Prima pagină » Local » Un ieșean, pedepsit de judecători pentru că își terorizează familia! Ce acuzații i-au fost aduse bărbatului?

Un ieșean, pedepsit de judecători pentru că își terorizează familia! Ce acuzații i-au fost aduse bărbatului?

12 apr. 2022, 00:01,
Violina GORCINSCHI în Local

Adrian Mihai a fost pedepsit de judecători pentru încălcarea ordinului de protecție și amenințare. Acesta a primit o pedeapsă de 2 ani și 4 luni de închisoare, cu suspendare, după ce și-a speriat soția și copiii prin amenințări și comportament agresiv.

Un bărbat din județul Iași a fost pedepsit de judecători din cauza nerespectării ordinului impus de instanță de a nu se apropia la mai puțin de 50 de metri de propria soție sau de locuința ei.

Prin faptele sale repetate, individul a reușit să deconecteze casa unde locuia familia de la sursa de electricitate și să provoace panică în sat prin injurii și amenințări cu moartea adresate nevestei.

 ciocanel din lemn

Judecătorii i-au interzis bărbatului să se apropie de soție

Adrian Mihai a dezlănțuit haosul în casa familiei sale

 o persoana cu o cutie in mana

Adrian Mihai a fost dat afară din locuința pe care o împărțea nevasta sa și cu cei 3 copii

Bărbatul trăia împreună cu soția și cei 3 copii în locuința lor din satul Icușeni. Pe 28 iunie 2021, instanța a emis un ordin de protecție în favoarea soției și îi interzicea lui Adrian Mihai să se apropie la mai puțin de 50 de metri de femeie sau de casa acesteia, el fiind nevoit să se mute la sora lui. Pe 2 august 2021, acesta a încălcat pentru prima dată ordinul dat de judecători, a intrat în casa ieșencei și a fost surprins de aceasta ieșind cu alimente care nu îi aparțineau. Pe 29 octombrie 2021, aflat sub influența băuturilor alcoolice, individul a apărut din nou la casa soției și a făcut un scandal-monstru, întrerupându-i alimentarea cu electricitate și amenințând-o cu moartea, fapte la care au fost martori copiii săi, dar și alte persoane.

„Inculpatul s-a îndreptat către un stâlp de electricitate unde se afla montat contorul de energie electrică, în care a început să lovească cu pumnii, iar, prin intervențiile făcute, a reușit să întrerupă alimentarea cu energie electrică a locuinței. Văzând acestea, un martor a ieșit în drum în încercarea de a-l calma pe inculpat, însă acesta a manifestat o atitudine ostilă, gesticulând energic, concomitent cu adresarea de amenințări cu moartea soției sale. În continuare, martorul a încercat să-l imobilizeze pe Adrian Mihai pentru a-l îndepărta din zonă, încă acesta s-a eliberat din priza mâinilor și a pătruns în curtea locuinței persoanei vătămate. Având în vedere atitudinea agresivă a inculpatului, persoana vătămată s-a speriat şi, împreună cu fiii minori, a intrat în casa mamei sale”, au arătat magistrații ieșeni.

panou electric

Ieșeanul a lăsat casa familiei în beznă după ce a lovit cu pumnii în panoul electric

Adrian Mihai, pedepsit de judecători la închisoare cu suspendare

 o persoana, la masa, cu un pahar in fata

Bărbatul s-a afișat băut în fața casei, făcând gălăgie

Ieșeanul a fost potolit de fiul cel mare al familiei, care a reușit să își îndepărteze tatăl de la locul faptei și să îl ducă la locuința surorii sale. La stabilirea pedepsei, magistrații de la Judecătoria Iași au ținut cont de faptul că nerespectarea ordinului de protecție a avut loc în mod repetat, ba, mai mult, atitudinea violentă din timpul comiterii faptei a indicat un grad de pericol mai ridicat din partea lui Adrian Mihai.

„Inculpatul prezintă o periculozitate sporită, acționând în baza unor instincte de moment, fără a fi intimidat de posibilele repercusiuni ale faptelor comise, dedându-se unor ilicite penale grave fără vreun motiv aparent, conduite ce sunt de natură să perturbe echilibrul social protejat prin dispozițiile legii penale și să expună persoanele vulnerabile unor situații cu potențial periculos ridicat”, a concluzionat instanța.

Judecătorii au decis să îi aplice lui Adrian Mihai pedeapsa de 2 ani și 4 luni de închisoare, cu suspendare, dar sentința nu e definitivă. Astfel, ieșeanul a fost pedepsit de judecători pentru încălcarea ordinelor de protecție și amenințare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *