Prima pagină » Local » Un ieșean care și-a lovit nevasta peste mână s-a ales cu o condamnare. Individul, obligat și să muncească în folosul comunității
Un ieșean care și-a lovit nevasta peste mână s-a ales cu o condamnare. Individul, obligat și să muncească în folosul comunității

Un ieșean care și-a lovit nevasta peste mână s-a ales cu o condamnare. Individul, obligat și să muncească în folosul comunității

15 iun. 2022, 02:00,
Ciprian Nedelcu, în Local

Un ieșean acuzat că și-a lovit nevasta a fost pedepsit de judecători. Astfel, magistrații din cadrul Judecătoriei Hârlău l-au condamnat pe Gheorghe Vatamanu la 6 luni de închisoare, cu suspendare, pentru violență în familie. În plus, ieșeanul a fost obligat să presteze o muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o perioadă de 60 de zile lucrătoare.

Un ieșean care a fost acuzat că și-ar fi lovit nevasta a fost pedepsit recent de judecători. Așadar, magistrații din cadrul Judecătoriei Hârlău l-au condamnat pe Gheorghe Vatamanu la 6 luni de închisoare, cu suspendare, pentru violență în familie. În plus, ieșeanul a fost obligat să presteze o muncă neremunerată în folosul comunităţii.

„Instanța îl obligă pe inculpat ca, pe parcursul termenului de supraveghere, să presteze o muncă neremunerată în folosul comunităţii, pe o perioadă de 60 de zile lucrătoare, activitate care se va desfăşura fie în cadrul Primariei Comunei Erbiceni, fie în cadrul Şcolii Generale din comuna Erbiceni, judeţul Iaşi, ori în alte instituţii publice din comunitate. Instanța ia act că persoana vătămată E.V. nu s-a constituit parte civilă în prezentul proces penal”, au afirmat judecătorii.

În edițiile anterioare, reporterii cotidianului BZI au prezentat un caz similar.

Un ieșean, acuzat că și-a lovit nevasta

De remarcat este faptul că sentința emisă recent de magistrații din cadrul Judecătoriei Hârlău nu e definitivă, aceasta putând fi contestată. Procesul penal al ieșeanului Gheorghe Vatamanu a început pe data de 17 august 2021. Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Hârlău l-au trimis în judecată pe individ, sub acuzația de violență în familie. În edițiile anterioare, reporterii cotidianului BZI au prezentat un caz similar.

Oamenii legii spun că bărbatul din satul Totoeşti, comuna Erbiceni, judeţul Iaşi a intrat în vizorul lor în urmă cu aproximativ 3 ani.

Ieșeanul Gheorghe Vatamanu și-ar fi agresat soția cu o coadă de mop

Anchetatorii ieșeni au afirmat că incidentul dintre cei doi soți a avut loc în 2019.

„În fapt, s-a reţinut în rechizitoriu că, în ziua de 5 octombrie 2019, inculpatul a agresat-o fizic pe persoana vătămatǎ, soţia sa, lovind-o cu un obiect contondent peste membrul superior stâng, pricinuindu-i acesteia suferinţe fizice. Acest lucru rezultă fără putinţă de dubiu din declaraţiile persoanei vătămate, coroborate în mod corespunzător cu declaraţiile martorilor din lucrări, martori oculari care au învederat clar că inculpatul a lovit-o pe persoana vătămată cu o coadă de mop în zona braţului stâng”, au subliniat anchetatorii ieșeni.

Din păcate, în ultimii ani, tot mai multe cazuri de acest gen au fost semnalate în județul Iași. Așadar, sute de ieșeni au fost audiați, cercetați, reținuți, arestați preventiv, judecați și chiar condamnați pentru infracțiuni similare. Acum, ieșeanul acuzat că și-ar fi lovit nevasta peste mână cu un mop a fost condamnat de către judecători pentru violență în familie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *