Prima pagină » Local » Un ieșean și-a parcat mașina direct între copaci ca să nu fie văzut. Polițiștii au „pescuit” imediat automobilul dintre tufișuri – FOTO

Un ieșean și-a parcat mașina direct între copaci ca să nu fie văzut. Polițiștii au „pescuit” imediat automobilul dintre tufișuri – FOTO

06 iun. 2024, 02:00,
Petronel Ștefan, în Local

Un ieșean și-a parcat mașina printre tufișuri, în speranța că nu va observa nimeni că a încălcat legea. Polițiștii locali au intervenit și au chemat echipajul de la Servicii Publice ca să ridice autoturismul

Ieșenii caută tot felul de metode ca să-și parcheze mașinile și uită de legislație. Prin tot orașul, străzile sunt pline de autoturisme oprite pe trotuare, treceri de pietoni și în zone unde este interzis. Ieri dimineață, pe aleea Rozelor, în Podu Roș, polițiștii au găsit un Smart Fortwo, parcat chiar printre tufișuri.

Și-a parcat mașina printre tufișuri ca să nu fie văzută

Profitând de faptul că este un automobil mic, șoferul a trecut de trotuar și a parcat chiar pe spațiul verde, fiind acoperit de frunze. Totuși, cineva a sesizat acest lucru și a anunțat poliția. La fața locului, a ajuns un echipaj de la Poliția Locală, care nu a trecut acest gest cu vederea și a chemat echipa de la Servicii publice pentru a ridica mașina. De asemenea, ieri, un șofer de Bolt a rămas fără autoturism, deoarece a parcat pe trecerea de pietoni.

„Noi continuăm activitatea de constatare a mașinilor parcate neregulamentar. Desigur că nu putem să trecem cu vederea aceste abateri, când vezi că o mașină a parcat pe trecerea de pietoni, pe trotuar sau pe spațiul verde. De asemenea, colaborăm și cu celelalte instituții, precum Salubris și CTP, când sunt cazuri de blocare a unor căi de acces. Mai sunt probleme des la spitale, la căile de acces. Unii șoferi blochează chiar și ambulanțele, iar atunci suntem nevoiți să ridicăm mașinile”, a transmis Liviu Zanfirescu, directorul general al Poliției Locale Iași.

Situația nu pare că se îmbunătățește

Oamenii legii au sesizat faptul că numărul acestor situații rămâne destul de mare. Polițiștii locali ridică săptămânal în jur de 20 de autovehicule și aplică peste 100 de amenzi. Deși unele sancțiuni sunt mari, ajungând la peste 1.000 de lei, oamenii continuă să fie nepăsători și parchează pe unde apucă. Într-adevăr, în municipiul Iași, este o problemă semnificativă privind locurile de parcare. Numărul de mașini este mult mai mare decât cel al locurilor de parcare. Problema este că în ultimii ani nu s-au făcut investiții serioase în acest sens, de aici și traficul infernal de zi cu zi.

„Deși noi avem constant această activitate de ridicare și sancționare, numărul celor care încalcă legea și parchează neregulamentar încă este mare. Însă, dacă unii nu respectă legile, asta nu înseamnă că noi nu trebuie să intervenim. Primim solicitări și de la cetățeni, în fiecare zi, care sunt de mare folos, deoarece un polițist nu poate fi prezent pe toate străzile. Încă apar situații care te lasă absolut uimit”, a mai spus Liviu Zanfirescu.

Șoferul care și-a parcat mașina printre tufișuri trebuie acum să meargă la sediul Servicii Publice ca să-și recupereze autovehiculul.

Comentarii
  • 1. E Smart, nu Merc. Scrie si pe el, daca are vreo relevanta.
    2. E vara. Omul l-a parcat la umbra, nu l-a „ascuns”.
    3. In Iasi exista treceri de pietoni in boscheti? Acolo e doar pamant…

  • Multumim lui Zanfirescu pentru explicatii. El si numai el putea sa le dea asa frumos.

  • „Oamenii legii au sesizat faptul că […] este o problemă semnificativă privind locurile de parcare. […] în ultimii ani nu s-au făcut investiții […]” – tot ce trebuie sa stii

  • E greu să munciți, f t vă-n … de angajați ai primăriei, preferați să nu faceți nimic, ba mai mult, să plantați țăruși dar să faceți o parcare nu sunteți în stare, tâmpiților ! Chiri ca ca, să te voteze mă-ta și cele trei foste neveste , fă în cru cea mă-ti parcări și dacă omu nu vrea să parcheze unde trebuie atunci da, amendă și ridicat mașina dar nici parcări nu faci și nici nu mai oferi alternative ba chiar blochezi unele posibilități !

  • Oamenii sunt foțați să parcheze neregulamentar măi milițian de ca cat zanfirescule !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *