Prima pagină » Titlurile zilei » Un ieșean a ajuns dezvoltator imobiliar în Germania și a inovat industria farmaceutică! Produsele se vând în toată lumea: „M-am făcut antreprenor de foame” – FOTO

Un ieșean a ajuns dezvoltator imobiliar în Germania și a inovat industria farmaceutică! Produsele se vând în toată lumea: „M-am făcut antreprenor de foame” – FOTO

26 aug. 2023, 02:00, 23 ,
Raluca COSTIN în Titlurile zilei

Un tânăr din Iași a ajuns dezvoltator imobiliar în Germania și a scos pe piață un supliment pentru creier, care se vinde în toată lumea. Tânărul antreprenor are o poveste de viață desprinsă din filme și nu exclude varianta mutării în România, mai ales că este de părere că țara s-a dezvoltat în ultimii ani

Daniel Ciofu Hagen, în vârstă de 38 de ani, conduce un start-up de succes în domeniul farmaceutic și dezvoltă, în paralel, un complex imobiliar în zona orașului Valdshut Tiengen, în Germania. Construiește 4 apartamente și două sedii de birouri, iar investiția depășește 1.700.000 de euro, pe care speră să o finalizeze în anul 2024. Tânărul a învățat despre antreprenoriat în România, după ce a terminat facultatea.

„Sunt născut în Huși, dar m-am mutat în Iași când am început studiile. Am terminat Facultatea de Inginerie Civilă la Universitatea «Gheorghe Asachi», deci sunt inginer constructor. Sunt mândru că sunt din Moldova. Eu am devenit antreprenor după ce am terminat facultatea. Am avut o firmă de închirieri auto, apoi am avut mai multe afaceri. Am terminat facultatea când venise criza economică și nu aveam unde să mă angajez. M-am făcut antreprenor de foame (n.r. – râde).

În 2015 n-a mers afacerea și am încercat altele. Nu prea mergea nimic atunci. Apoi am plecat în Germania și am intrat și la master. Am plecat din țară în anul 2018. Am stat un pic în Germania, apoi am găsit pe profilul meu ce să fac. După ce am avut o ofertă de muncă ca inginer într-o companie și eram și masterand la o universitate, ghici ce am făcut? Am dat cu șutul și am luat-o de la zero în altă parte.

M-am mutat în una din cele mai bune zone din Germania, la un complex termal și am renunțat la master, pentru că la Therme Lindau trebuia să supraveghez lucrările ca șef de șantier”, povestește Daniel Ciofu Hagen.

Suplimente pentru creier, scoase pe piață de firma unde lucrează ieșeanul

Tânărul nu a stat mult timp în Germania și s-a mutat în Elveția. Acolo s-a angajat într-un domeniu diferit de cel imobiliar, în industria farma.

„Am urcat foarte tare în domeniu și știți ce am făcut, nu? I-am dat cu șutul și am pornit-o de la zero în Elveția. Când am ajuns în Elveția am zis că nu e de mine și am plecat înapoi în Germania, apoi m-am întors în Elveția. A venit Coronavirusul și nu am mai putut să ies din Elveția. Pentru că, în Elveția, industria construcțiilor nu era așa de dezvoltată, ci industria farma, fiind numărul unu mondial, m-am angajat în acest domeniu. Am depus vreo 600 de CV-uri și m-am angajat. Trebuia să fac ceva.

Ori să plec, ori să fac ceva în Elveția. Oricum, sistemul lor de angajare este diferit. În pandemie, în 2020, când toată lumea avea timp liber și oamenii de succes se uitau la documentare am văzut și eu unul unde se explică faptul că oamenii folosesc doar un mic procent din capacitatea creativă. Am sunat un prieten care este medic, am discutat despre asta și, apoi, compania unde eram angajat a scos pe piață un supliment pentru creier. Știți ce e lecitina, nu, pentru memorie?

Noi am putut să sintetizăm și să creăm cel mai bun supliment pentru creier din lume, în acel moment. Este un supliment natural”, mai spune Daniel Ciofu Hagen.

Produsele se vând în toată lumea

Suplimentele Mind Nootropics conțin aminoacizi, vitamine, extracte naturale concentrate. Nu conțin coloranți și nici conservanți, iar efectele secundare sunt aproape inexistente, potrivit lui Daniel Ciofu Hagen. Produsele sunt supuse exigențelor autorităților, îndeplinind cele mai riguroase standarde din lume. Având efect neurojuvenant și protector, suplimentele se adresează oricărui profil de consumator, iar condiția este ca persoana care îl consumă să nu manifeste intoleranță la vreunul din elementele pe care suplimentele îl conțin.

