Prima pagină » Local » Un ieșean, arestat după ce a violat o minoră în vârstă de 15 ani
Un ieșean, arestat după ce a violat o minoră în vârstă de 15 ani

Un ieșean, arestat după ce a violat o minoră în vârstă de 15 ani

14 feb. 2022, 21:30,
în Local

„Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Hârlău, judeţul Iaşi, la data de 30.07.2021, au solicitat Judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Hârlău luarea măsurii arestării preventive pentru o durată de 30 zile faţă de inculpatul:  C.A.B., pentru săvârşirea infracţiunii de ,,viol”, faptă prev. și ped. de art. 218 alin. (1), (2) și (3) lit. c) din Codul penal, cu aplicarea art. 77 lit. e) din Codul penal”, a transmis purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Hârlău, procuror, Sava Teona Alexandra.

În ziua de 09.02.2022, în jurul orelor 16:00, „un bărbat a profitat de starea vădită de vulnerabilitate a victimei minore M.C.G., în vârstă de 15 ani și de faptul că i s-a făcut rău din cauza stării de amețeală, inculpatul C.A.B., în timp ce se aflau la Clubul Copiilor din Hârlău, a prins-o cu forța în brațe, a așezat-o pe un birou din atelier, cu fața în sus, apoi a dezbrăcat-o de haine, după care prin constrângere fizică și psihică, printre altele, i-a făcut un act sexual oral”.

În acest sens, judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Hârlău a admis propunerea de arestare preventivă pe o perioadă de 30 de zile începând cu data de 14.02.2022 pentru inculpatul C.A.B..

„Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale, reţinerea şi arestarea preventivă reprezintă etape ale procesului penal reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activităţi care nu pot, în nicio situaţie, să înfrângă principiul constituţional al prezumţiei de nevinovăţie”, a mai transmis purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Hârlău, procuror, Sava Teona Alexandra.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`