Prima pagină » Local » Un ieșean ce a fost dat în urmărire națională îi sfidează pe oamenii legii: „Normal că nu sunt în țară, altfel aș fi închis!” – FOTO

Un ieșean ce a fost dat în urmărire națională îi sfidează pe oamenii legii: „Normal că nu sunt în țară, altfel aș fi închis!” – FOTO

29 nov. 2022, 02:00,
Andreea Timofte, în Local

Un bărbat în vârstă de 45 de ani, din Pașcani, județul Iași, a fost condamnat la 9 luni de închisoare cu executare pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului. Făptașul este dat acum în urmărire națională, întrucât a refuzat să-și ispășească pedeapsa și a dispărut

Individul pe nume Costel Ciobanu, acuzat că a săvârșit infracțiuni în regimul circulației, respectiv că a condus un vehicul pe drumurile publice beat, este dat de Poliția Română în urmărire, deoarece a fugit după condamnarea primită. Ieșeanul ar fi fost prins la volan cu o alcoolemie peste limită, iar magistrații au decis să-l condamne la închisoare, în urma faptei sale. În ciuda autorităților, Costel Ciobanu este activ pe aplicația TikTok, recunoscând faptul că este urmărit la nivel național. Mai mult, bărbatul le transmite și mesaje atât judecătorilor care l-au condamnat, cât și reprezentanților IPJ Iași.

Ieșean dat în urmărire națională

Costel Ciobanu din Pașcani, județul Iași, a fost condamnat de magistrații ieșeni la 9 luni de închisoare cu executare, întrucât s-a urcat beat la volan. Pe data de 8 noiembrie 2022, bărbatul și-a primit sentința, iar de atunci este de negăsit. La scurt timp, Poliția Română l-a dat în urmărire națională pe individul care nu-și acceptă pedeapsa, dar care este foarte activ pe platforma TikTok.

„Pe numele bărbatului în cauză este emis de către o instanță de judecată un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea. Întrucât acesta se sustrage executării pedepsei, a fost dat în urmărire națională”, a declarat Anca Vîjiac, purtător de cuvânt al IPJ.

Individul dat în urmărire națională are o activitate intensă pe TikTok, încercând să-și facă dreptate de unul singur. Acesta îi sfidează pe magistrații de la Curtea de Apel Iași, care l-au condamnat la închisoare, transmițându-le diverse mesaje.

„Mă numesc Costel Ciobanu, nu și Iulian. Normal că nu sunt în țară, altfel aș fi închis”, menționa bărbatul.

Bărbatul sfidează oamenii legii

Nici polițiștii de la IPJ Iași nu au scăpat de criticile ieșeanului supărat pe decizie.

„După apelurile repetate la Poliția Iași, nu am reușit să vorbesc cu nimeni. Mă numesc Costel Ciobanu, persoana căutată pentru săvârșirea faptei: infracțiuni la regimul rutier. Înainte de a face publice dovezile pe care le am și care dovedesc nevinovăția, vă rog să-mi lăsați un număr de telefon la care răspunde cineva. Cu respect”, preciza Costel Ciobanu pe TikTok.

Rămâne de văzut dacă Costel Ciobanu își va mai face mult timp simțită prezența pe social media, având în vedere faptul că oamenii legii sunt pe urmele lui.

Recent, reporterii BZI au prezentat un caz similar. Vlăduț Ionuț Antoce, un tânăr din Vaslui, dat în urmărire națională după ce a comis o tâlhărie în zona Bucium. Acum ceva timp, el a intrat în casa unui traficant de țigarete, l-a lovit împreună cu trei prieteni și a plecat din casa acestuia cu câteva mii de lei. Imediat după ce polițiștii au deschis un dosar penal în acest caz, Ionuț Vlăduț Antoce s-a făcut nevăzut. Zile întregi au stat după Antoce și de mai multe ori l-au scăpat printre degete.

Într-un final, polițiștii de la Serviciul pentru Investigații Criminale (SIC) Iași au înțeles tot jocul pus la cale de tâlharul dat în urmărire națională și l-au prins.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *