Prima pagină » Local » Un ieșean a avut un șoc atunci când a văzut factura la lumină. Pentru un bec și un televizor trebuie să plătească 1.435 de lei – FOTO

Un ieșean a avut un șoc atunci când a văzut factura la lumină. Pentru un bec și un televizor trebuie să plătească 1.435 de lei – FOTO

16 iun. 2023, 02:00,
Petronel Ștefan, în Local

Un localnic din comuna Mogoșești a avut o surpriză când a văzut factura la electricitate. Acesta nu-și permite să achite și riscă să rămână pe întuneric

Constantin Vieru a avut un șoc atunci când a luat factura la lumină de la poștă. Un bec și un televizor i-au adus un cost de 1.435 de lei la curentul electric. Acum, bărbatul își face griji că va rămâne pe întuneric și caută disperat o soluție la problema sa. Compania i-a comunicat că aceasta e suma corectă și este bun de plată.

Trebuie să plătească 1.435 de lei

o poză cu contorul casei

Bărbatul susține că folosește doar televizorul și un bec

Constantin Vieru locuiește în satul Mânjești care face parte din comuna Mogoșești și spune că până acum nu a mai trecut prin așa ceva. De câteva săptămâni se chinuie să găsească o soluție la problema sa, ba chiar a fost și la sediul Enel din Iași, însă fără rezultate.

Acesta susține că angajatele l-au batjocorit și l-au dat afară când a venit să le ceară socoteală pentru suma de plată. Bărbatul de 67 de ani are o pensie de 1.100 de lei și nu-și permite să achite factura. Într-adevăr, perioada de facturare este pentru patru luni, însă el locuiește într-o casă bătrânească, unde folosește un televizor și un bec.

„Săptămânile trecute am avut o surpriză când am văzut factura la lumină, mi-a venit 1.435 de lei. Adevărat că este pe o perioadă de 4 luni, dar eu nu folosesc atât. Stau în Mânjești, comuna Mogoșești, am o casă bătrânească, folosesc și eu un bec și un televizor, doar seara, ziua muncesc pe afară. Acum de unde să plătesc eu banii ăia, am o pensie de 1.100 de lei, nu îmi permit, soția e și ea bolnavă, stă cu fata noastră în Iași, că face tratament. Eu mai mult de 100 de lei nu dădeam pe o lună, acum de unde și până unde îmi apare atât.

Am să mă duc să plătesc acum, ce mai pot face, doar nu am să stau fără curent, dar nu știu de unde am să fac rost de bani. Mai mult de atât, am fost lunea trecută, pe 12 iunie, la ei, la Enel, le-am arătat factura și am cerut explicații, erau două angajate la ghișeu. Acestea m-au dat afară cu motivul că nu se pot concentra la calculator, m-au batjocorit. După a venit fiica mea acasă, a făcut poza la contor și a luat indexul, a mers și ea acolo, dar nu a rezolvat nimic”, povestește Constantin Vieru.

A încercat și fiica lui să discute cu cei de la Enel, însă nu a găsit nicio soluție

o poză cu sediul Enel

Reprezentații Enel susțin că factura este corectă

„După ce tata nu a reușit, am mers eu la Enel cu contractul și cu indexul, dar nu am rezolvat nimic. Le-am arătat și ei mi-au spus că acesta este consumul și trebuie să-l plătească, așa, sec. Eu le-am explicat că are un bec și un televizor, el nu folosește atât de mult.

Atitudinea lor a lăsat de dorit, el nu știe ce să mai facă acum, este un om bătrân. Tatăl meu mi-a spus că l-au dat afară, au râs de el, iar când le-am spus angajatelor ele mi-au comunicat că nu s-a întâmplat așa, că el era cu tupeu”, a specificat Ramona Vieru, fiica lui Constantin.

Compania susține că factura este corectă

Angajații de la Enel susțin că factura la electricitate este corectă. Dacă bărbatul are vreo problemă, poate veni oricând la sediul lor cu contractul și indexul și îi vor explica exact situația. Valoarea maximă la care poate ajunge costul unui kilowatt este de 1 leu, în cazul în care curentul consumat depășește 300 de kilowatt-oră.

„Nu-mi amintesc așa ceva, noi nu dăm pe nimeni afară, vin sute de clienți la noi, iar mulți sunt nemulțumiți, sunt camere de filmat, sunt dovezi, doar le explicăm situațiile. Delgaz Grid citește indexul la fiecare client și îl dă în sistem, iar sistemul face facturile, nu este vina noastră. Au mai fost anumite situații când s-a schimbat contorul și au venit niște facturi mai mari, dar s-au rezolvat. El, acum, dacă are o problemă, trebuie să vină cu contractul și indexul corect și verificăm, mai mult nu putem face”, au precizat reprezentații Enel.

Constantin Vieru a rămas în aceeași situație și trebuie să plătească 1.435 de lei pentru factura la lumină. Rămâne de văzut dacă va găsi o soluție cu companie ce furnizează energie electrică.

Comentarii
  • „Factura la lumina”? Se numeste energie electrica. Lumina este gratis…inca.

  • sistem de jefuit oamenii !

  • Săracul tatăl meu!!!nu a rezolvat nimic

  • Si totusi autoritatea nu se sesizeaza? Golanii astia umfla preturile din pix sa se duca sa verifice ei contorul sa l testeze sa investighezs! Pe ei ii doare in pix stiu doar sa ceara bani de la oameni saraci

  • Nu cred ca un bec și un televizor!!! Spuneți adevărul ca mai folosiți și boiler!! Ca aveți și mașina de spălat, expresor cafea!! Mințiți lumea!! Pierdem timpul aiurea cu citirea articolelor astora.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *