Prima pagină » Local » Un ieșean a dat cu mașina peste un copil, apoi a fugit de la locul faptei! A văzut că l-a lovit pe micuțul biciclist, dar a demarat în trombă, în loc să oprească și să-i acorde primul ajutor!
Un ieșean a dat cu mașina peste un copil, apoi a fugit de la locul faptei! A văzut că l-a lovit pe micuțul biciclist, dar a demarat în trombă, în loc să oprească și să-i acorde primul ajutor!

Un ieșean a dat cu mașina peste un copil, apoi a fugit de la locul faptei! A văzut că l-a lovit pe micuțul biciclist, dar a demarat în trombă, în loc să oprească și să-i acorde primul ajutor!

31 mai 2021, 02:00,
Sorin Pavelescu în Local

Un individ acuzat că a dat cu mașina peste un copil, după care a fugit de la locul accidentului, a fost pedepsit de judecătorii ieșeni. Magistrații din cadrul Judecătoriei Iași l-au condamnat recent pe Marius Gabriel Ungureanu la 1 an și 4 luni de închisoare, cu suspendare, pentru părăsirea locului accidentului ori modificarea sau ștergerea urmelor acestuia. Inițial, individul a încercat să dea vina pe propriul tată, susținând că nu a fost el la volan

Un tânăr de 30 de ani, din județul Iași, a dat cu mașina peste un copil, apoi a fugit de la locul faptei! Șoferul a văzut că l-a lovit pe micuțul biciclist, însă a demarat în trombă, în loc să oprească și să-i acorde primul ajutor! Inițial, individul ar fi încercat să arunce vina asupra propriului tată, susținând că nu ar fi fost la volan!
Astfel, magistrații din cadrul Judecătoriei Iași l-au condamnat recent pe Marius Gabriel Ungureanu la 1 an și 4 luni de închisoare, cu suspendare, pentru părăsirea locului accidentului ori modificarea sau ștergerea urmelor acestuia.

„Instanța îl obligă pe inculpat să presteze o muncă neremunerată în folosul comunității în cadrul Primăriei Municipiului Iași sau în cadrul unei instituții din subordinea Consiliului Local al municipiului Iași, pe o perioadă de 60 de zile”, au afirmat judecătorii ieșeni.

De remarcat este faptul că sentința nu e definitivă, aceasta putând fi contestată.

Ieșeanul Marius Gabriel Ungureanu, acuzat că a comis un accident, apoi a fugit

Procesul ieșeanului Marius Gabriel Ungureanu a început pe data de 14 mai 2021. Asta, după ce procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași l-au trimis în judecată pe individ sub acuzația de părăsirea locului accidentului ori modificarea sau ștergerea urmelor acestuia.

„În ziua de 23 august 2017, la ora 18:30, conducând autoturismul marca Opel Astra pe Drumul Comunal nr. 44, dinspre Comarna, către Tomești, a provocat un accident rutier soldat cu victime omenești. Ulterior, inculpatul a părăsit locul accidentului fără încuviințarea Poliției”, au menționat reprezentanții Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași cu privire la individul care lucrează ca motostivuitor.

În fața judecătorilor, ieșenul și-a recunoscut fapta

Anchetatorii ieșeni au detaliat situația lui Marius Gabriel Ungureanu, arătând că, în ziua de 23 august 2017, acesta se deplasa la volanul autoturismului marca Opel Astra pe Drumul Comunal nr. 44, iar, când a ajuns în dreptul unui imobil, a observat pe sensul opus de mers 3 copii care se deplasau pe bicicletele către Tomești. Aceștia aveau 9 și 11 ani.

„Când s-a apropiat de aceștia, inculpatul l-a lovit pe minorul V.R.C. (11 ani) cu oglinda retrovizoare exterioară stânga. Victima a căzut pe carosabil, suferind leziuni corporale. Oglinda retrovizoare stânga a mașinii s-a spart, iar carcasa acesteia s-a desprins și a rămas pe carosabil la locul accidentului. Cu toate că a realizat faptul că lovise acel copil cu mașina, inculpatul nu a oprit autoturismul, a accelerat și a părăsit locul faptei. După ce a părăsit locul accidentului, inculpatul s-a deplasat la domiciliu și i-a povestit cele întâmplate tatălui său.

Amândoi s-au hotărât să declare faptul că, la volanul autoturismului, în momentul accidentului, s-ar fi aflat tatăl inculpatului. Însă, ca urmare a cercetărilor efectuate, s-a stabilit faptul că, în momentul producerii accidentului, la volanul autoturismului se afla inculpatul. În urma impactului, minorul V.R.C. a prezentat un hematom epicranian parietal drept și excoriații la cotul drept, creasta iliacă dreaptă și tibio-tarsian drept, leziuni care s-au putut produce prin cădere, posibil în cadrul unui accident rutier, necesitând pentru vindecare 3 – 4 zile de îngrijiri medicale”, au mai afirmat magistrații ieșeni.

Totuși, în fața instanței, ieșeanul Marius Gabriel Ungureanu a declarat că recunoaște fapta și că solicită ca judecata să se desfășoare numai pe baza probelor administrate în cursul urmăririi penale și a înscrisurilor prezentate de părți, potrivit procedurii în cazul recunoașterii învinuirii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală - pdf
31 august 2024
31 august 2024