Prima pagină » Local » Un ieșean, declarat mort de judecători! Nevasta a fost cea care a cerut acest lucru. Femeia spune că soțul ei a dispărut în urmă cu 7 ani! (Exclusiv)
Un ieșean, declarat mort de judecători! Nevasta a fost cea care a cerut acest lucru. Femeia spune că soțul ei a dispărut în urmă cu 7 ani! (Exclusiv)

Un ieșean, declarat mort de judecători! Nevasta a fost cea care a cerut acest lucru. Femeia spune că soțul ei a dispărut în urmă cu 7 ani! (Exclusiv)

11 nov. 2021, 02:00,
Ciprian Nedelcu în Local

O femeie din Iași le-a cerut judecătorilor să îl declare mort pe propriul soț. Asta, după ce ieșeanul a dispărut de acasă, fără vreo explicație sau vreun mesaj, în urmă cu 7 ani. Deși magistrații din cadrul Judecătoriei Iași au respins inițial acțiunea formulată de Jănița R., Tribunalul Județean a admis până la urmă cererea femeii

Un ieșean a fost declarat decedat de către magistrați! Soția sa a fost cea care a cerut acest lucru. Femeia spune că bărbatul ei a dispărut în urmă cu 7 ani. Astfel, o femeie din Iași le-a cerut judecătorilor să îl declare mort pe propriul soț. Asta, după ce ieșeanul a dispărut de acasă, fără vreo explicație sau vreun mesaj, în urmă cu 7 ani. Deși magistrații din cadrul Judecătoriei Iași au respins inițial acțiunea formulată de Jănița R., Tribunalul Județean a admis până la urmă cererea femeii.

„Instanța admite apelul declarat de reclamanta Jănița R. împotriva sentinței civile din 11 noiembrie 2020 a Judecătoriei Iași, pe care o schimbă în parte. Admite acțiunea formulată de reclamantă. Îl declară decedat pe pârâtul născut pe data de 7 mai 1942, deces prezumat a fi survenit în ultima oră a zilei de 31 iulie 2016. Definitivă”, au menționat judecătorii din cadrul Tribunalului Iași.

Ieșeanca le-a cerut magistraților să-i declare bărbatul mort

Procesul intentat de către ieșeanca Jănița R. propriului soț a început pe 8 noiembrie 2018. Prin cererea înregistrată pe rolul instanței, ieșeanca a cerut pronunțarea unei hotărâri prin care să se dispună declararea judecătorească a morții soțului ei.

„Pe 3 iulie 2013, soțul meu a plecat de acasă. Deoarece acesta obișnuia să mai plece, întorcându-se mereu după câteva zile, nu am acordat mare importanță acestui fapt. Deoarece nici după 3 săptămâni nu am primit nicio informație despre el, am mers la Serviciul de Investigații Criminale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Iași, pentru a sesiza dispariția soțului meu. Ulterior, au fost efectuate cercetări, dar nu au dus la vreun rezultat”, a declarat ieșeanca în fața judecătorilor.

Ieșeanca a mai povestit că, în cursul anului 2015, a fost chemată de polițiști pentru a identifica un cadavru, considerându-se că ar fi posibil să fie al soțului ei.

„În urma identificării, s-a constatat că nu este vorba despre soțul meu, ci despre un alt bărbat, care dispăruse în aceeași perioadă. Din acel moment, eu nu a mai primit informații de la polițiști. Consider că singura posibilitate este ca soțul meu să fie mort, având în vedere că, în toți acești ani, el nu a încercat să mă contacteze nici pe mine, nici pe copiii noștri. Mai mult, el nu avea asupra lui niciun act de identitate, acestea fiind lăsate acasă”, a subliniat ieșeanca.

Aceasta a adăugat că intervalul mare de timp scurs de la data ultimelor indicii din care să rezulte că bărbatul era în viață îi dă convingerea că soțul ei este mort.

Ce au spus magistrații ieșeni cu privire la această poveste

Magistrații ieșeni au constatat că au fost făcute cercetări și au fost culese informații despre bărbatul dispărut fără urmă la Poliție, în ziare, la Institutul de Psihiatrie „Socola”, la CAS Iași, la Casa Națională de Pensii, precum și la Serviciul de Investigații Criminale Iași. Potrivit judecătorilor, în 2005, ieșeanul a fost diagnosticat cu schizofrenie paranoidă și obișnuia să plece în mod frecvent de acasă, revenind după perioade lungi de timp.

De asemenea, ieșeanul este cunoscut cu antecedente penale și a fost semnalat cu mai multe internări la Institutul de Psihiatrie „Socola”. Mai mult, pe 8 mai 2015, a fost dispusă căutarea internațională a acestuia, dar, până în prezent, el figurează ca persoană dispărută.

„Faptul că, anterior, pârâtul a mai plecat de la domiciliu, probabil la Muntele Athos, așa cum a dedus reclamanta, pentru perioade de maximum 2 săptămâni, nu poate fi reținut de instanță ca un argument pentru a prezuma că pârâtul este în viață, în condițiile în care, de această dată, este plecat de 7 ani, timp în care nu a dat niciun semn familiei sale. Tribunalul concluzionează că există suficiente indicii care pot fi apreciate ca fiind clare cu privire la decesul pârâtului, fiind astfel întrunite, contrar concluziilor instanței de fond, condițiile legale pentru declararea morții”, au afirmat judecătorii ieșeni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`