Prima pagină » Local » Un ieșean a scăpat de pușcărie după ce a încercat să păcălească autoritățile! Gaură de aproape 2 milioane de lei, la bugetul statului. Totul a ieșit la iveală după un control
Un ieșean a scăpat de pușcărie după ce a încercat să păcălească autoritățile! Gaură de aproape 2 milioane de lei, la bugetul statului. Totul a ieșit la iveală după un control

Un ieșean a scăpat de pușcărie după ce a încercat să păcălească autoritățile! Gaură de aproape 2 milioane de lei, la bugetul statului. Totul a ieșit la iveală după un control

31 iul. 2021, 02:00,
Ciprian Nedelcu în Local

Un bărbat din județul Iași s-a ales cu o pedeapsă din partea magistraților, după ce a vrut să inducă în eroare autoritățile. Astfel, judecătorii din cadrul Tribunalului Iași l-au condamnat pe Ferdinand Stănescu la 4 ani de închisoare, dar cu suspendarea executării pedepsei, pentru evaziune fiscală. În plus, ieșeanul a fost obligat să achite către stat suma de 1.971.098 de lei

Un individ din județul Iași a scăpat de temniță după ce a încercat să păcălească autoritățile! O gaură de aproape 2 milioane de lei a fost descoperită la bugetul statului după un control efectuat de finanțiștii ieșeni. Acum, însă, a venit „nota de plată” pentru bărbatul acuzat că a încercat să țepuiască statul.
Astfel, judecătorii din cadrul Tribunalului Iași l-au condamnat recent pe Ferdinand Stănescu la 4 ani de închisoare, dar cu suspendarea executării pedepsei, sub acuzația de evaziune fiscală – evidențierea, în actele contabile sau în alte documente legale, a cheltuielilor care nu au la bază operațiuni reale ori evidențierea altor operațiuni fictive, în scopul sustragerii de la îndeplinirea obligațiilor fiscale (15 acte materiale).

Ferdinand Stănescu, pus la plată de judecătorii ieșeni

Pe lângă pedeapsa cu suspendare, Ferdinand Stănescu a fost obligat de magistrații ieșeni să achite despăgubiri către Fisc.

„Instanța admite în parte acțiunea civilă formulată de Agenția Națională de Administrare Fiscală, prin Direcția Generală Regională a Finanțelor Publice Iași. Îl obligă pe inculpatul Ferdinand Stănescu să îi plătească acestei părți civile suma de 1.971.098 de lei”, au precizat judecătorii din cadrul Tribunalului Iași.

De remarcat este faptul că sentința nu e definitivă, aceasta putând fi contestată. În eventualitatea în care se va întâmpla acest lucru, urmează ca magistrații de la Curtea de Apel Iași să decidă ce se va întâmpla în continuare cu bărbatul acuzat că a încercat să păcălească autoritățile.

Bărbatul din Iași, acuzat de evaziune fiscală

Procesul ieșeanului Ferdinand Stănescu a început pe data de 6 noiembrie 2020. Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași l-au trimis în judecată pe individ sub acuzația de evaziune fiscală – evidențierea, în actele contabile sau în alte documente legale, a cheltuielilor care nu au la bază operațiuni reale ori evidențierea altor operațiuni fictive, în scopul sustragerii de la îndeplinirea obligațiilor fiscale.

Conform anchetatorilor, totul a ieșit la iveală după un control efectuat de inspectorii din cadrul Direcției Generale Regionale a Finanțelor Publice Iași. Oamenii legii au afirmat că finanțiștii ieșeni au descoperit declarații false, depuse de reprezentantul societății comerciale Full Luck SRL la organele fiscale competente. Era vorba despre documente depuse pentru perioada 2012-2013. Demn de remarcat este faptul că, în acest moment, societatea comercială Full Luck SRL este radiată. Astfel de situații, în care membri ai clanului Stănescu sunt acuzați de comiterea infracțiunii de evaziune fiscală, sunt destul de dese în județul Iași. În ultimii ani, zeci de membri au fost cercetați, trimiși în judecată și chiar condamnați la ani grei de închisoare pentru săvârșirea unor astfel de infracțiuni, cu caracter economic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală - pdf
08 septembrie 2024
08 septembrie 2024