Prima pagină » Titlurile zilei » Un ieșean a primit o factură de la E.ON de 0,01 lei! Cât îl costă, de fapt, ca să achite datoria – FOTO

Un ieșean a primit o factură de la E.ON de 0,01 lei! Cât îl costă, de fapt, ca să achite datoria – FOTO

28 mai 2022, 02:00, 5 ,
Ciprian Boaru în Titlurile zilei

După ce a renunțat la un contract încheiat cu E.ON, un bărbat din Iași a fost notificat că trebuie să plătească o datorie de 0,01 lei. Ieșeanul s-a străduit să plătească datoria, dar și-a dat seama că-l costă de 400 ori mai mult

Un bărbat din Iași a trecut printr-o situație hilară, după ce a primit o factură de la E.On Energie România SA. Pe data de 24.05.2022, compania eliberează o factură pe numele abonatului privind regularizarea certificatelor verzi. Când a deschis cutia poștală și a desfăcut plicul a avut marea surpriză să constate că are de plătit suma de 0,01 lei.

„E pe un contract mai vechi, care a expirat anul trecut. Ulterior am încheiat un contract duo pe gaz și energie. Am primit o factură de 1 ban pe un contract încheiat pe 28.08.2021. Atunci a expirat contractul vechi. Am dat să plătesc factura, dar pe online eram pe contractul nou. Am întrebat la Târgu Mureș și mi-au spus că nu pot plăti. Mi-au spus să mă duc la bancomat dar acolo trebuie să plătești minimum 1 leu plus comisionul de 3 lei. În total 4 lei, din ce știu eu. Dacă nu, să mă duc să fac transfer bancar. Când am făcut plăți pentru niște terenuri, pentru 4 lei am achitat 8 lei”, a transmis ieșeanul, sub protecția anonimatului.

De precizat că prețurile la energie electrică au crescut la începutul anului 2022.

Un ieșean a primit o factură de la E.ON de 0,01 lei, dar a fost asigurat că nu va fi „tăiat” curentul

Bărbatul a mai povestit că a insistat încă o dată să vorbească cu reprezentanții companiei E.ON.

„Am sunat încă o dată și mi-au spus să nu mai plătesc pentru că nu vor întrerupe energia electrică. Banul ăla poate fi trecut pe cheltuială, ca să iasă în gestiune la ei. Am promis că mă duc, am termen până luna viitoare să achit. Am vreo 2-3 lei de un ban. Habar nu am cum o să plătesc. Le dau 20 de lei să vină cu taxiul la mine acasă ca să să le dau 1 ban. Mă gândeam să dau și la București, să nu plătesc de 400 de ori  mai mult, e o chestiune de principiu. Vreau să fiu corect. Când i-am sunat, angajații de la E.ON au fost foarte serioși, când mi-au răspuns”, a mai spus ieșeanul care primit factura de 0,01 lei.

Apelați telefonic de reporterii BZI, reprezentanții E.ON nu au răspuns pentru a comenta situația semnalată de abonat. În trecut, a fost semnalat faptul că, la Iași, abonații formau cozi kilometrice în fața sediului companiei, din cauza numărului mic de angajați de la ghișee.

Stâlpii E.ON au rămas pe mijlocul unui drum din comuna Ciurea

Compania E.ON a fost implicată într-o situație anormală în comuna Ciurea, județul Iași, detalii semnalate în edițiile trecute ale BZI. Totul a pornit de la mai mulți stâlpi de iluminat lăsați chiar pe mijlocul străzii Petalelor, din satul Lunca Cetățuii. Povestea a început în urmă cu 20 de ani, când în zonă existau puține case construite. Printre primii proprietari se numără Corneliu Melinte, actualul director al Unității Medico-Sociale Răducăneni. În acea perioadă, compania E.ON a extins iluminatul pe stradă. S-a luat ca reper chiar gardul directorului. Însă, în timp au construit și alți proprietari. În consecință, stâlpii de iluminat au rămas în mijlocul drumului, după ce noii proprietari au retras gardurile cu 3,5 metri, pentru lărgirea arterei. În timp, Corneliu Melinte a fost rugat să facă la fel, pentru ca strada să fie mărită dintr-un capăt în altul.

Dar, a refuzat. Un ieșean a primit o factură de la E.ON de 0,01 lei, după ce a declarat că tot timpul a fost bun platnic.

Comentarii
  • ce handicapat

  • Poate plăti prin PayPoint fabuloasa sumă de 0,01 lei fără alte comisioane, la un punct de plăți sau direct din aplicația respectivă care se poate instala pe un smartphone.

  • Geez… Atâta bătaie de cap pentru un ban… Aveam și noi o datorie la ăștia de vreo 20-30 bani, îți dai seama și nu cred că a mai fost achitată neam.

  • Ptr un iesean

    Nu pune comentarii aiurea fara sa verifici.Omul e pe un nou contract pe care l-a preluat aplicatia si nu mai poate plati ptr vechiul contract.La paypont si la alte puncte de plata nu poti plati asa suma mica.Suma minima era 4 sau 5 lei.

  • Pai naiba sai ia ca si mie mio venit factura pe un contract reziliat de 0.17 bani

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *