Prima pagină » Local » Un ieșean, acuzat de consum ilegal de droguri! Procurorii DIICOT l-au trimis în judecată! Acum, Alexandru Blaga trebuie să dea socoteală în fața magistraților!
Un ieșean, acuzat de consum ilegal de droguri! Procurorii DIICOT l-au trimis în judecată! Acum, Alexandru Blaga trebuie să dea socoteală în fața magistraților!

Un ieșean, acuzat de consum ilegal de droguri! Procurorii DIICOT l-au trimis în judecată! Acum, Alexandru Blaga trebuie să dea socoteală în fața magistraților!

03 dec. 2020, 13:49,
Sorin Pavelescu, în Local

Un tânăr ieșean va fi nevoit să dea explicații în fața instanței. Procurorii din cadrul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) Iași l-au trimis ieri în judecată pe Alexandru Blaga. Acesta a fost prins în flagrant având asupra lui substanțe interzise, pentru consum propriu.

Procurorii DIICOT Iași l-au trimis ieri în judecată pe un individ acuzat de consum ilicit de droguri. Astfel, Alexandru Blaga va fi nevoit să dea explicații în fața magistraților din cadrul Tribunalului Iași, sub acuzația amintită. Conform anchetatorilor, în urmă cu mai bine de un an, ieșeanul a fost prins având asupra lui substanțe interzise, pentru consum propriu.
Acum, urmează ca Tribunalul Iași să stabilească un prim termen al procesului penal. Ulterior, judecătorii ieșeni vor asculta ce au de spus procurorii Procurorii din cadrul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism și inculpatul, pentru a putea lua o decizie în acest caz.

Fiul preotului din Târgu Frumos, acuzat de trafic de droguri, rămâne sub arest preventiv

Marţi, 17 noiembrie 2020, magistraţii din cadrul Tribunalului Iaşi au hotărât respingerea cererii de înlocuire a arestului preventiv cu măsură preventiva a controlului judiciar sau a arestului la domiciliu a fiului preotului din Târgu Frumos.

Astfel, Petre Iulius Zugravu rămâne sub arest preventiv.

„Respinge, ca neîntemeiată, cererea formulată de inculpatul ZUGRAVU IULIUS-PETRE, în prezent aflat în C.R.A.P. din cadrul I.P.J. Iaşi în baza mandatului de arestare preventivă nr.95/UP emis la data de 02.09.2020, având ca obiect înlocuirea măsurii arestării preventive cu măsura preventivă a controlului judiciar sau a arestului la domiciliu. În baza art. 275 alin.2 Cod procedură penală obligă pe inculpatul ZUGRAVU IULIUS-PETRE să plătească statului suma de 150 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare. Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la comunicare. Pronunţată în cameră de consiliu, azi, 17.11.2020, ora 14,00”, au transmis magistrații.

Fiu de preot, reținut din cauza drogurilor

Fiul preotului din Târgu Frumos a fost reținut pe 2 septembrie 2020 pentru 24 de ore, din cauza drogurilor. Totul a pornit de la perchezițiile efectuate de polițiștii BCCO Iași. Anchetatorii spun că au descoperit culturi imense de canabis, destinate lumii bune din Iași

Fiu de preot, reținut pentru droguri! Au fost duși în Centrul de Reținere și Arest Preventiv din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Iași 7 dintre suspecții de trafic de droguri. Astfel, printre cei 7 reținuți se numără și Iulius Petre Zugravu, în vârstă de 33 de ani, fiul preotului din orașul Târgu Frumos. După perchezițiile prezentate în exclusivitate de reporterii cotidianului „Bună Ziua Iași”, audierile au durat o noapte întreagă. La final, 7 suspecți au fost reținuți.

Amintim că mai mulți șmecheri din Iași au fost puși pe burtă de mascați. La începutul lunii septembrie, la Iași s-a desfășurat una dintre cele mai mari acțiuni din ultima perioadă pe traficul de droguri. Astfel, încă de la primele ore ale dimineții echipe formate din polițiști și jandarmi au descins în 18 locații aflate în municipiul Iași și în comune sau orașe apropiate. Ofițerii de la BCCO împreună cu procurori de la DIICOT au adunat mai multe informații și așa au ajuns până la o plantație de cannabis aflată în comuna Deleni. După finalizarea perchezițiilor, mai multe persoane au fost conduse la audieri, printre acestea numărându-se și femei.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *