Prima pagină » Local » Un ieșean a scăpat de pușcărie, după ce și-a atacat nevasta cu o secure! Victima și-a retras plângerea formulată împotriva soțului
Un ieșean a scăpat de pușcărie, după ce și-a atacat nevasta cu o secure! Victima și-a retras plângerea formulată împotriva soțului

Un ieșean a scăpat de pușcărie, după ce și-a atacat nevasta cu o secure! Victima și-a retras plângerea formulată împotriva soțului

12 iul. 2022, 02:00,
Ciprian Nedelcu, în Local

Un bărbat, din județul Iași, acuzat că și-ar fi atacat nevasta cu o secure a scăpat de temniță. Astfel, recent, magistrații din cadrul Judecătoriei Răducăneni l-au condamnat pe Constantin Condurache la 1 an de închisoare, cu suspendare, pentru încălcarea unui ordin de protecție. Ieșeanul a fost iertat pentru infracțiunile de violență în familie și amenințare, după ce victima și-a retras plângerea prealabilă.

Un individ din Iași acuzat că și-ar fi atacat nevasta cu o secure a scăpat de temniță. Așadar, zilele trecute, magistrații din cadrul Judecătoriei Răducăneni l-au condamnat pe Constantin Condurache la 1 an de închisoare, cu suspendare, pentru încălcarea unui ordin de protecție.

Ieșeanul a fost iertat pentru infracțiunile de violență în familie și amenințare, după ce victima și-a retras plângerea prealabilă.

„Instanța obligă inculpatul să presteze o muncă neremunerată în folosul comunităţii, pe o perioadă de 80 de zile, fie în cadrul Primăriei Comunei Ciortești, fie în cadrul Școlii Gimnaziale Ciortești. Dispune punerea de îndată în libertate a inculpatului”, au afirmat judecătorii.

În ediţiile anterioare, reporterii cotidianului BZI au prezentat un caz similar.

Ieșean, acuzat că și-a atacat nevasta cu o secure

Sentința nu este definitivă, putând fi contestată. Procesul lui Constantin Condurache a început pe data de 25 februarie 2022. Procurorii l-au trimis în judecată pe individ sub acuzațiile de amenințare, violență în familie și încălcarea unui ordin de protecție. În ediţiile anterioare, reporterii cotidianului BZI au prezentat un caz similar.

„În zilele de 16 și 18 decembrie 2021, în urma unui conflict spontan și al consumului de băuturi alcoolice, inculpatul a lovit-o, de mai multe ori, cu pumnul, în zona capului, inclusiv cu coada unei secure, peste mâini și picioare, pe soția sa, în timp ce se aflau la domiciliul comun, persoana vătămată suferind leziuni care au necesitat un număr de 3-4 zile de îngrijiri medicale pentru vindecare. În dimineața zilei de 18 decembrie 2021, inculpatul a încercat să o lege pe victimă cu o funie de mâini și de picioare, amenințând-o cu acte de violență și cu moartea, cauzându-i o stare de temere”, au spus anchetatorii ieșeni.

Ce au mai spus procurorii cu privire la Constantin Condurache

Oamenii legii au adăugat că, în ziua de 28 ianuarie 2022, în jurul orei 16:00, ieșeanul a mers la domiciliul socrilor săi, cunoscând, în prealabil, faptul că soția lui se afla acolo, cu intenția de a o convinge să îl primească în domiciliul comun, încălcând, astfel, dispozițiile ordinului de protecție instituit prin sentința civilă din 22 decembrie 2021.

„De asemenea, pe 29 ianuarie 2022, inculpatul s-a deplasat la imobilul comun, unde a găsit-o pe persoana vătămată, căreia i-a adresat amenințări cu acte de violență și cu moartea, încălcând, din nou, ordinul de protecție menționat. În sarcina inculpatului, s-a mai reținut prin actul de sesizare a instanței că, în ziua de 30 ianuarie 2022, aflându-se deja la locuința respectivă, a lovit-o de câteva ori cu palmele, în zona feței, și cu picioarele, în zona coapsei, pe persoana vătămată, provocându-i leziuni, iar, pe 2 februarie 2022, în jurul orei 12:00, acesta a mers la imobilul comun, încălcând, din nou, măsurile dispuse prin ordinul de protecție, rămânând în imobil până la data de 3 februarie 2022, când a fost identificat de polițiști”, au subliniat anchetatorii.

La audieri, ieșeanul a recunoscut comiterea faptelor. Acum, bărbatul a scăpat de pușcărie după ce a fost acuzat că și-a atacat nevasta cu o secure.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *