Prima pagină » Local » Un ieșean a plecat la muncă în Anglia, în speranța unui viitor mai bun! Când a revenit în țară, tânărul barman s-a ales cu un dosar penal. Culmea, s-a dat singur de gol, după ce și-a aprins pe aeroport o țigară (Exclusiv)
Un ieșean a plecat la muncă în Anglia, în speranța unui viitor mai bun! Când a revenit în țară, tânărul barman s-a ales cu un dosar penal. Culmea, s-a dat singur de gol, după ce și-a aprins pe aeroport o țigară (Exclusiv)

Un ieșean a plecat la muncă în Anglia, în speranța unui viitor mai bun! Când a revenit în țară, tânărul barman s-a ales cu un dosar penal. Culmea, s-a dat singur de gol, după ce și-a aprins pe aeroport o țigară (Exclusiv)

29 sept. 2021, 02:00,
Ciprian Nedelcu, în Local

Un bărbat din județul Iași s-a ales cu o pedeapsă din partea judecătorilor. Astfel, Laurențiu Andrei Baltag a fost condamnat la 2 ani și 20 de zile de închisoare, cu suspendare, pentru introducere în România, fără drept, de droguri de risc și deținere de droguri de risc în vederea consumului propriu, fără drept. Anchetatorii spun că barmanul ieșean a fost prins având canabis asupra lui, la revenirea în țară

Un ieșean a plecat la muncă în Anglia, în speranța unui viitor mai bun. Când a revenit în țară, tânărul barman s-a ales cu un dosar penal. Astfel, Laurențiu Andrei Baltag a fost condamnat recent la 2 ani și 20 de zile de închisoare, cu suspendare, pentru introducere în România, fără drept, de droguri de risc și deținere de droguri de risc în vederea consumului propriu, fără drept.

„Instanța confiscă de la inculpat cantitatea de 2,5453 grame de canabis rămasă după efectuarea analizelor de laborator ambalate și sigilate”, au menționat judecătorii. De remarcat este faptul că sentința nu e definitivă, aceasta putând fi contestată.

Ieșeanul Laurențiu Andrei Baltag, acuzat de trafic de droguri

Procesul ieșeanului Laurențiu Andrei Baltag a început pe data de 20 august 2021. Atunci, anchetatorii au trimis la instanță acordul de recunoaștere a vinovăției încheiat cu barmanul ieșean.

„Pe data de 18 noiembrie 2019, inculpatul a introdus pe teritoriul României droguri de risc (3,1058 grame de canabis) disimulate în bagajele proprii”, au afirmat oamenii legii cu privire la tânărul ieșean.

S-a dat singur de gol după ce și-a aprins o țigară cu canabis direct la aeroport

Anchetatorii au susținut că, pe 18 noiembrie 2019, organele de poliție din cadrul IGPF – Sectorul Poliției de Frontieră Aeroport Timișoara s-au sesizat cu privire la faptul că Laurențiu Andrei Baltag a intrat în țară cu zborul companiei Wizzair W63502 din direcția Luton-Timișoara, deținând 3 grame de fragmente vegetale de culoare verde, care a reacționat pozitiv la THC/canabis.

„După îndeplinirea formalităților de control după intrarea în țară, în zona publică, inculpatul a fost surprins fumând dintr-o țigară, iar mirosul puternic înțepător, specific canabisului, a atras atenția lucrătorilor de Poliție. În acest context, el a fost condus la sediul Poliției de Frontieră, unde i s-a efectuat un control amănunțit corporal și asupra bagajului. Asupra sa au fost identificate un plic cu fragmente vegetale și o forfecuță cu urme de materie. Fragmentele vegetale au fost supuse testării cu un aparat special, ocazie cu care acesta a confirmat că este vorba despre canabis. Inculpatul a recunoscut că a procurat acea cantitate de canabis din Anglia, de la un cetățean englez, contra sumei de 20 de lire. A recunoscut, de asemenea, că este consumator de canabis de aproximativ 5 ani”, au mai susținut oamenii legii.

În urma incidentului, bărbatul de 34 de ani, din localitatea ieșeană Răducăneni, a semnat un acord de recunoaștere a vinovăției cu anchetatorii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *