dintre butelie și aragaz, care a permis ieșirea necontrolată a gazului din butelie, s-a aprins o flacără care s-a propagat rapid la obiectele din locuință. În momentul în care flacăra a ajuns la corpul inculpatului, acesta și-a pus mâinile peste față/cap și a ieșit din încăpere, fără a-i acorda vreun ajutor concubinei sale care nu se putea deplasa, din cauza problemelor locomotorii și de obezitate. Inculpatul a mers în curtea locuinței. Au fost sesizați pompierii care s-au deplasat la fața locului pentru stingerea incendiului. După stingerea incendiului, a fost descoperit cadavrul victimei”, au afirmat anchetatorii.

Conform acestora, totodată, s-a constatat că, în urma incendiului, locuința a fost distrusă în proporție de 30 la sută. Acum, ieșeanul care și-a văzut iubita arsă de vie a fost pedepsit de magistrați.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *