Prima pagină » Local » Un ieșean i-a scos ochiul propriului tată! L-a lăsat orb strivindu-i globul ocular cu degetul, după o ceartă în familie! Agresorul a primit peste un deceniu de temniță!
Un ieșean i-a scos ochiul propriului tată! L-a lăsat orb strivindu-i globul ocular cu degetul, după o ceartă în familie! Agresorul a primit peste un deceniu de temniță!

Un ieșean i-a scos ochiul propriului tată! L-a lăsat orb strivindu-i globul ocular cu degetul, după o ceartă în familie! Agresorul a primit peste un deceniu de temniță!

05 mai 2021, 02:00,
Ciprian Nedelcu în Local

Judecătorii ieșeni l-au condamnat pe un individ care, în trecut, a mai avut probleme cu legea. Astfel, Lucian Bugaenco a fost condamnat pentru că i-ar fi scos un ochi, cu mâinile goale, propriului său tată. În total, individul a primit acum o pedeapsă de 9 ani, șase luni și 513 zile de închisoare

Un ieșean care i-a scos ochiul propriului tată a fost pedepsit de către magistrați! Ieșeanul era acuzat că l-a lăsat orb pe propriul tată, după o ceartă în familie! Acum, judecătorii din cadrul Curții de Apel Iași au respins apelul formulat de Lucian Bugaenco împotriva sentinței emise inițial în cazul său.

„Instanța respinge ca nefondate apelurile. Definitivă”, au precizat magistrații ieșeni.

Amintim că, inițial, individul în vârstă de 47 de ani a fost condamnat de Judecătoria Iași la 9 ani, 6 luni și 513 zile de închisoare, pentru influențarea declarațiilor, amenințare, port fără drept de obiecte periculoase și tulburarea ordinii și liniștii publice. Acest proces al individului a început pe 12 noiembrie 2018, partea vătămată fiind tot tatăl său, care, între timp, a murit.

Ieșeanul Lucian Bugaenco, pedepsit pentru un atac asupra propriului tată

Procurorii ieșeni au afirmat că tatăl lui Lucian Bugaenco, un bărbat de 75 de ani la acea dată, a rămas fără vedere după ce fiul său i-a spart unul dintre ochi cu mâinile goale. Victima a agonizat mai bine de o săptămână în propria casă, întrucât, când ambulanța a venit să îi acorde îngrijiri, agresorul i-a amenințat pe medici cu un cuțit.
Potrivit anchetatorilor, în plus, agresorul a intrat cu un cuțit în spital și și-a amenințat tatăl. Abia la două săptămâni de la faptă acesta a fost arestat preventiv. Ieșeanul a fost arestat, fiind acuzat că și-a agresat tatăl într-un mod cumplit, lăsându-l fără vedere. Lucian Bugaenco a fost cercetat, trimis în judecată și condamnat pentru violență în familie. Acesta fusese liberat condiționat de aproximativ un an, după ce executase o altă pedeapsă.

Cerea „taxă de protecție” de la părinți, pentru a nu-i mai agresa

Anchetatorii au mai afirmat că, după ce a ieșit din închisoare, ieșeanul Lucian Bugaenco a mers pentru a locui cu părinții săi, în localitatea Horpaz, comuna Miroslava. Alături de cei doi bătrâni mai locuia o femeie din sat, îngrijitor personal pentru tatăl lui Bugaenco, deoarece acesta este încadrat cu grad de handicap grav. Oamenii legii au spus că, după ce a fost pus în libertate, mai ales pe fondul consumului de alcool, Bugaenco obișnuia să își amenințe părinții cu bătaia, precum și să le ceară „un fel de taxă de protecție”, de 1.000 de lei pe lună, pentru a nu-i mai agresa.

În urmă cu peste 4 ani, cu o zi înainte de Paște, îngrijitoarea tatălui lui Bugaenco a plecat la biserică, la Înviere. Din urma ei a venit acasă individul, care a început să-și agreseze părinții. Procurorii au subliniat că ieșeanul și-a lovit tatăl cu pumnii și cu picioarele, i-a rupt una dintre urechi și i-a apăsat cu degetul pe ochiul drept, până i l-a spart. Victima a rămas astfel fără vedere, întrucât avea, din trecut, o afecțiune și la ochiul stâng. Acum, individul a primit o pedeapsă totală de peste un deceniu de pușcărie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`