Prima pagină » Local » Un ieșean, pedepsit după ce a încercat să facă moarte de om. Individul a mai avut probleme cu legea (Exclusiv)
Un ieșean, pedepsit după ce a încercat să facă moarte de om. Individul a mai avut probleme cu legea (Exclusiv)

Un ieșean, pedepsit după ce a încercat să facă moarte de om. Individul a mai avut probleme cu legea (Exclusiv)

15 apr. 2022, 02:00,
Ciprian Nedelcu, în Local

Un ieșean a fost pedepsit de magistrați după ce a fost acuzat de tentativă de omor. Astfel, ieri, judecătorii din cadrul Tribunalului Iași l-au condamnat pe Marius George Parfeni la 6 ani de pușcărie. Magistrații au luat în calcul și o condamnare anterioară pe numele ieșeanului

Un ieșean a fost pedepsit după ce a fost acuzat că a încercat să facă moarte de om. Astfel, judecătorii din cadrul Tribunalului Iași l-au condamnat ieri pe Marius George Parfeni la o pedeapsă rezultantă de 6 ani de temniță. Magistrații au luat în calcul și o condamnare anterioară pe numele ieșeanului.

”Instanța ia act că persoana vătămată Elena P. nu s-a constituit parte civilă”, au afirmat judecătorii ieșeni. În edițiile anterioare, reporterii cotidianului BZI au prezentat un caz similar.

Ieșeanul Marius George Parfeni, pedepsit pentru tentativă de omor

De remarcat este faptul că sentința nu e definitivă, aceasta putând fi contestată. Acest proces al ieșeanului Marius George Parfeni a început pe data de 12 ianuarie 2022. Așadar, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași l-au trimis în judecată sub acuzația de tentativă de omor. În edițiile anterioare, reporterii cotidianului BZI au prezentat un caz similar.

Conform anchetatorilor, ieșeanul a intrat în vizorul lor în urmă cu câteva luni. Oamenii legii au precizat că, în urma unui conflict spontan, individul a lovit victima în special în zona capului. Autoritățile au fost alertate cu privire la incident printr-un telefon la numărul unic pentru situații de urgență 112. La fața locului s-a deplasat un echipaj din cadrul Serviciului de Ambulanță și unul de Poliție. Victima a fost transportată la Spitalul de Neurochirurgie ”Prof.dr. Nicolae Oblu” din Iași. Medicii au constatat că aceasta a suferit leziuni care i-au pus viața în pericol.

Individul, condamnat în urma unui furt

La rândul lor, polițiștii ieșeni au demarat ancheta și au ajuns, astfel, la Marius George Parfeni. Individul a fost ”săltat” și dus la audieri. Mai apoi, respectiv pe 4 ianuarie 2022, ieșeanul a fost reținut pentru 24 de ore și, ulterior, a fost arestat preventiv sub acuzația de tentativă de omor.

Magistrații ieșeni au adăugat că în urmă cu aproximativ un an individul a fost pedepsit pentru complicitate la furt calificat.

”Pe data de 3 decembrie 2019, după o înțelegere prealabilă cu fratele său, inculpatul a pătruns fără drept în locuința persoanei vătămate I.B., prin escaladarea gardului, pe ușa închisă, dar neasigurată, de unde a sustras o boxă portabilă marca AKAI, încărcătorul acesteia, un card de memorie care era introdus în boxă și un încărcător de telefon mobil, iar inculpatul M.G.P. a rămas afară pentru a supraveghea zona, în scopul de a nu fi surprinși și a preluat bunurile sustrase, înlesnind astfel săvârșirea faptei. În cursul judecății, inculpatul G.M.P. s-a prezentat în instanță și a precizat că dorește să recunoască săvîrșirea faptei. Acesta a adăugat că dorește să se prevaleze de procedura abreviată a recunoașterii învinuirii, respectiv recunoașterea săvârșirii faptei așa cum este descrisă în actul de sesizare și dorește ca judecata lui să aibă loc pe baza probelor administrate în cursul urmăririi penale”, au subliniat anchetatori

Acum, ieșeanul a fost pedepsit după ce a fost acuzat că a încercat să facă moarte de om.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *