Prima pagină » Titlurile zilei » Un ieșean a uimit jurații de la ”Românii au talent”. Puțini știu cu ce problemă medicală se confruntă Ciprian Surugiu!

Un ieșean a uimit jurații de la ”Românii au talent”. Puțini știu cu ce problemă medicală se confruntă Ciprian Surugiu!

30 mart. 2022, 02:00,
Cosmina Puiu, în Titlurile zilei

Ciprian Surugiu este ieșeanul care a uimit jurații de la concursul ”Românii au Talent” în cadrul preselecțiilor de la Iași. Acesta, deși suferă de hipoacuzie, a lăsat specialiștii în muzică fără cuvinte, interpretarea sa fiind impecabilă

Ciprian Surugiu are vârsta de 44 de ani și are peste 25 de ani de carieră. Acesta este căsătorit cu Elena Surugiu de 15 de ani și împreună au 3 copii.

”Cea mai mare realizare a mea sunt copiii. Apoi este soția, care mă completează perfect. Este și bucătarul meu desăvârșit, imaginea mea și mama copiilor. Apoi urmează muzica”, spune plin de emoții artistul care a participat la” Românii au talent”, Ciprian Surugiu.

A uimit jurații de la ”Românii au talent”: ”Ciprian Surugiu se avansează în titlul de patru de «DA!»”

Ciprian Surugiu este bărbatul care a uimit jurații de la concursul ”Românii au talent”, sezonul 12. Acesta a reușit să treacă într-un timp foarte scurt de la o voce la alta, iar specialiștii în muzică au remarcat lucrul acesta. Bărbatul este obișnuit să cânte pe marile scene, pentru că a mai fost la diferite concursuri de voce, evenimente și multe festivaluri în care a avut ocazia să cânte cu oameni renumiți în muzică, precum Adrian Enache, Mihai Trăistariu și Marcela Buruian.

”Am fost în urmă cu 7-8 ani la «X Factor» și la alte diferite concursuri de voce. Merg la evenimente și la festivaluri. În trecut, am avut ocazia de a cânta pe scenă cu nume mari în muzică, cum ar fi Adrian Enache, Mihai Trăistariu, Marcela Buruian și alți câțiva artiști”, mărturisește Ciprian Surugiu.

Cu toate că până acum artistul Ciprian Surugiu a mai încercat să se facă remarcat și apreciat prin talentul său, nu a reușit. Acesta destăinuie că alți câțiva specialiști din cadrul concursurilor la care a mai fost i-au spus că vârsta și muzica din perioada interbelică este o problemă.

”Am mai fost și la alte concursuri de voce, însă mi s-au găsit diferite motive. Mi-au spus că muzica anilor ‘30, ‘40 este o problemă, sau chiar vârsta, însă nu m-am lăsat bătut și am continuat, pentru că eu consider că muzica din perioada interbelică este frumoasă”, adaugă artistul ieșean.

Andi Moisescu, unul dintre jurații concursului ”Românii au talent”, a rămas mut de emoție când a văzut spectacolul pe care Ciprian Surugiu l-a făcut. Bărbatul i-a spus artistului ieșean că avansează și obține titlul de patru de ”DA!” pentru ceea ce a creat pe scenă.

Și eu sunt pregătit să semnez aici un ordin pe unitate, mă pregătesc să-l avansez. Numitul Ciprian Surugiu se avansează în titlul de patru de «DA!» pentru prestația din această seară de la emisiunea «Românii au Talent!», zice Andi Moisescu.

Ciprian Surugiu suferă de hipoacuzie: ”Poate dacă auzeam perfect, azi nu mai cântam!”

Artistul care a uimit jurații de la ”Românii au talent” suferă de hipoacuzie. Dar, în ciuda acestui lucru, acesta reușește să cânte impecabil. Bărbatul mărturisește faptul că dintotdeauna a avut această dificultate de auz, însă acest lucru l-a făcut să fie mai atent la sunetele din jur.

”Nu știu dacă așa m-am născut sau dacă în urma unui tratament pentru pneumonie, când eram în fașă. Mama spune că mi-a făcut un tratament cu Kanamicină, care trebuia combinată cu Penicilină. Și dintotdeauna am fost «într-o ureche». Dar asta m-a determinat în mod inconștient să fiu mult mai atent la sunetele din jur. Poate dacă auzeam perfect, azi nu mai cântam”, dezvăluie ieșeanul.

Chiar dacă suferă de hipoacuzie, bărbatul nu s-a lăsat bătut niciodată și a mers până a urcat pe cele mai înalte trepte. A învățat să-și ascută sensibilitatea pentru sunet și să creeze show-uri de lăudat la fiecare eveniment în care a cântat.

”Partea bună e că mi-a ascuțit sensibilitatea pentru sunet. Îmi dozează stările de oboseală… Sunt puțin aerian, visător și preiau din informații doar ce trebuie”, adaugă bărbatul.

Acesta, deși a studiat diverse domenii și a urmat universități și academii de renume, a rămas cântăreț pentru că latura aceasta îl reprezintă și îl face să se simtă cel mai bine. Este susținut de familia sa și asta pentru el contează cel mai mult. Este fascinat și că a reușit să uimească jurații de la ”Românii au talent”.

”Deși am terminat dreptul cu licență la Academia de Poliție, sunt solist. Am o pasiune pentru muzică de când eram mic. Și cel mai important e că sunt susținut de familie și copiii sunt mândri. Unul dintre copilași are 7 ani și mi-a zis soția că s-a uitat de 7 ori la filmulețul de la «Românii au talent». Mai mult decât atât, când eram împreună a început să fredoneze una dintre melodii”, mai spune acesta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *