Prima pagină » Local » Un ieșean a scăpat de pușcărie, după ce a fost acuzat de viol! Iată cum a fost posibil așa ceva! (EXCLUSIV)
Un ieșean a scăpat de pușcărie, după ce a fost acuzat de viol! Iată cum a fost posibil așa ceva! (EXCLUSIV)

Un ieșean a scăpat de pușcărie, după ce a fost acuzat de viol! Iată cum a fost posibil așa ceva! (EXCLUSIV)

27 mai 2022, 02:00,
Ciprian Nedelcu în Local

Un ieșean a scăpat de pușcărie, după ce fusese acuzat de viol. Astfel, ieri, magistrații din cadrul Judecătoriei Iași au dispus încetarea procesului penal în cazul lui Constantin Chiriac, după ce victima și-a retras plângerea penală. Inițial, ieșeanul fusese trimis în judecată de procurori pe motiv că ar fi agresat sexual o tânără de 19 ani.

Un ieșean a scăpat de pușcărie, chiar dacă fusese acuzat de viol. Așadar, magistrații din cadrul Judecătoriei Iași au dispus ieri încetarea procesului penal în cazul lui Constantin Chiriac, după ce victima și-a retras plângerea penală.

„Instanța ia act că persoana vătămată I.P. a renunţat la pretenţiile civile”, au precizat judecătorii ieșeni.

În edițiile anterioare, reporterii cotidianului BZI au prezentat un caz similar.

Ieșeanul Constantin Chiriac a scăpat de pușcărie, după ce a fost acuzat de viol

De remarcat este faptul că sentința nu e definitivă, aceasta putând fi contestată. Procesul ieșeanului Constantin Chiriac a început pe data de 12 mai 2021. Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași l-au trimis în judecată pe individ sub acuzația de viol. Potrivit anchetatorilor, în urmă cu câteva săptămâni, individul ar fi urmărit victima și, mai apoi, ar fi tăbărât pe ea, pentru a-și satisface poftele carnale.

Povestea șocantă a început în seara zilei de 19 aprilie 2021, când tânăra a mers la locuința unui amic din comuna Scânteia. Aceasta a mers acolo pentru a-l chema acasă pe iubitul ei. După ce a intrat în locuința respectivă și i-a spus iubitului ei ce a avut de zis, ea a plecat, cu gândul de a se întoarce acasă. Surse judiciare au afirmat că, pe drum, victima ar fi fost urmărită de un individ din aceeași localitate, iar, la un moment dat, el ar fi tăbărât pe ea, ar fi târât-o la marginea drumului și ar fi batjocorit-o.

După ce a scăpat, tânăra a plecat spre casă și a povestit prin ce a trecut. La scurt timp, polițiștii ieșeni au întocmit un dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de viol și au făcut verificări. Ei au ajuns la Constantin Chiriac, pe care l-au ridicat și l-au dus la audieri. Mai apoi, acesta a fost reținut pentru 24 de ore.

Ieșeanul, arestat preventiv după incident

Ulterior, oamenii legii l-au dus pe individ în fața judecătorilor cu propunere de arestare preventivă. Magistrații din cadrul Judecătoriei Iași au admis atunci solicitarea anchetatorilor.

„Instanța admite propunerea de arestare preventivă formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Iași privindu-l pe inculpatul Constantin Chiriac, pentru săvârșirea infracțiunii de viol. Dispune arestarea preventivă a inculpatului, pentru o perioadă de 30 de zile. Dispune emiterea mandatului de arestare preventivă pe numele inculpatului”, au spus atunci judecătorii ieșeni.

Acum, ieșeanul Constantin Chiriac a scăpat de pușcărie, chiar dacă fusese acuzat de viol, deoarece partea vătămată și-a retras plângerea prealabilă și a renunțat la orice pretenții financiare de la bărbat.

Alătură-te pe WHATSAPP canalului BZI, pentru a fi la curent cu cele mai noi știri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
18 octombrie 2024
18 octombrie 2024