„Produsul este conceput pentru cei supuși unui efort intelectual intens, stres și crește capacitatea de învățare și adaptare, reducând nivelul de oboseală al creierului. Am observat că vânzările cresc de la lună la lună”, explică antreprenorul ieșean.

Daniel a ajuns dezvoltator imobiliar în Germania

Tânărul antreprenor nu a renunțat la prima lui dragoste, construcțiile, și dezvoltă un complex imobiliar în zona orașului Valdshut Tiengen, în Germania. Construiește 4 apartamente și două sedii de birouri, iar investiția depășește 700.000 de euro, pe care speră să o finalizeze în anul 2024.

„Nu vă gândiți că sunt foarte bogat, iau dintr-o parte, duc în alta, dar mă descurc (n.r. – râde). Oamenii care nu au făcut un business în România sau în general și vin în țară și spun că nu merge, păi e vina lor. România nu prea e o țară ieftină, în schimb, îți oferă niște oportunități. Fiecare, în România, mai face ceva, nu trăiește nimeni din salariul minim pe economie. În străinătate ai salariul și atât. Nu mai sunt salarii de 1.500 de lei lunar. Sunt persoane cu salarii mici care merg în Dubai în vacanță și eu stau cu 2.500 de euro, salariu în Germania, dar nu merg în Dubai”, susține tânărul antreprenor.

O altă ieșeancă de succes care s-a stabilit în Marea Britanie este Diana Parasca.

Antreprenor: „Cine spune că nu se poate face nimic în România, acela nu a făcut nimic în viața lui”

Daniel spune că nu exclude varianta întoarcerii în România pentru că a observat că în ultimii ani s-a dezvoltat.

„Acum, țara noastră are un potențial enorm. M-am gândit să mă întorc în țară. În ultimul timp, în afară că mai mor oamenii în spitale, țara s-a dezvoltat. Cine spune că nu se poate face nimic în România, acela nu a făcut nimic în viața lui. Acum, medicii nu mai pleacă în străinătate de foame, pleacă pentru că e alegerea lor. Acum, medicii sunt mai ok, nu mai e ca înainte. Am avut și agenție imobiliară și am avut contact cu medicii și nu era așa bine, ca acum, pentru ei.

Când intru în țară văd schimbări în bine. În afară de Elveția, Vestul e în cădere liberă. Ce e drept, au și de unde pierde. Mai mulți români se întorc în țară, decât pleacă. Se întorc creierele la noi în țară. Pleacă cei ce nu pot să facă nimic aici. Eu am colegi din domeniul construcțiilor, din țară, care s-au întors în România și angajează oameni pe șantier cu 1.500 de euro pe lună. Acum 5 ani nu erau sumele acestea. Au crescut și costurile vieții, dar eu zic că e mai bine. Câtă corupție e în Germania, ferească Dumnezeu! E și în România, dar nu se compară”, mai spune Daniel Hagen.

Tânărul care a ajuns dezvoltator imobiliar în Germania mai spune că fără multă muncă nu era unde este acum.

Comentarii
  • Hai lasa, bre nenea constructorul care ești medic și farmacist acum….suplimente pentru prosti din rumeguș face toată lumea.

  • Ciudatica poveste….

  • Frumoasa poveste, dar cum a inovat in domeniul farma? Cand spui „noi am…” nu inseamna ca el. Nici un producator serios de medicamente sau suplimente nu angajeaza pentru formulare, caci asta inseamna inovare, o persoana fara experienta sau studii in domeniu.

  • Povești pentru fraieri ! , în Germania îți trebuie cîteva rînduri de diplome și mastere și studii în domeniu ca sa ți se permită să evoluezi in domeniul respectiv ! , vine fierar-betonistu și inventează el în Germania evoluția circumferinței cerebrale prin dezvoltarea microbiologiei la nivel macrocelular prin disiparea enzimelor monocelulare în materia cenușie a potențialelor victime naive

  • Rolf si Romy

    La fel e si cu suplimentele noastre. Romy a invatat kilometri peste kilometri, nu conta decat antreprenoriatul, ca era livrator din duba sau student (ea nu…) sau mecanic auto sau postas. Ei, cu postasii a avut ea o relatie deosebita.
    Dupa aia, ghici ce ? A luat-o din nou. Pardon, adica de la zero.
    Rolfie a luat si el, da’ nu una second hand ci una second hundert hand. Bucuros ca-i face cineva sucul de cantalup si cartofii cu merisoare. Si ca il alinta mein mann.
    Legatura cu vegasluianul antreprenor-inventator-dezvoltator ? Ghici care ! Ramai acolo unde esti ! Povestile imigrante nu intereseaza pe nimeni.
    E plin de capsunari in vizita „acasa”. Ne scutiti ???

  • imi pare rau, dar personajul nu a inteles nimic din viata in occident. Il sfatuiesc sa se intoarca acasa si sa nu mai povesteasca basme. In strainatate traiesti din salar, care e in functie de calificarea pe care trebuie sa o dovedesti, pentru munca pe care o pretezi ca sa obtii salariul iti ocupa toata energia, in Ro. iei salariul si de-abia dupa servici incepi afacerile , care bineinteles sunt la negru. Nimeni nu se mira ca Ro. nu are bani pentru sistemul sanitar, invatamant, social, pensii, etc. taxele incasate sunt derizorii, in timp ce turistii romani sunt peste tot in lume, platesc tarife incompatibile cu salariile romanesti, cumpara locuinte in Dubai, etc. si asta nu inseamna ca sunt smecheri. Toata lauda cu nunti, masini,proprietati de milioane, unde nimeni nu se intraba de unde vin milioanele, se va intoarce ca un bumerang impotriva generatiilor viitoare.

  • Un vasluian Terchea berchea , iubi Elvețianul generos îi da la pompă cu bani de “afaceri “ a fost maseur bun la ursuleții generoși și acum vinde castraveți

  • Povesti… ca aia spusa acum zeci de ani : ”am plecat in America cu 50 usd in buzunar si cu o sacosa de haine si azi am ajuns sa am milioane de dolari”…..povestile astea de 2 lei pentru naivi au frustrat multi oameni care s-au intrebat ”cum dracu ala poate si eu nu?”‘…..dar adevarul e altul si nimeni nu o sa il spuna vreodata …

  • Fly fly buttefly

    Multă lume invidioasă pe aici, n-ați înțeles nimica, bă, din cât e de mișto occidentul. „Ai noștri” merg acolo și stau câte 8 in containere, lucrează 7 din 7 în soare la turnat betoane. Băietul ăsta schimbă de la zero afaceri, țări, păi băăă, urla invidia în noi că ne-a părăsit asemenea specimen plurivalent.
    Ba uite, unul, mai sus, îl cheamă acasă. Păi dacă se întoarce ăsta avansăm 50 de ani.
    P.S. Faza cu Romy: băi Rolfie, lasă fata (?) în pace că-i văduvă. Nu te fă că nu știi.

  • Cine sta sa citeasca prostii dintr astea?

  • Snake oil: https://www.health.harvard.edu/mind-and-mood/dont-buy-into-brain-health-supplements
    Don’t buy into brain health supplements
    Forget about those over-the-counter products that promise better memory.

    A recent survey found that about 25% of adults over age 50 take a supplement to improve their brain health with the promise of enhanced memory and sharper attention and focus.
    The problem? There’s no solid proof any of them work.
    The main issue with all over-the-counter supplements is lack of regulation. […]

  • Daniela bordurista

    Cîte pulencur a trebuit să dau e la elvețian ca să devin eu mare afacerist antreprenor ….. of , of și voi crăpați de ciuda

  • a inovat-o pe ma-sa, ce poula de ziar de ckakact e asta?

  • 🌈Elvețianul

    Medicament MUE a inventat grangurul plimbător aiurea , e sponsorizat de generoși și va dă la toți să vă crească creierul mare

  • Aata e un pamblicar, l-am cunoscut la facultate, are creierul terci de la droguri. In afara de papagal nu stie nimic . E praf. O fi pacalit vreo 2 nemti si elvetieni si se crede anteprenor :))))

  • Muncitor calificat

    Ahahaha….. Ce prostii scrieti voi la ziar?!?!?eu cu facultate si master abia reusesc cu copchil si nevasta sa imi platesc ratele la casa si masina in germania si voi veniti cu prostii dintrastea. Marsh la munca si nu mai visati cai verzi pe pereti!

  • Elvețianul generos

    Nu ai înțeles bine !, asta e un schtricher

  • Daniel Hagen

    Exhaustiv. Dar na, unii pot, alții nu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *