Prima pagină » Titlurile zilei » Un ieșean a zgâriat o mașină parcată, când dădea examenul auto! Cum a reacționat polițistul când a văzut că este filmat – GALERIE FOTO / VIDEO

Un ieșean a zgâriat o mașină parcată, când dădea examenul auto! Cum a reacționat polițistul când a văzut că este filmat – GALERIE FOTO / VIDEO

08 iul. 2022, 02:00, 15 ,
Violina GORCINSCHI, în Titlurile zilei

La începutul acestei săptămâni, în timp ce dădea examenul pentru obținerea permisului de conducere, un ieșean a zgâriat o mașină parcată pe marginea drumului. Polițistul i-a spus persoanei examinate să oprească mașina și s-a dat jos ca să verifice posibilele pagube produse. Ulterior, examinatorul a întrerupt proba practică pentru examenul auto

Recent, în municipiul Iași, un ieșean a susținut examenul auto, însă a făcut o gafă de proporții care l-a costat scump. Participantul la proba practică a pierdut șansa de a obține permisul de conducere, după ce a atins o mașină parcată lângă trotuar, zgâriind-o. Deși polițistul care îl evalua pe ieșean trebuia să frâneze pentru evitarea unui accident, acesta nu a reacționat la timp, lucru care a dus la atingerea celor două autoturisme.

În timp ce susținea examenul auto, un ieșean a „agățat” o mașină

În dimineața zilei de 5 iulie 2022, un ieșean susținea proba practică pentru obținerea permisului de conducere. Persoana respectivă era evaluată de agentul principal Cătălin Diaconu, unul dintre examinatorii auto din municipiul Iași.

În timp ce se deplasa pe o stradă îngustă, cu mașini parcate pe ambele sensuri, ieșeanul nu a reușit să se strecoare, fără probleme, printre autoturisme. Acesta a „agățat” mașina parcată pe partea dreaptă, sub ochii polițistului supraveghetor. Din păcate, agentul nu a reușit să acționeze la timp ca să evite gafa ieșeanului. Ulterior, polițistul a coborât ca să verifice dacă au fost produse pagube, iar apoi i-a spus examinatului să oprească în apropiere, pentru a nu bloca traficul.

„În acest caz, sunt efectuate verificări pentru stabilirea situației de fapt și luarea măsurilor legale care se impun”, a declarat Anca Vîjiac, purtător de cuvânt în cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Iași.

Urmează să se stabilească ce consecințe legale va prezenta acest incident.

Cine sunt polițiștii care decid cine merită carnetul

Agentul principal Cătălin Diaconu este doar unul dintre polițiștii care au rolul de a-i examina pe ieșenii care vor să își ia permisul de conducere. La acest moment, agenții care se ocupă de evaluarea viitorilor șoferi din județul Iași sunt: Ștefan Grecu (șef la Permise), Bogdan Luca, Ciprian Ciobanu, Bogdan Ouatu, Andrei Hîncu, Sebastian Ichim, Cătălin Diaconu, Andrei Frij, Ștefan Burlacu, Valentin Stan, Robert Benchea, Marian Popa, Alina Florentina Andreescu, Marius Ghercă și Dragoș Pricop

Polițiștii au zilnic de furcă cu absolvenții de școli auto care doresc să devină șoferi și se lovesc de diverse situații în trafic. În 2021, s-a efectuat un număr de 31.167 de examinări teoretice pe care le-au trecut 54% dintre ieșeni. Cu ocazia susținerii probei practice, doar 9.578 din 24.627 de candidați au reușit să obțină dreptul de a conduce pe drumurile publice. Deoarece numărul de candidați este extrem de mare, cei care se vor șoferi pot susține proba practică doar de două ori pe an.

Șeful de la Permise, Ștefan Grecu, susține că intervalele de aproape 4 luni între proba teoretică și cea practică sunt cauzate de volumul mare de muncă pe care îl au oamenii legii.

Persoanele care susțin examenul auto trebuie să fie foarte bine pregătite și foarte atente pentru a reuși să devină șoferi.

Comentarii
  • In acest caz,politistul examinator trebuie sa ramana fara permisul de conducere .El este responsabil pentru producerea accidentului.
    Eventusl,sa mai invete sa conduca,ca de examinat,oricum habar n-au.

  • Autonastase, nu poți avea prea multe pretenții de la ăștia
    Instructori imbecili

  • –Domnule menajer de la fabrica de copii Elena Doamna va rugam frumos in numele la toti colegii de munca sa ne dati tichetele de vacanta sa mergem si noi in concediu ! La toate spitalele
    s-au dat tichete ,spit Spiridon ,spit Cfr ,spit da copii ,spit de infecțioase .
    Noii stim ca pt Dvs nu sunt asa importante aceste tichete ,ca dvs aveti salar mare de 30.000 lei lunar plus bonus de performanță inca 25% ,plus afacerile cu medicamente ,afaceri cu angajarile ,afaceri cu echipamente medicale . Apropo cand ne reparati si noua toaletele alea ca sunt vechi si stricate !!!

  • Lui Sebi Ichim i se pune fioala inainte de a intra in tura de examinare? Ca la cat alcool baga in el… sigur nu reuseste sa reactioneze adecvat la greselile facute de viitorii soferi!

  • Polițist prost și corupt

    Idiotul de polițist ar trebui să nu mai aibă dreptul să examineze

  • Daiana secretina

    Eu la 45 de ani ma tot lupt sa iau permis ca sa conduc Solenzza lu sotul meu ITist manufacturier.
    Si astia nu vor sa ma treaca ! De ce, ca doar am fost si la Roma cu avionul !

  • Bineinteles ca domnu’ politist este vinovat pentru incident, trebuie sa raspunda!
    Asta se intampla atunci cand permisele se dau pe „spagute” cat mai mari,iar cursantii ajung apoi in trafic si in cel mai fericit caz lovesc masini parcate langa bordura, sau mai rau lovesc pietoni!!
    De ce nu se implica oare nimeni in situatia permiselor de conducere de la IASI??? Raspunsul este simplu, deoarece sunt „unsi” toti!

  • La autonastae mai era un fost polițist Bobarnac Mitica un rapanos care putea a transpirație, un corupt care cerea bani la elevi etc. și șefi tăceau ca el a fost polițist…

  • Pe mine m-a bagat politistul intr-o zona foarte aglomerată la capăt Dacia (pietoni si masini parcate, fix la intrarea in Poligon, cand se dadeau examenele), mi-a calcat prostu frana ca nu am vazut pietonu, care pieton? Ma bagi in Pologon cand toti ies de acolo… Nu am mai facut contestatie, se apara unu pe altu, din acest motiv vreau sa ma retrag de la Scoala Auto si sa ma mut in alt judet.

  • Tot cei incompetenți se plâng, habar nu au sa conducă și vor permis, ca ii duce pe unde e aglomerat, acu polițistul e de vina ca nu a călcat frână sa evite și când o calcă, ca face abuz… Habar nu aveți ce e cu voi

  • Tot cei incompetenți se plâng, habar nu au sa conducă și vor permis, ca ii duce pe unde e aglomerat, acu polițistul e de vina ca nu a călcat frână sa evite și când o calcă, ca face abuz… Habar nu aveți ce e cu voi

  • Autonastase, cea mai proasta scoala auto din oras
    Fugiti de ea cat puteti!

  • Adi, ce ideie buna.
    As putea sa ma intorc si eu la Boston unde e sora mea, dar ce fac cu secretariatul ? Si cu ocupatiile de vara ale boracului ?

  • Aumobilistul e cea mai penala scoala din Iasi…

  • Lasa ca nici cu ăștia nu îți este rușine, scoruri mari, dar instructori jalnici, patronii la fel, toți sunt puși pe capatuiala

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *