Prima pagină » Local » Un ieșean a împușcat un câine vagabond, apoi l-a izbit de copac pentru a fi sigur că nu mai respiră! „Ucide-l tu, că mi-e milă!”

Un ieșean a împușcat un câine vagabond, apoi l-a izbit de copac pentru a fi sigur că nu mai respiră! „Ucide-l tu, că mi-e milă!”

03 nov. 2022, 02:00,
Andreea Timofte, în Local

Un ieșean din satul Cercu, comuna Bârnova, județul Iași, s-a ales cu dosar penal după ce a împușcat în mod ilegal un câine ce hoinărea pe lângă casa amicului său. După ce a așteptat să apară și a tras cu arma de vânătoare în acesta, individul a izbit animalul de copac pentru a fi sigur că nu mai respiră

Zgomotul gloanțelor a fost auzit de mai mulți oameni, una dintre vecine anunțând ulterior oamenii legii.

A împușcat cu sânge rece un câine

Arma de vanatoare in mainile unui barbat

Ieseanul a împuscat câinele cu o armă de vânătoare

Un sătean din satul Cercu, comuna Bârnova, județul Iași, s-a ales cu dosar penal după ce a ucis un câine vagabond care îi deranja prietenul. Deși nu deținea permis de port armă, individul a venit special cu o armă de vânătoare pentru a executa animalul. Totul a avut loc în curtea amicului, la data de 25.03.2016, cei trei prieteni așteptând în mod special apariția câinelui.

„Inculpatul s-a întâlnit cu prietenul Donci și cu martorul Ruxandri, în timp ce aceştia se aflau la poarta locuinţei martorului Ruxandri, din satul Cercu, comuna Bârnova, județul Iaşi. Inculpatul venise la martorul Ruxandri pentru a omorî un câine fără stăpân, ce făcea probleme în zonă. Acesta ştia despre existenţa animalului de la numitul Ruxandri, care îl rugase cu ceva timp în urmă să vină să omoare respectivul câine, aducând în acest sens şi arma de vânătoare pe care o deţinea. În continuare, martorul i-a invitat pe cei doi inculpaţi în curte să bea un pahar de vin şi să aştepte apariţia câinelui”, precizau anchetatorii.

După ce bietul animal și-a făcut apariția, indivizii au trecut la fapte, curmându-i viața.

„Câinele hoinar a apărut în apropierea curţii martorului, inculpatul Donci s-a ridicat de la masă, s-a dus spre căruța cu care venise și a adus arma de vânătoare pe care o avea în zona mesei unde au consumat vin, a încărcat-o cu două cartuşe, iar apoi i-a înmânat-o inculpatului, spunându-i: «Omoară-l tu, că mi-e milă». Inculpatul a luat arma de vânătoare şi apoi a executat două focuri de armă spre respectivul câine. Întrucât decesul animalului nu s-a produs imediat, inculpatul a mers către el şi l-a apucat de picioare, izbindu-l de copac pentru a-i suprima viața”, adăugau anchetatorii.

Vecinii au anunțat oamenii legii

Magistrati in sedinta

O vecină a anunțat oamenii legii

Una dintre vecine a auzit zgomotul focurilor de armă, a văzut cum ar fi fost lovit animalul și a sunat la poliție.

„Aceasta a menționat că l-a văzut pe inculpatul cu o armă de vânătoare îndreptată spre câine, cu care a tras două focuri, iar apoi a văzut cum inculpatul a lovit animalul cu patul armei, iar apoi a plecat în curtea martorului Ruxandri, iar în faţa porţii acestuia era căruţa inculpatului Donci. Ulterior, persoana vătămată a revenit asupra declarației iniţiale şi a recunoscut că nu era proprietara câinelui ucis, respectivul animal fiind fără stăpân, dar că ea şi cu alţi vecini îl mai hrăneau din când în când, de aproximativ o lună, fără ca acesta să aibă stabilit adăpostul în curtea locuinţei sale”, menționau magistrații.

Astfel, împotriva individul s-a întocmit un dosar pentru săvârşirea infracţiunii de ucidere a câinilor de către alte persoane decât cele autorizate și pentru săvârşirea infracţiunii de uz de armă fără drept, bărbatul fiind urmărit penal.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *