Un ieșean a fost arestat pentru conducere sub influența băuturilor alcoolice. Poliția din Iași prinde zilnic șoferi băuți

14 apr. 2022, 00:01
Andreea Andrei, în Local

Poliția rutieră din Iași are zilnic acțiuni de control și prevenție pe străzile orașului, pentru a stopa şofatul sub influența băuturilor alcoolice. În fiecare zi sunt prinși șoferi care conduc sub influența băuturilor alcoolice. Un ieșean a fost arestat pentru acest gen de faptă.

Agenții din cadrul Secției 4 Poliție Urbană Iași au pus recent în aplicare un mandat de arestare pentru infracțiunea de conducere sub influența băuturilor alcoolice și conducere fără permis. Bărbatul este din Iași și va sta în închisoare vreme de 1 an și 10 luni.

 mainile unui barbat incatusat

Un ieșean a fost trimis la închisoare pentru că a condus băut

Arestat pentru conducere sub influența băuturilor alcoolice

 etilotest si autospeciala de politie

Poliția are mereu în echipament etilotestul

Astfel, agenții de la Secția IV de Poliție au pus în aplicare un mandat de arestare pe numele unui ieșean care a fost acuzat pentru conducere sub influența băuturilor alcoolice și fără permis.

“Pe data de 12 aprilie 2022, agenții din cadrul Secției IV de Poliție au pus în aplicare un mandat de executare a pedepsei de 1 an și 10 luni de închisoare, emis pe numele unui bărbat, condamnat pentru săvârșirea infracțiunilor de conducerea unui auto sub influența alcoolului și fără permis. Pe baza mandatului de executare a pedepsei închisorii, bărbatul a fost depus în penitenciar”, a declarat Anca Vîjiac, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Iași.

Tot recent a fost prins un alt bărbat ce conducea sub influența băuturilor alcoolice în comuna ieşeană Stolniceni-Prăjescu.

mai multe persoane ciocnesc sticle de alcool

Un alt băprbat a fost prins conducând băut pe raza comunei Stolniceni – Prăjescu

Dosare penale pe bandă rulantă pentru șoferii băuți

bordul unei masini care merge pe strada cu viteza

Conducerea unui vehicul sub influența alcoolului este o infracțiune

Pentru persoanele care sunt prinse la volan după ce au consumat băuturi alcoolice și care depășesc limita alcoolemiei pentru faptă contravențională se întocmește dosar penal. În această situație se află un bărbat în vârstă de 35 de ani care a fost prins de către agenții de la Secția VI de Poliție Rurală Pașcani conducând un autovehicul după ce a consumat alcool.

“Din investigațiile efectuate până în prezent s-a constatat faptul că, pe data de 12 aprilie 2022, un bărbat de 35 de ani ar fi condus un autoturism în comuna Stolniceni-Prăjescu, fiind sub influența alcoolului, în urma testării sale cu aparatul alcooltest rezultând o valoare de 0,42 mg/l alcool pur în aerul expirat. În cauză a fost întocmit un dosar penal întocmit sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe. Cercetările continuă în acest caz”, a mai spus purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Iași.

Bărbatul a fost dus de polițiști la un spital, pentru a i se preleva probe biologice în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei. Poliția ieşeană are zilnic cazuri în care se întocmesc dosare penale pentru această infracțiune. Din acest motiv, controalele au devenit din ce în ce mai dese. Conducerea sub influența băuturilor alcoolice a unui vehicul pe drumurile publice constituie o infracțiune și se pedepsește prin lege cu închisoarea de la 1 la 5 ani sau cu amendă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *