Prima pagină » Local » Un ieșean a fost bătut și jefuit în plină stradă după ce a părăsit locuința unei prostituate din centrul Iașului – FOTO

Un ieșean a fost bătut și jefuit în plină stradă după ce a părăsit locuința unei prostituate din centrul Iașului – FOTO

14 ian. 2023, 02:00, 3 ,
Cosmina Puiu în Local

Un bărbat a fost bătut și jefuit în centrul orașului, în momentul în care se îndrepta spre casă, în dimineața zilei de 5 septembrie 2021. Acesta s-a oprit în dreptul unui copac și a fost abordat de doi tineri care au început să-l lovească cu mâinile și picioarele. Ulterior, aceștia i-au sustras 800 de lei din rucsacul pe care îl avea în spate. Cei doi tâlhari au fost trimiși în judecată sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tâlhărie calificată și au primit 2 ani și 8 luni de închisoare

Seară tumultoasă pentru un ieșean care a stat ore în șir la păcănele și apoi a pășit pragul unei prostituate pe care a găsit-o pe Publi24. Dimineață, la ora 3:50, după ce a părăsit locuința fetei a fost abordat de doi tineri în vârstă de 22 de ani, care l-au bătut măr și apoi i-au sustras cei 800 de lei pe care îi avea în rucsac.

o poză cu Curtea de Apel din Iași

Aceștia au fost acuzați că au jefuit un bărbat chiar în centrul Iașului

A părăsit locuința unei prostituate din centrul Iașului și a fost jefuit de doi tineri

o poză cu Penitenciarul din Iași

Cei doi tâlhari au fost trimiși în judecată sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tâlhărie calificată și au primit 2 ani și 8 luni de închisoare

În data de 15 decembrie 2022, Paul Farcaș și Gheorghe Alexandru Ciobanu au primit sentința finală pentru infracțiunea comisă la începutul lunii septembrie a anului 2021. Aceștia au fost acuzați că au jefuit un bărbat chiar în centrul Iașului și l-au deposedat de suma de 800 de lei, lovindu-l cu mâinile și picioarele.

„În dimineața zilei de 05.09.2021, în jurul orei 03:50, inculpații au sesizat prezența persoanei vătămate. În baza aceleiași legături subiective cu aceștia, au urmărit-o în alergare, au ajuns-o din urmă şi au lovit-o cu pumnii şi picioarele, după care unul dintre ei a deposedat-o de rucsacul pe care victima îl avea în spate, cauzându-i un prejudiciu, în cuantum de 800 de lei.

Întrunește elementele constitutive ale infracţiunii de tâlhărie calificată, faptă prevăzută de art. 233, raportat la art. 234, alin. (1), lit. d) din Codul penal, pentru fiecare inculpat. În ceea ce privește latura obiectivă a infracțiunii de tâlhărie calificată, instanța reține că elementul material s-a realizat prin două activităţi conjugate, dintre care una principală, corespunzătoare furtului, şi anume luarea unui bun mobil (a rucsacului) din posesia persoanei vătămate de către inculpate, alta secundară, constând în exercitarea de acte de violenţe (prin lovirea persoanei vătămate cu pumnii şi picioarele) de către ambii inculpaţi.

Cele două activități au presupus o legătură de la mijloc la scop, în sensul că activitatea secundară a fost întrebuințată pentru săvârşirea celei principale”, au declarat magistrații ieșeni.

Ieșenii au primit 2 ani și 8 luni cu executare sub acuzația de tâlhărie calificată și li s-a interzis să se apropie mai mult de 50 m de persoana vătămată. De asemenea, li s-a interzis orice mijloc de comunicare, directă sau indirectă cu acesta.

o poză cu un ghiozdan

Apoi i-au sustras cei 800 de lei, pe care îi avea în rucsac

Unul dintre inculpați are antecedente penale

o poză cu niște magistrați

Unul dintre inculpații, care au recurs la acte de violență pentru a reuși să obțină o sumă de bani de la victimă are antecedente penale

Unul dintre inculpații care au recurs la acte de violență pentru a reuși să obțină o sumă de bani de la victimă are antecedente penale. Anchetatorii ieșeni au ținut cont că, în data de 25 iulie 2020, acesta a săvârșit infracțiunea de conducere a unui vehicul fără permis.

„Având în vedere că instanța a constatat întrunirea condițiilor prevăzute de art. 97, alin. (1) din Codul penal, pronunțându-se, prin prezenta sentință penală, o condamnare la pedeapsa închisorii de 2 ani şi 4 luni pentru săvârşirea infracţiunii de tâlhărie calificată, prevăzută de art. 233, raportat la art. 234, alin. (1), lit. d) din Codul penal – faptă comisă la data de 05.09.2021, până la rămânerea definitivă a hotărârii prin care s-a dispus suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei de 1 an de închisoare – 29.09.2021.

În baza dispozițiilor art. 97, alin. (1) din Codul penal, va anula suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei de 1 an de închisoare, dispusă faţă de inculpat prin sentinţa penală emisă de Judecătorie, definitivă prin neapelare la data de 29.09.2021, pentru săvârşirea infracţiunii de conducere a unui vehicul fără permis de conducere prevăzută de art. 335, alin. (1) din Codul penal (faptă din data de 25.07.2020).

În baza dispoziţiilor art. 38, alin. (1) din Codul penal, instanţa va constata că infracţiunea săvârşită de inculpat în prezenta cauză – tâlhărie calificată (faptă din data de 05.09.2021), prevăzută de art. 233, raportat la art. 234, alin. (1), lit. d) din Codul Penal – este concurentă cu infracțiunea de conducere a unui vehicul fără permis de conducere, prevăzută de art. 335, alin. (1) Cod penal, cu privire la care s-a dispus condamnarea inculpatului prin sentința penală definitivă prin neapelare la data de 29.09.2021 (faptă din data de 25.07.2020), urmând ca inculpatul să execute pedeapsa finală rezultantă de 2 ani și 8 luni de închisoare”, au spus anchetatorii.

Inculpații trebuie să înapoieze suma obținută de la persoana vătămată, din data de 5 septembrie 2021, în decursul a trei ani. Inculpatul a cerut desființarea sentinței primei instanțe și pronunțarea unei noi hotărâri temeinice și legale, cu aplicarea unei pedepse orientate sub minimul prevăzut de lege, dar nu a fost aprobată.

Acesta va trebui să achite suma de 400 de lei, cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de stat în apel.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *