Prima pagină » Local » Un ieșean s-a ales cu 1 an de închisoare, cu suspendare, după ce și-a parcat mașina!
Un ieșean s-a ales cu 1 an de închisoare, cu suspendare, după ce și-a parcat mașina!

Un ieșean s-a ales cu 1 an de închisoare, cu suspendare, după ce și-a parcat mașina!

22 feb. 2022, 07:45,
Iustina Groza, în Local

Un ieșean a fost condamnat recent la 1 an de închisoare, cu suspendare, după ce a fost surprins încălcând legislația rutieră pe străzile orașului. Florin Cătălin Panțîru (39 de ani) se afla în stare de ebrietate, dar a refuzat recoltarea de probe biologice de sânge, din teama de a nu se îmbolnăvi de coronavirus.

Recent, un ieșean s-a ales cu o pedeapsă de 1 an de închisoare, cu suspendare, pentru o infracțiune. Florin Cătălin Panțîru a fost condamnat de Judecătoria Iași pentru refuz de recoltare de probe biologice de sânge.

Bărbatul a fost surprins de polițiști în timp ce circula într-o zonă semnalizată cu indicatorul „Accesul interzis”. Șoferul și-a recunoscut faptele, dar a refuzat recoltarea de probe biologice de sânge din teama de a nu se îmbolnăvi de coronavirus.

o terasa cu mese si banci din lemn, la care sunt asezate cateva persoane pe timp de zi

Florin Cătălin Panțîru ar fi consumat 2 beri la o terasă din oraș înainte de a se urca la volanul propriei mașini

Un ieșean s-a ales cu 1 an de închisoare, cu suspendare, când se aștepta mai puțin

indicatorul de circulatie ,,Acces interzis” cu un bloc in plan secund

Organele de poliție au surprins un ieșean care circula cu o mașină marca Volkswagen într-o zonă semnalizată cu indicatorul ,,Accesul interzis”

Bărbatul în vârstă de 39 de ani a fost condamnat recent la 1 an de închisoare, cu suspendare. Florin Cătălin Panțîru a fost surprins de polițiști în timp ce ar fi circulat cu o mașină marca Volkswagen într-o zonă semnalizată cu indicatorul „Accesul interzis“. Florin Cătălin Panțîru a fost testat cu un etilotest. Rezultatul a arătat că ieșeanul circula de la volanul autoturismului cu o alcoolemie de 0,98 mg/l alcool pur în aerul expirat. Procedura legală ulterioară ar fi presupus ca bărbatul să se supună recoltării de probe biologice într-o instituție medicală, însă el ar fi refuzat acest demers. Astfel, oamenii legii i-au întocmit un dosar penal.

Florin Cătălin Panțîru a declarat că, pe 19 februarie 2020, după încheierea programului de lucru, ar fi mers la o terasă din oraș și ar fi băut 2 beri. Apoi, bărbatul ar fi cumpărat o sticlă cu coniac de la un magazin alimentar, pe care ar fi consumat-o doar pe jumătate. După aceea, acesta ar fi urcat la volanul unui autoturism marca Volkswagen pentru a căuta un loc de parcare. În timp ce căuta locul de parcare, ieșeanul ar fi fost surprins de către polițiști circulând pe o stradă semnalizată cu indicatorul „Accesul interzis”.

În ediţiile anterioare, reporterii cotidianului BZI au prezentat un caz similar.

5 sticle cu alcool asezate pe o masa, cu o persoana de gen masculin in plan secund care bea dintr-un pahar

Florin Cătălin Panțîru a luat o decizie neașteptată. Bărbatul s-a înscris la un program de dezalcoolizare

La audieri, ieșeanul Florin Cătălin Panțîru a recunoscut că a încălcat legea

trei eprubete, nefolosite, cu capace colorate, asezate orizontal pe o suprafata

Acuzatul și-a justificat refuzul pentru deplasarea şi recoltarea de probe biologice de sânge prin teama de a nu se îmbolnăvi de coronavirus

Florin Cătălin Panțîru este de profesie inginer economist și nu este cunoscut cu antecedente penale. De asemenea, Florin Cătălin Panțîru este o persoană bine văzută în comunitatea profesională din care face parte. Deși a refuzat recoltarea de probe biologice după ce a fost surprins șofând sub influența alcoolului, ieșeanul a recunoscut faptele în fața polițiștilor care l-au surprins circulând pe străzile din Iași. El și-a justificat refuzul pentru deplasarea şi recoltarea de probe biologice de sânge prin teama de a nu se îmbolnăvi de coronavirus.

Un alt caz, al unui cadru didactic ieșean suprins băut la volan, a fost publicat de cotidianul BZI într-o ediție anterioară. Sentința emisă de către magistrații ieșeni pentru Florin Cătălin Panțîru presupune ca acesta să muncească în folosul comunităţii pentru o perioadă de 70 de zile. În acest sens, este nevoie ca el să se adreseze unei instituţii publice aflate în subordinea Primăriei Municipiului Iaşi sau a Consiliului Local al Municipiului Iaşi. Rămâne de văzut, însă, dacă sentința va fi sau nu contestată de ieșeanul condamnat la 1 an de închisoare, cu suspendare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *