Prima pagină » Local » Un ieșean a fost condamnat la zece ani de închisoare în Marea Britanie după ce a fost prins cu 32 de kilograme de cocaină în rezervorul modificat al camionetei
Un ieșean a fost condamnat la zece ani de închisoare în Marea Britanie după ce a fost prins cu 32 de kilograme de cocaină în rezervorul modificat al camionetei

Un ieșean a fost condamnat la zece ani de închisoare în Marea Britanie după ce a fost prins cu 32 de kilograme de cocaină în rezervorul modificat al camionetei

07 dec. 2021, 19:30,
în Local

Un ieșean a fost găsit vinovat în Marea Britanie pentru trafic internațional de droguri. Aceasta a fost condamnat la zece ani de închisoare. Polițiștii de frontieră din Portul Dover și agenții de la combaterea crimei organizate l-au prins pe român în urmă cu șase săptămâni cu 32 de kilograme de cocaină pe care le ascunsese în rezervorul modificat al camionetei pe care o conducea.

Pe 22 octombrie, Ion Cazac a fost depistat de poliţiştii de frontieră, în Portul Dover care face legătura cu restul continentului prin Pasul Calais. Ar fi fost dat de gol de rezervorul de motorină neobişnuit al camionetei cu care tocmai intrase pe teritoriul Marii Britanii. Acesta era modificat şi neobişnuit de mare, spun agenţii NCA, agenţia britanică de combatere a crimei organizate. Înăuntru erau ascunse mai multe pachete cu cocaina. În total 32 de kilograme.

Cocaina a fost testată, iar experţii NCA spun că avea o puritate cuprinsă între 61% și 80%. Valoarea estimată a acesteia este de 2,5 milioane de lire sterline.

Ion Cazac, bărbatul de 40 de ani, născut la Iaşi, a fost încătuşat imediat. Acesta a recunoscut cu greu că face trafic de droguri. Iniţial negase că ştia de stupefiantele din rezervor. Capturarea românului şi confiscarea cocainei a făcut ca după o lună, un lituanian să fie prins cu un transport similar.

Milioane de lire sterline ar fi fost aduse înapoi în mâinile infractorilor. Aceștia le-ar fi investit în continuarea criminalității.

Cazul traficantului român de cocaină a devenit celebru în Marea Britanie nu atât pentru reuşita operaţiunii, cât mai ales pentru cât de rapid s-au mişcat autorităţile judiciare după momentul flagrantului. Practic, în doar 6 săptămâni a fost făcută întreaga anchetă, cazul a fost judecat de un Tribunal local iar sentinţa a fost pe măsură: românul Ion Cazac a fost condamnat la 9 ani şi 9 luni de închisoare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *