Prima pagină » Local » Un ieșean, condamnat la un deceniu de pușcărie! Bărbatul a fost pedepsit după ce și-a ucis în bătaie propriul părinte! Crima nu ar fi ieșit la iveală dacă nu erau vigilenți medicii din Iași!
Un ieșean, condamnat la un deceniu de pușcărie! Bărbatul a fost pedepsit după ce și-a ucis în bătaie propriul părinte! Crima nu ar fi ieșit la iveală dacă nu erau vigilenți medicii din Iași!

Un ieșean, condamnat la un deceniu de pușcărie! Bărbatul a fost pedepsit după ce și-a ucis în bătaie propriul părinte! Crima nu ar fi ieșit la iveală dacă nu erau vigilenți medicii din Iași!

25 mart. 2021, 02:00,
Ciprian Nedelcu în Local

Magistrații ieșeni au pedepsit ieri un bărbat acuzat de patricid. Astfel, judecătorii din cadrul Tribunalului Iași l-au condamnat la 10 ani de temniță pe Petru Tudorache, sub acuzația de omor asupra unui membru de familie. Conform anchetatorilor, ieșeanul și-a ucis în bătaie propriul tată. Povestea terifiantă a ieșit la iveală după ce medicii de la Spitalul de Neurochirurgie au anunțat Poliția

Un bărbat din Iași a fost pedepsit ieri de magistrați! Acesta a fost acuzat că și-a ucis în bătaie propriul tată! Crima nu ar fi ieșit la iveală dacă nu erau vigilenți medicii din Iași!
Astfel, judecătorii din cadrul Tribunalului Iași l-au condamnat la 10 ani de temniță pe Petru Tudorache, sub acuzația de omor asupra unui membru de familie.

„Instanța constată că persoanele vătămate I.T., M.T. și V.T. nu s-au constituit părți civile în cauză”, au menționat magistrații ieșeni.

De remarcat este faptul că sentința nu e definitivă, aceasta putând fi contestată.

Ieșeanul Petru Tudorache, acuzat că și-a ucis în bătaie propriul tată

Procesul ieșeanului Petru Tudorache a început pe 16 noiembrie 2020. Atunci, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași l-au acuzat pe individ de omor asupra unui membru de familie. Asta, după ce ieșeanul a fost reținut și, mai apoi, arestat preventiv de pe data de 25 septembrie 2020.

În urmă cu câteva luni, un bărbat a ajuns în stare gravă la Spitalul de Neurochirurgie „Prof.dr. Nicolae Oblu”, din Iași. Victima, din localitatea Schitu Duca, avea leziuni grave, în special în zona capului. Doctorii ieșeni au făcut tot posibilul pentru a-l salva pe bărbat, dar nu au reușit. Ulterior, medicii au constatat că leziunile ar fi fost provocate de o altă persoană. Conform legii, doctorii au anunțat imediat Poliția. Mai apoi, oamenii legii au demarat o anchetă, deschizând un dosar penal. Polițiștii au mers în Schitu Duca și, astfel, au ajuns la Petru Tudorache. Individul a fost ridicat și dus la audieri. Mai apoi, ieșeanul a fost reținut pentru 24 de ore, sub acuzația amintită.

Ridicat și dus la instanță cu propunere de arestare preventivă

Judecătorii au admis propunerea de arestare preventivă făcută atunci de anchetatori pe numele lui Petru Tudorache.

„Instanța admite propunerea formulată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Iași. În consecință, dispune arestarea preventivă a inculpatului Petru Tudorache, cercetat pentru omor asupra unui membru de familie, pentru 30 de zile. Dispune emiterea de îndată a mandatului de arestare preventivă pe numele inculpatului”, au menționat atunci magistrații.

Ulterior, hotărârea a fost contestată de Petru Tudorache. Potrivit procurorilor ieșeni, între fiu și tată a izbucnit un conflict, iar Petru Tudorache l-a lovit pe părintele său, în special în zona capului. Ulterior, la fața locului a fost chemată o ambulanță, care a transportat victima la Spitalul de Neurochirurgie, dar aceasta nu a mai avut zile. De remarcat este faptul că, în timpul stării de urgență și al stării de alertă, tot mai multe incidente violente au avut loc în județul Iași, între membrii de familie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *