Prima pagină » Local » Un ieșean a murit în urma unui accident rutier! Victima n-a avut nicio șansă în urma impactului 

Un ieșean a murit în urma unui accident rutier! Victima n-a avut nicio șansă în urma impactului 

15 feb. 2022, 13:46,
Iustina Groza, în Local

Un ieșean a murit în urma unui accident rutier grav. Anchetatorii spun că impactul a fost provocat de către Cristian Butnariu, un tânăr de 28 de ani. Cauza ar fi fost lipsa adaptării vitezei la condițiile de circulație. Tânărul șofer a fost acuzat pentru ucidere din culpă și a primit o pedeapsă de 2 ani și 9 luni de închisoare, dar cu suspendare.

La scurt timp după ce a fost implicat într-un accident rutier grav, un ieșean a murit. Acesta a fost lovit de o mașină care ar fi avut o viteză destul de mare, potrivit anchetatorilor ieșeni. Așadar, în loc de maximum 50 km/h, șoferul care a provocat accidentul ar fi circulat cu peste 110 km/h în momentul producerii impactului.

Accidentul s-a petrecut în localitatea Oboroceni, din județul Iași. Oamenii legii au precizat că făptașul este un tânăr în vârstă de 28 de ani, Cristian Butnariu. Recent, acesta a primit o pedeapsă de 2 ani și 9 luni de închisoare, cu suspendare, pentru ucidere din culpă. Sentința a rămas definitivă la Curtea de Apel Iași, după ce tânărul fusese condamnat inițial de Judecătoria Pașcani.

doua persoane de gen masculin ridica o targa cu un pacient intr-o masina de ambulanta

În localitatea Oboroceni din județul Iași, un pieton a fost lovit din senin de o mașină

Un ieșean a murit în urma unui accident rutier: A fost lovit din senin pe stradă

Anchetatorii au susținut că, în localitatea Oboroceni, din județul Iași, un pieton a fost lovit din senin de o mașină. La volanul autoturismului marca Opel se afla Cristian Butnariu, un tânăr cu vârsta de 28 de ani. Din păcate, victima nu a avut nicio șansă de supraviețuire și a decedat la câteva zile după accident. Șoferul a fost acuzat de ucidere din culpă și i-a fost întocmit un dosar penal. Acesta a primit o pedeapsă de 2 ani și 9 luni de închisoare, cu suspendare. Ieșeanul, care nu are  antecedente penale, și-a recunoscut fapta la audieri.

element de bord care indica viteza unui automobil

Viteza autoturismului implicat în accident nu ar fi fost adaptată la condițiile de circulație din zonă

Potrivit procurorilor ieșeni, Cristian Butnariu nu ar fi adaptat viteza la condițiile de circulație, limita de viteză din zonă fiind de 50 km/h. Raportul de expertiză a criminaliștilor estimează că autoturismul implicat în accident ar fi înregistrat o viteză de 113 km/h în momentul producerii impactului. Accidentul s-a petrecut în toamna anului 2015, în zona localităților Oboroceni – Fărcășeni, din județul Iași, pe un drum cu o succesiune de curbe.

De asemenea, drumul se afla într-o pantă. În ce îl privește pe acuzat, însă, pentru că și-a recunoscut fapta, i-au fost reduse cu o treime limitele de pedeapsă. Un alt pieton ieșean și-a pierdut recent viața în urma unui accident rutier. Cazul său a fost prezentat într-o ediție anterioară a cotidianului BZI.

o masina de politie cu un indicator ”accident” in prim plan

Șoferul a fost acuzat pentru ucidere din culpă și i-a fost întocmit dosar penal

Acuzat de ucidere din culpă după impactul devastator

Inițial, Cristian Butnariu ar fi arătat că nu se consideră vinovat de producerea accidentului și că ar fi pierdut controlul direcției de deplasare din cauza carosabilului, care ar fi fost acoperit cu pământ. Totuși, afirmațiile sale au fost infirmate ulterior de raportul de criminalistică auto întocmit în urma accidentului rutier. Astfel, experții criminaliști au estimat că autoturismul care a provocat accidentul ar fi avut o viteză de 113 km/h în momentul în care victima a fost lovită, limita de circulație în zonă fiind de 50 km/h.

portiune de sosea in curba, pe o panta

Accidentul s-a petrecut pe un drum cu o succesiune de curbe

Testul cu aparatul etilotest și buletinul de analize toxicologice au avut rezultate negative pentru Cristian Butnariu. Un alt caz de accidentare a unui pieton ieșean a fost prezentat recent de reporterii cotidianului BZI.

Mai mult decât atât, aceeași experți consideră că, în trafic, ”un astfel de comportament precum cel manifestat de inculpat tinde să devină un fenomen social periculos tot mai des întâlnit”. Astfel, ieșeanul a fost trimis în judecată pentru ucidere din culpă. Sentința a rămas definitivă, la Curtea de Apel Iași, în cazul tânărului acuzat că a provocat moartea unui ieșean în urma unui accident rutier grav.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *