Prima pagină » Local » Un ieșean prins cu permis fals de conducere, condamnat de judecători. Cum a făcut rost de documentul contrafăcut?

Un ieșean prins cu permis fals de conducere, condamnat de judecători. Cum a făcut rost de documentul contrafăcut?

14 apr. 2022, 00:01,
Violina GORCINSCHI în Local

Un ieșean a fost pedepsit recent de magistrații de la Judecătoria Hârlău cu 2 ani de închisoare, cu suspendare, pentru că a folosit un permis fals cu scopul de a conduce un autoturism. Mihai Buzilă ar fi obținut carnetul în Italia, pentru suma de 1.500 de euro, de la un bărbat care nu a mai fost de găsit.

Ieșeanul Mihai Buzilă, prins cu un permis fals, a fost recent condamnat la 2 ani de închisoare, cu suspendare, pentru conducerea unui vehicul fără permis, complicitate la fals material în înscrisuri oficiale și uz de fals.

Polițiștii ieșeni l-au prins băut la volan și, confiscându-i carnetul presupus a fi emis de autoritățile italiene, au suspectat că nu este autentic, idee confirmată ulterior în urma expertizelor criminalistice.

o persoana la volan

În urma folosirii etilotestului, polițiștii au descoperit că ieșeanul consumase alcool

Mihai Buzilă, prins băut la volan și cu un permis fals

agent de politie rutiera

Agenții de Poliție l-au bănuit pe Mihai Buzilă că are un carnet contrafăcut

Pe data de 18 iulie 2020, Mihai Buzilă a fost oprit de Poliție în satul Cîrjoaia pentru un control de rutină, iar, în urma acestuia, s-a constatat că ieșeanul era sub influența băuturilor alcoolice. Fiindu-i solicitat carnetul de conducere pentru a fi reținut pe o perioadă de 90 de zile, ieșeanul le-a prezentat agenților un permis aparent emis de autoritățile italiene în 2014. Ulterior, s-a bănuit că acesta este contrafăcut.

„Autorităţile italiene au transmis că Mihai Buzilă nu este şi nici nu a fost titularul unui permis de conducere italian şi că documentul nu respectă formatul unui permis de conducere italian şi nu figurează în fişierele informatizate italiene. Poliţiștii au procedat la ridicarea permisului de conducere prezentat de către inculpat, în vederea verificării autenticităţii acestuia. Prin raportul criminalistic s-a concluzionat că documentul în litigiu este contrafăcut şi a fost realizat prin scanarea unui permis autentic”, au arătat magistrații. Bărbatul și-a recunoscut faptele și a oferit informații pentru soluționarea cazului.

 mai multe bancnote si un tub cu cerneala

Individul de la care a cumpărat permisul i-ar fi cerut 1.500 de euro

Ieșeanul a făcut rost de carnet în Italia, pentru 1.500 de euro

un barbat si un agent de la politia de frontiera

Recent, doi bărbați din Republica Moldova au fost surprinși cu permise de conducere false la vamă

Cu privire la acest permis de conducere, individul a declarat că, în primăvara anului 2020, în timp ce se afla în Italia, a cunoscut un cetățean despre care crede că era din Republica Moldova, al cărui nume nu îl cunoaşte, persoană care s-a oferit să îl ajute să obţină permis de conducere, fapt cu care a fost de acord, astfel că i-a pus la dispoziţie datele sale personale.

„Ulterior, după data de 15 aprilie 2020, s-a întâlnit cu acesta în localitatea Torino – Fabria, împrejurare în care i s-a înmânat permisul de conducere, plătindu-i în schimb suma de 1.500 de euro”, au spus judecătorii ieșeni.

Mihai Buzilă a fost găsit vinovat de Judecătoria Hârlău de conducere a unui vehicul fără permis, complicitate la fals material în înscrisuri oficiale și uz de fals, el fiind pedepsit cu 2 ani de închisoare, cu suspendare.

În martie 2022, doi indivizi din Republica Moldova au fost prinși cu permise contrafăcute încercând să intre pe teritoriul României. Primul bărbat, care intenționa să meargă în Franța, a prezentat un permis de conducere fals moldovenesc pe care a declarat că l-a cumpărat cu 600 de euro. În al doilea caz, un șofer de microbuz a prezentat un carnet de conducere suspect, presupus că ar fi fost eliberat în Polonia, care, în final, s-a dovedit a fi contrafăcut.

Acum, un ieșean a fost condamnat pentru că a folosit un permis fals de conducere, dar sentința nu este una definitivă, putând fi contestată.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *