Prima pagină » Local » Un ieșean riscă să rămână fără vilă după ce a adunat datorii la furnizorul de curent Tinmar Energy! Executorii vor 100.000 de euro

Un ieșean riscă să rămână fără vilă după ce a adunat datorii la furnizorul de curent Tinmar Energy! Executorii vor 100.000 de euro

28 dec. 2021, 02:00,
Ciprian Boaru, în Local

Furnizorul de energie electrică Tinmar Energy SA execută proprietarul unei vile din comuna Miroslava pentru că nu a achitat facturile. Licitația pentru valorificarea bunurilor este programată la mijlocul lunii ianuarie 2022. Cei interesați trebuie să oferteze de la pragul de 100.000 de euro

Executorii judecătorești din Iași pregătesc alte licitații pentru valorificarea proprietăților deținute de diverși debitori. Astfel, pe data de 12.01.2022, la sediul executorului judecătoresc Vladimir Zabolotnăi este programată licitația pentru valorificarea unei vile ce aparține unui anumit Daniel Ciobotaru. Proprietatea a fost identificată în comuna Miroslava, județul Iași, pe strada Constantin Langa. Procedura este organizată la cererea creditorului, furnizorul de energie electrică Tinmar Energy SA. Prețul de pornire a licitației este de 519.750 de lei, aproape 100.000 de euro. Debitorul deține o suprafață de teren de 758 de metri pătrați, pe care este edificată o locuință cu regimul de înălțime P+M. Clădirea are o suprafață construită de 127,44 de metri pătrați.

„Somăm pe toți cei care doresc să cumpere imobilul să se prezinte la data, locul și ora stabilite pentru vânzare, având asupra lor cartea de identitate și până la această dată să prezinte oferte de cumpărare. Ofertanții trebuie să consemneze în cont o garanție de participare de cel puțin 10 la sută din prețul de pornire a licitației și să depună dovada consemnării de participare în original, împreună cu oferta de cumpărare, la sediul executorului judecătoresc”, se arată în anunțul executorului judecătoresc Vladimir Zabolotnăi.

De precizat că, în 2020, Tinmar Energy SA a înregistrat o cifră de 2,2 miliarde de lei, profit de 112,6 milioane de lei, datorii de 530 de milioane de lei, cu un număr de 90 de angajați. În edițiile trecute ale BZI a fost prezentat cazul unui bătrân care a rămas fără cale de acces cu ajutorul executorilor judecătorești.

Executorii judecătorești vor să vândă și proprietatea lui Adrian Coca

Totodată, executorii judecătorești din Iași nu au reușit să vândă proprietatea lui Adrian Coca, fost director la compania Totalgaz Industrie. Recent, la licitația pentru valorificarea proprietății nu s-au prezentat ofertanți. În consecință, licitația va fi reluată pe data de 20.01.2022, la cabinetul executorului judecătoresc Ciprian Sîrbu. Inițial, evaluatorii au stabilit o valoare a proprietății de 2.751.555 de lei. Însă, după anularea mai multor proceduri, prețul de pornire a ajuns la 2.063.366 de lei, aproape 400.000 de euro. Adrian Coca a rămas dator băncii First Bank după ce a accesat un credit în valoare de 1,3 milioane de euro.

Totul, la îndemnul lui Ioan Pârău, patronul fabricii. Banii urmau să fie folosiți pentru redresarea companiei, acum aflată în insolvență. Chiar și patronul companiei a făcut același lucru, a ipotecat casa la bancă, ca să facă rost de lichidități. Numai că, la începutul anului 2020, Adrian Coca a demisionat în urma unor certuri cu patronul, care ar fi avut o viziune învechită legată de conducerea afacerii. Vila are regimul de înălțime S+P+1+M, iar suprafața de teren este de 2.765 de metri pătrați.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *