Prima pagină » Local » Un ieșean, acuzat că și-a terorizat nevasta! Ce decizie au luat procurorii!
Un ieșean, acuzat că și-a terorizat nevasta! Ce decizie au luat procurorii!

Un ieșean, acuzat că și-a terorizat nevasta! Ce decizie au luat procurorii!

20 mai 2020, 04:00,
Ciprian Nedelcu, în Local

Procurorii au dispus trimiterea în judecată a unui ieșean, acuzat că și-a terorizat nevasta. Cei doi au trei copii împreună, dintre care doi suferă de o afecțiune gravă. Femeia a cerut ordine de protecție împotriva ieșeanului, susținând că atât ea, cât și copiii sunt agresați

Un bărbat din Iași va fi nevoit să dea ochi cu magistrații, după ce a fost acuzat că și-a terorizat nevasta. Astfel, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătorie au dispus trimiterea în judecată a ieșeanului Ilie Cătălin Fustei, sub acuzațiile de violență în familie și nerespectarea ordinelor de protecție.
Acum, urmează ca Judecătoria Iași să stabilească un prim termen al dosarului penal, după care magistrații vor asculta ce au de spus părțile implicate, pentru a putea lua o decizie în acest caz.

Nevasta a cerut ordin de protecție împotriva lui Cătălin Fustei

Procurorii au afirmat că, în urmă cu câteva luni, Cătălin Fustei a încălcat restricțiile impuse de către autorități și și-a agresat soția. Conform anchetatorilor, în urma emiterii de către instanță a unui ordin de protecție, ieșeanul a încălcat prevederile actului respectiv.
Pe data de 13 septembrie 2019, magistrații au admis cererea de emitere a uni ordin de protecție, cerere formulată de nevasta ieșeanului.

„Instanța admite în parte cererea de instituire a unui ordin de protecție, formulată de reclamanta M.A.F., în nume propriu și în calitate de reprezentant legal pentru minorele M.R.F., D.G.F. și A.D.F. Dispune ca pârâtul, pentru următoarele șase luni, să păstreze o distanță minimă de 100 de metri față de reclamantă, minore, precum și față de locuința acestora. Interzice pentru următoarele șase luni orice contact, inclusiv telefonic, prin corespondență sau în orice alt mod cu victimele”, au menționat magistrații ieșeni.

Cererea a fost formulată de nevasta ieșeanului în urmă cu câteva luni. Femeia le-a povestit judecătorilor că ieșeanul exercita acte de violență psihologică la adresa ei, prin adresarea de injurii și amenințări.

„Există presiuni constante din partea pârâtului. Nici la primul ordin de protecție instituit împotriva sa pârâtul nu a înțeles să-și schimbe comportamentul. Femeia a adăugat că, deși doi dintre copiii lor suferă de o afecțiune gravă, ieșeanul le-ar fi lovit cu diferite obiecte, aplicându-le corecții fizice.
La rândul său, în instanță, ieșeanul a cerut respingerea cererii de emitere a unui ordin de protecție împotriva sa. Totuși, împotriva acestuia a mai fost emis un ordin de protecție, în vara anului 2018. Ulterior acelui moment, femeia a precizat că a formulat o cerere de divorț, însă, deoarece la fond s-a stabilit exercitarea în comun a autorității părintești și un program de vizită foarte extins, a contestat decizia. Mai apoi, ieșeanul ar fi început să facă presiuni asupra nevestei, pentru a renunța la calea de atac.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *