Prima pagină » Local » Un ieșean, acuzat că și-a bătut mama! Pe numele agresorului fusese emis un ordin de protecție!

Un ieșean, acuzat că și-a bătut mama! Pe numele agresorului fusese emis un ordin de protecție!

13 iun. 2022, 02:00, 1 ,
Violina GORCINSCHI, în Local

Un individ în vârstă de 40 de ani din Iași este suspectat că și-a agresat mama. Aceasta nu a fost prima oară când individul a fost violent. Anterior, împotriva lui a fost emis un ordin de protecție. Bărbatul nu ar fi ținut cont de măsura respectivă și ar fi intrat peste mama lui în casă, agresând-o. Acum a fost dat pe mâna magistraților, față de el dispunându-se măsura arestului preventiv pentru 30 de zile.

Un ieșean bănuit că a fost violent cu propria mamă a fost reținut de polițiști. După ce a fost reținut timp de 24 de ore, bărbatul a fost prezentat, cu propuneri legale, Parchetului de pe lângă Judecătorie și Judecătoriei Iași, care a decis ca acesta să stea în arest preventiv vreme de 30 de zile.

Deși mama lui a cerut și a primit un ordin de protecție împotriva fiului, acesta nu ar fi ținut cont de interdicțiile impuse de judecători. Acum este cercetat pentru violență în familie, amenințare și încălcarea măsurilor dispuse prin ordinul de protecție.

 Un bărbat în cătușe și un judecător

Bărbatul ar fi încălcat ordinul de protecție emis împotriva sa

Ieșeanul suspectat că și-a agresat mama, luat în vizor de anchetatori

Parchetul de pe langa Judecătoria Iași

Individul a fost dat pe mâna procurorilor ieșeni

Din cauza comportamentului violent al fiului, o femeie din județul Iași a apelat la judecători pentru a obține un ordin de protecție împotriva lui. Chiar dacă magistrații i-au dat dreptate și au dispus măsuri împotriva bărbatului de 40 de ani, acesta a ignorat interdicțiile și ar fi intrat peste mama sa în casă pentru a o teroriza.

„Agenții din cadrul Secției III de Poliție Rurală Popricani fac cercetări într-un dosar penal întocmit sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de violență în familie, amenințare și încălcarea măsurilor impuse de ordinul de protecție. Pe 7 iunie 2022, un bărbat de 40 de ani ar fi pătruns în locuința mamei sale, din comuna Popricani, ar fi lovit-o pe aceasta și i-ar fi adresat amenințări, încălcând, totodată, ordinul de protecție emis împotriva lui. Pe data de 8 iunie 2022, bărbatul bănuit de comiterea faptelor a fost reținut de polițiști pentru 24 de ore”, a declarat Anca Vîjiac, purtătorul de cuvânt al IPJ Iași.

Pe 9 iunie 2022, Judecătoria Iași a dispus arestarea preventivă pentru 30 de zile față de individ.

Judecătoria Hârlău

Magistrații Judecătoriei Hârlău au dispus amânarea aplicării pedepsei pentru un ieșean care și-ar fi agresat mama

Un ieșean a scăpat de pușcărie, deși și-a agresat mama folosindu-se de o coadă de topor

Un cadavru acoperit

Mama lui Constantin Văleanu a decedat după 2 săptămâni de la incident, din cauza bolilor cronice

Recent, magistrații Judecătoriei Hârlău au decis soarta ieșeanului Constantin Văleanu, care ar fi fost violent cu mama sa. Incidentul a avut loc pe data de 1 mai 2022, în curtea locuinței mamei bărbatului. În mod subit, fără vreun motiv aparent, Constantin Văleanu s-ar fi înarmat cu un topor și și-ar fi lovit mama cu coada acestuia. Femeia, care avea deja probleme de sănătate, a fost auzită de vecine. După ce a primit lovituri peste picioare, mâini și în zona capului și abdomenului, ieșeanca a avut nevoie de 10-12 zile de îngrijiri medicale. În ciuda comportamentului violent pe care l-a manifestat, bărbatul a fost lăsat în libertate de judecători.

„Inculpatul și-a manifestat acordul de a presta o muncă neremunerată în folosul comunității, iar, în raport de persoana acestuia, de conduita avută anterior săvârșirii infracțiunii, de eforturile depuse de el pentru înlăturarea sau diminuarea consecințelor infracțiunii, precum și de posibilitățile sale de îndreptare, instanța apreciază că aplicarea imediată a unei pedepse nu este necesară, dar se impune supravegherea conduitei sale pentru o perioadă determinată Față de aceste considerente instanța va amâna aplicarea pedepsei închisorii”, au concluzionat judecătorii ieșeni.

Polițiștii au avut iarăşi de-a face cu un caz de violență în familie, în care un ieșean este bănuit că și-a agresat mama.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *