Prima pagină » Local » Un ieșean a urcat beat mangă la volan și și-a băgat prietenii în spital. În urma accidentului, mașina a ajuns într-un lan de porumb. Polițiștii au fost șocați când au văzut ce alcoolemie avea individul
Un ieșean a urcat beat mangă la volan și și-a băgat prietenii în spital. În urma accidentului, mașina a ajuns într-un lan de porumb. Polițiștii au fost șocați când au văzut ce alcoolemie avea individul

Un ieșean a urcat beat mangă la volan și și-a băgat prietenii în spital. În urma accidentului, mașina a ajuns într-un lan de porumb. Polițiștii au fost șocați când au văzut ce alcoolemie avea individul

06 nov. 2021, 02:00,
Ciprian Nedelcu în Local

Un șofer din județul Iași a fost pedepsit de judecători, după comiterea unui accident rutier. Magistrații din cadrul Judecătoriei Hârlău l-au condamnat recent pe Constantin Bozoancă la 1 an și 8 luni de închisoare, cu suspendare, pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe. Anchetatorii ieșeni spun că șoferul a comis un accident după ce a urcat la volan băut bine

Un individ a urcat beat la volan și și-a băgat amicii în spital. În urma accidentului rutier, mașina a ajuns într-un lan de porumb. Polițiștii au fost șocați când au văzut ce alcoolemie avea individul. Acum a venit „nota de plată” pentru șofer.

Astfel, magistrații din cadrul Judecătoriei Hârlău l-au condamnat recent pe Constantin Bozoancă la 1 an și 8 luni de închisoare, cu suspendare, pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

„Instanța îl obligă pe inculpat să presteze o muncă neremunerată în folosul comunității, pe o perioadă de 60 de zile lucrătoare, activitate care se va desfășura fie în cadrul Primăriei Comunei Todirești, fie în cadrul Consiliului Local al Comunei Todirești, din județul Iași”, au precizat judecătorii.

De remarcat este faptul că sentința nu e definitivă, aceasta putând fi contestată.

Ieșeanul Constantin Bozoancă, acuzat că a urcat băut la volan

Procesul ieșeanului Constantin Bozoancă a început pe data de 4 august 2021. Procurorii ieșeni l-au trimis în judecată pe individ sub acuzația de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

„Pe data de 26 august 2019, inculpatul a condus autoturismul marca Renault Laguna pe mai multe drumuri publice dintre localitățile Todirești și Cucuteni, județul Iași, având o îmbibație de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge, respectiv o alcoolemie de circa 3,63 – 3,70 grame la mie, producând și un accident soldat cu vătămarea corporală a două persoane (care nu au înțeles să formuleze plângeri prealabile)”, au spus anchetatorii ieșeni.

Conform acestora, în jurul orei 19:30, în timp ce rula cu autoturismul pe drumul principal din satul Todirești, șoferul l-a văzut deplasându-se pe acel segment de drum pe consăteanul său, C.A., pe care l-a invitat la o bere, acesta acceptând și urcând în mașină pe scaunul din dreapta-față.

„După ce inculpatul a mai rulat circa 500 de metri pe acel drum, l-a văzut și pe numitul C.U., domiciliat în aceeași localitate, și acesta acceptând invitația sa de a bea o bere și urcându-se în autoturism pe bancheta din spate.

Cu toții s-au deplasat apoi la un bar din satul Stroești, unde au consumat fiecare câte o bere alcoolizată de aproximativ 500 ml. Când inculpatul rula cu autoturismul pe DJ 281C, în jurul orei 20:30, în afara localității Coasta Măgurii, a intrat în depășirea unei căruțe ce se deplasa pe același segment de drum, însă, cel mai probabil din cauză că se afla sub influența alcoolului, a intrat cu roțile pe o porțiune de pietriș, moment în care mașina a derapat și a părăsit partea carosabilă, ajungând într-un lan de porumb”, au adăugat procurorii.

Victimele, duse la spital în urma accidentului rutier

La locul accidentului au ajuns două ambulanțe, care i-au preluat pe amicii lui Constantin Bozoancă, ce suferiseră vătămări corporale. Cei doi prieteni ai șoferului au fost transportați la Spitalul de Neurochirurgie din Iași, respectiv la Compartimentul de Primire Urgențe al Spitalului Orașului Târgu Frumos.

„Inculpatul nu a fost rănit în accident și a fost de acord să însoțească polițiștii la Spitalul Orașului Târgu Frumos, pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii concentrației de alcool în sânge. Astfel, i s-au recoltat două probe de sânge la un interval de o oră, respectiv la orele 22:20 și 23:20. După analiza probelor de sânge s-a stabilit că inculpatul prezenta la acele ore o alcoolemie de 3,38 grame la mie, respectiv de 3,21 grame la mie”, au încheiat anchetatorii ieșeni.

La audieri, individul a recunoscut comiterea faptei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *