Prima pagină » Local » Un ieșean cu alcool „la bord” s-a răsturnat cu mașina în șanț și a făcut două victime! Individul a scăpat, însă, de pușcărie

Un ieșean cu alcool „la bord” s-a răsturnat cu mașina în șanț și a făcut două victime! Individul a scăpat, însă, de pușcărie

30 iun. 2022, 02:00, 3 ,
Violina GORCINSCHI în Local

Iliuță Ailincăi a avut de dat socoteală judecătorilor, fiind acuzat că a condus băut și s-a răsturnat cu mașina după ce a pierdut controlul volanului. Individul și-a convins prietenul să îl însoțească în mașină, iar călătoria s-a terminat la spital pentru cei doi. Din cauza rănilor produse de accident, polițiștii nu au reușit nici măcar să îi măsoare alcoolemia ieșeanului. Bărbatul a fost judecat la instanța din Răducăneni și a primit o pedeapsă cu suspendarea executării.

Recent, un ieșean a fost condamnat la 2 ani și 6 luni de închisoare, cu suspendare, deoarece, băut fiind, s-a răsturnat cu mașina într-o localitate din județul Iași. După ce ar fi consumat băuturi alcoolice împreună cu amicul său, acesta a insistat să conducă și și-a invitat și prietenul de pahar.

În mod previzibil, cursa nu s-a terminat cu bine pentru cei doi bărbați. Iliuță Ailincăi ar fi pierdut controlul mașinii care s-a răsturnat într-un șanț de colectare a apei de ploaie. La spital, medicii i-au găsit 1,90 de grame la mie alcool pur în sânge.

 o persoana cu chei in mana si un pahar de alcool pe fundal

Bărbatul ar fi consumat cantități mari de alcool înainte să plece la drum cu mașina

După 1 litru de vin, a urcat la volan și s-a răsturnat cu mașina

 o masina de descarcerare

După producerea accidentului, șoferul băut a rămas blocat în mașină și a fost salvat de cei de la ISU

Pe 14 martie 2019, după-amiaza, Iliuță Ailincăi, deja băut, a mers cu mașina către locuința prietenului său. Ajuns acolo, bărbatul a mai stat la discuții cu acesta și amândoi au consumat câte un litru de vin în doar 25 de minute. Ulterior, amicul lui Iliuță Ailincăi i-a spus că trebuie să ajungă undeva, iar bărbatul i-a propus să îl ducă la destinație cu mașina. După ce a refuzat inițial, prietenul bărbatului s-a lăsat convins și au pornit la drum. În timp ce mergeau prin localitatea Moșna, șoferul amețit nu a mai putut controla mașina.

„Inculpatul a pierdut controlul asupra direcției de mers și a intrat în șanțul de colectare a apei pluviale de pe partea stângă a drumului, autoturismul izbindu-se de un podeţ şi răsturnându-se pe partea stângă. Unul din martori a ieșit din casă și a sunat la urgențe. Martorul a mers la autoturismul răsturnat și l-a ajutat pe pasagerul care se afla pe bancheta din spate şi avea leziuni la cap să iasă din autoturism. Pe inculpat l-a văzut pe locul conducătorului auto, însă nu a reușit să-l scoată din vehicul deoarece era prins între volan și scaunul șoferului. Inculpatul a fost descarcerat de un echipaj din cadrul I.S.U. Iași, iar echipajul de poliție, care a ajuns la fața locului, l-a găsit pe inculpat într-o autospecială SMURD, într-o stare vădită de ebrietate, prezentând halenă alcoolică. Din cauza vătămărilor suferite, nu a putut fi testat cu alcooltestul Drager”, au menționat magistrații.

În urma accidentului, cei doi au fost duși la spital pentru îngrijiri medicale.

 un politist cu un alcooltest in mana

Din cauza leziunilor, polițiștii nu au reușit să îi măsoare alcoolemia bărbatului 

Iliuță Ailincăi, condamnat cu suspendare

 un judecator

Judecătorii de la Răducăneni au decis să dispună suspendarea pedepsei cu închisoarea în cazul ieșeanului

După ce bărbatul a fost dus la spital, medicii i-au luat probe pentru stabilirea alcoolemiei. În urma cercetărilor, s-a constatat faptul că individul ar fi avut 1,90 grame la mie alcool în sânge în momentul în care a avut loc accidentul. Fiind dus în fața procurorilor, Iliuță Ailincăi nu și-a recunoscut faptele, însă, în timpul judecății, a fost de acord cu acuzațiile care i-au fost aduse. Pasagerul care a fost rănit în urma accidentului nu a depus plângere pentru vătămare corporală din culpă, astfel că bărbatul a fost condamnat doar pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului. Magistrații de la Judecătoria Răducăneni au considerat că fapta comisă de bărbat este una periculoasă, însă au concluzionat că pedeapsa închisorii cu suspendare este suficientă pentru reabilitarea ieșeanului.

„Deși gravitatea faptei este una ridicată, având în vedere lipsa antecedentelor, recunoașterea săvârșirii faptei și acordul dat de inculpat în vederea prestării unei munci neremunerate, instanța apreciază că, raportat la persoana inculpatului și posibilitățile sale de îndreptare, aplicarea pedepsei este suficientă, chiar fără executarea acesteia”, au precizat magistrații.

Astfel, Iliuță Ailincăi a primit 2 ani și 6 luni de închisoare, cu suspendare, după ce ar fi condus băut și s-a răsturnat cu mașina într-un șanț.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală - pdf
23 august 2024
23 august 2024