Prima pagină » Local » Un ieșean băut a comis un accident rutier. În urma impactului, bărbatul a scăpat de condamnare, la fel ca amicul său (Exclusiv)
Un ieșean băut a comis un accident rutier. În urma impactului, bărbatul a scăpat de condamnare, la fel ca amicul său (Exclusiv)

Un ieșean băut a comis un accident rutier. În urma impactului, bărbatul a scăpat de condamnare, la fel ca amicul său (Exclusiv)

15 feb. 2022, 02:00,
Ciprian Nedelcu, în Local

Un ieșean băut a comis un accident pe străzile din județ. În urma impactului, atât el, cât și un amic de-al său au scăpat de pedepse. Astfel, magistrații din cadrul Judecătoriei Iași au renunțat recent la aplicarea vreunei pedepse în cazul lui Petru Emanuel Isare și al lui Vladimir Ionel Stanciu

Un accident rutier a fost comis de un ieșean băut, pe străzile din județ. În urma impactului, atât el, cât și un amic de-al său au scăpat de pedepse. Astfel, magistrații din cadrul Judecătoriei Iași au renunțat recent la aplicarea vreunei pedepse în cazul lui Petru Emanuel Isare și al lui Vladimir Ionel Stanciu.

„Instanța renunţă la aplicarea pedepsei faţă de inculpatul Petru Manuel Isare, pentru săvârşirea infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe, şi faţă de inculpatul Vladimir Ionel Stanciu. Instanța le aplică inculpaţilor câte un avertisment”, au menționat judecătorii ieșeni.

În edițiile anterioare, reporterii cotidianului BZI au prezentat un caz similar.

Un ieșean băut a comis un accident rutier

De remarcat este faptul că sentința nu e definitivă, aceasta putând fi contestată. Procesul celor doi amici a început pe data de 22 martie 2021. Astfel, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași i-au trimis în judecată pe Petru Emanuel Isare și Vladimir Ionel Stanciu, sub acuzațiile amintite.

„Pe data de 12 octombrie 2015, în jurul orei 2:00, inculpatul Petru Manuel Isare a condus autoturismul marca Audi pe strada Sărărie, unde a provocat un accident rutier, având o îmbibaţie alcoolică de 1,30 g/l alcool pur în sânge la prima probă, respectiv de 1,15 g/l alcool pur în sânge la a doua probă şi o alcoolemie teoretică de 1,45 g/l alcool pur în sânge, realizează conţinutul constitutiv al infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, au menționat anchetatorii ieșeni.

În edițiile anterioare, reporterii cotidianului BZI au prezentat un caz similar.

Petru Emanuel Isare și Vladimir Ionel Stanciu, acuzați în același dosar

Oamenii legii au adăugat că, pe 12 octombrie 2015, în jurul orei 1:50, Vladimir Ionel Stanciu i-ar fi încredinţat lui Petru Emanuel Isare autoturismul marca Audi, pentru a-l conduce pe drumurile publice, cunoscând că acesta se află sub influenţa băuturilor alcoolice, întrucât consumaseră împreună alcool în incinta Clubului „Hunters”. Astfel, anchetatorii au stabilit că cei doi amici au consumat împreună 1 litru de vin, apoi fiecare a băut câteva zeci de mililitri de vodcă.

„În noaptea de 11 spre 12 octombrie 2015, cei doi inculpaţi au consumat împreună băuturi alcoolice. În jurul orei 1:50, cei doi au hotărât să plece, astfel că au ieşit din club şi, ştiind că au consumat băuturi alcoolice, au vrut să meargă cu taxiul, însă nu au găsit nici un taxi liber, motiv pentru care au decis împreună să plece cu autoturismul marca Audi, iar inculpatul P.E.I. să conducă. În acest mod, inculpatul V.I.S. i-a încredinţat autoturismul celuilalt inculpat, cunoscând că acesta se afla sub influenţa băuturilor alcoolice. În timp ce se deplasa pe strada Sărărie, în dreptul imobilului nr. 155, inculpatul a pierdut controlul direcţiei autoturismului, a intrat în coliziune cu gardul imobilului 155 de pe partea dreaptă, fiind proiectat pe sensul opus, unde s-a oprit într-un stâlp de iluminat public”, au subliniat anchetatorii ieșeni.

Astfel, un ieșean băut a comis un accident rutier, dar, în urma impactului, bărbatul a scăpat de condamnare, la fel ca amicul său.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *