Prima pagină » Local » Un ieșean, profesionist în artele marțiale, oferă cursuri gratuite copiilor veniți din Ucraina
Un ieșean, profesionist în artele marțiale, oferă cursuri gratuite copiilor veniți din Ucraina

Un ieșean, profesionist în artele marțiale, oferă cursuri gratuite copiilor veniți din Ucraina

18 mart. 2022, 22:28,
în Local

Având în vedere situația gravă care are loc în acest moment în Ucraina, majoritatea ucrainenilor au fost nevoiți să fugă din cauza conflictului, iar jumătate dintre ei sunt copii.

Foarte mulți refugiați vin în România, iar mai mulți copilași ajung la noi în țară neînsoțiți, deoarece sunt separați de părinți și de membrii familiei lor. În sprijinul acestora au venit foarte mulți cetățeni din România, iar ieșenii se numără printre aceștia.

Răzvan Popa, a început să ofere cursuri gratuite copiilor ucraineni

În acest sens, un profesionist al artelor marțiale din Iași, Răzvan Popa, a început să ofere cursuri gratuite copiilor ucraineni, în încercarea de a le reda un zâmbet pe chip.

Răzvan Popa a povestit care a fost motivul pentru care a luat această decizie și a spus că din momentul în care a înființat clubul de karate, ajută oamenii aflați în nevoi. Nicio răsplată nu se dovedește a fi mai mare decât fericirea celor din jur.

„Având în vedere ce se întâmplă în Ucraina, am luat decizia să oferim antrenamente gratuite pe o perioadă nelimitată, copiilor și adolescenților care vin din Ucraina. Încercăm să le aducem un zâmbet pe fețele lor întristate. Având în vedere că avem un părinte la noi în sală care este în contact cu o asociație umanitară, am decis împreună să îi ajutăm pe toți cei care au nevoie. În primă fază au venit 7-8 copilași, dar în perioada imediat următoare sperăm să avem undeva la 25 de copii în sală”, a spus Răzvan Popa, antrenorul de karate.

Copiii din Ucraina au fost primiți în familia iubitorilor de arte marțiale

Încă de la început, copiii din Ucraina au simțit că sunt primiți cu brațele deschise în familia iubitorilor de arte marțiale, deși există dificultăți din cauza faptului că nu cunosc limba română sau engleză.

„Partea cea mai frumoasă în sport este că prin sport, reușim să trecem de această barieră lingvistică. Cu ei este și un părinte care are grijă de ei și putem să vorbim, ne este tradus din engleză în rusă. Ei provin din mediul rural, nu prea au cunoștințe foarte mari nici despre sport, nici despre România, dar noi încercăm să îi ajutăm. Clubul nostru, părinții, copiii i-au primit cu brațele deschise și cu o căldură sufletească, aceștia integrându-se de la primul antrenament fiind un tot unitar cu noi, de parcă ne cunoșteam de o viață”, a mai transmis acesta.

Printre copilașii care au intrat deja în colectivul pasionaților de karate, sunt și cazuri de orfani, care și-au pierdut unul sau ambii părinți în urma bombardamentelor rusești. Astfel, părinții copiilor din cadrul sălii de sport nu au stat pe gânduri, s-au mobilizat și au cumpărat alimente și produse de necesitate pentru a-i ajuta să își construiască o nouă viață aici, în România.

„Pe această cale vreau să le mulțumesc, în primul rând părinților care s-au mobilizat exemplar, venind cu alimente, haine și jucării. În al doilea rând le mulțumesc firmelor Take&Eat și COS LABORATOIRES, care la rândul lor au ajutat cu hrană și suplimente pentru a trimite ajutoare”, a spus ieșeanul, Răzvan Popa.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *