Prima pagină » Local » Un ieșean a vrut să bată recordul infracțiunilor comise. Ce pedeapsă a primit individul – FOTO

Un ieșean a vrut să bată recordul infracțiunilor comise. Ce pedeapsă a primit individul – FOTO

11 feb. 2023, 02:00,
Cosmina Puiu, în Local

Un ieșean a vrut să bată recordul infracțiunilor comise, motiv pentru care s-a urcat fără permis la volanului unui autoturism și a tâlhărit un prieten care îl invitase la un grătar. Individul a fost trimis în judecată sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de tâlhărie calificată, respectiv conducere a unui vehicul fără permis de conducere

Cristian Valentin Anușcă este individul care a vrut să bată recordul infracțiunilor comise. Totul ar fi început când a fost invitat la un grătar de prietenul său, astfel că inculpatul a decis să se urce la volanul autoturismului său, chiar dacă nu era posesor de carnet de conducere. Prietenul său a încercat să își recupereze mașina, însă a fost în zadar, fiindcă Cristian V.A. i-a dat cu un spray iritant-lacrimogen în față și a început să-i lovească autoturismul cu un ciocan, până i-a distrus caroseria și geamurile.

Cristian Valentin Anușcă a vrut să bată recordul infracțiunilor comise

În data de 13.07.2022, în jurul orei 17, Cristian Valentin Anușcă a fost invitat la un grătar la domiciliul prietenului său, care a rezultat a fi victimă. După ce s-au distrat, individul i-a luat mașina victimei și s-a urcat la volan, fără a fi posesor de permis. Acesta i-a dat cu spray iritant-lacrimogen în față persoanei vătămate și a început să-i distrugă mașina.

La fața locului au intervenit organele de poliție care au mers la domiciliul lui Cristian Valentin Anușcă și i-au confiscate spray-ul iritant-lacrimogen pe care l-a folosit pentru a putea săvârși infracțiunile.

„La data de 13.07.2022, în jurul orei 17:00, inculpatul a fost invitat la domiciliul persoanei vătămate, participând la un grătar, împreună cu familia acesteia. În jurul orei 21:40, inculpatul a hotărât să meargă spre locuința sa, martora urmând să-l ducă cu autoturismul său. Întrucât mașina acesteia s-a defectat şi nu a reușit să o pornească, inculpatul, nemulțumit de situație, a urcat la volanul autoturismului persoanei vătămate fără a-i cere acordul şi a pornit spre domiciliu.

Persoana vătămată a alergat după inculpat pe un alt drum şi i-a ieșit în cale, după ce acesta din urma a parcurs aproximativ 1 km. Inculpatul a încercat să-şi recupereze mașina, însă i-a pulverizat spray iritant-lacrimogen în față. Persoana vătămată a reușit să-l imobilizeze pe inculpat pentru câteva momente, însă, văzând că tatăl acestuia îi vine în ajutor, s-a îndepărtat de la locul faptei, observând de la distanță cum inculpatul lovea cu un obiect metalic în geamurile şi caroseria autoturismului său.

La aceeași dată, în jurul orei 22:06, persoana vătămată a apelat la 112 şi a anunțat organele de poliție despre cele întâmplate. Organele de poliție s-au deplasat la fața locului”, au declarat anchetatorii.

Ce pedeapsă a primit individul

Cristian Valentin Anușcă a fost trimis în judecată sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducere a unui vehicul fără permis de conducere și tâlhărie calificată. Judecătorii ieșeni l-au condamnat la 2 ani și 6 luni de închisoare în regim de detenție.

„În baza art. 39, alin. (1), lit. b din C. pen., contopeşte pedepsele stabilite, ca fiind concurente, prin prezenta sentinţă penală şi aplică inculpatului pedeapsa cea mai grea, respectiv aceea de 2 ani şi 3 luni de închisoare, la care se adaugă un spor fix de o treime din totalul celorlalte pedepse, respectiv 3 luni de închisoare, inculpatul urmând să execute pedeapsa rezultantă finală de 2 ani şi 6 luni de închisoare, pe lângă care va executa pedeapsa complementară pe o durată de 2 ani şi accesorie a interzicerii drepturilor prev. de art. 66, alin. (1), lit. a, b, C. pen”, au spus magistrații în legătură cu ieșeanul care a vrut să bată recordul infracțiunilor comise.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *