Prima pagină » Local » Un Iași mai verde: „Facem fapte bune pentru mediu”

Un Iași mai verde: „Facem fapte bune pentru mediu”

15 apr. 2022, 00:01,
Maria Moldovanu, în Local

S-au stabilit acțiunile de ecologizare și plantare de puieți în cadrul campaniei intitulată „Iași Mai Verde”. Consiliului Județean Iași și  ADIS au luat plantat  2.000 de puieți în apropierea gropii de gunoi din Țuțora. Președintele Consiliului Județean Iași, Costel Alexe, susține că este foarte important să avem grijă de mediul înconjurător, întrucât natura reprezintă viața.

În perioada 20 martie – 4 mai 2022, a fost inițiată campania „Iași Mai Verde”, de către Consiliul Județean. Această  campanie prevede organizarea unor acțiuni de protejare a mediului înconjurător pe întreg teritoriul județului Iași: împăduriri, acțiuni de informare și educare, ecologizări ale cursurilor de apă și pădurilor. Mai mulți elevi din județ vor putea beneficia de tururi ghidate la Centrul de Management Integrat al Deșeurilor Țuțora, concepute ca niște lecții interactive, în care principalul obiectiv va fi reciclarea și colectarea deșeurilor.

Acțiuni de ecologizare și împădurire în cadrul campaniei „Iași Mai Verde”

Consiliul Județean, alături de Asociația de Dezvoltare Intercomunitară pentru Salubritate (ADIS) și Primăria Municipiului Iași, au pus la punct acțiuni considerabile de ecologizare și plantare de puieți în cadrul campaniei intitulată „Iași Mai Verde”.

În municipiul Iași s-au organizat mai multe activități pentru împrospătarea mediului înconjurător și au fost plantați un număr de 2000 de puieți lângă groapa de gunoi din Țuțora.

„Au avut loc mai multe activități printre care și tururi ghidate în cadrul stației de tratare mecano-biologică de la Țuțora, la care au participat peste 50 de elevi din clasele V-VIII de la Școala Gimnazială Țuțora. La invitația primăriei Țuțora, conducerile Consiliului Județean Iași și  ADIS au luat parte la acțiunea de plantare a 2.000 de puieți în apropierea gropii de gunoi de la Țuțora”, precizează reprezentanții Consiliului Județean (CJ) Iași.

Potrivit declarațiilor acestora, această campanie de ecologizare se va desfășura până pe data de 4 mai 2022, pentru a fase parte din campania națională „Curățăm România”, începută de către Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor și preluată și la Iași de către Salubris SA, alături de alte instituții.

„Acțiunile de ecologizare vor continua până pe 4 mai, ca urmare a prelungirii campaniei „Iași Mai verde”, pentru a fi parte integrantă din campania „Curățăm România”, demarată de Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor”, precizează reprezentanții.

Costel Alexe: „Este nevoie să înțelegem cu toții că natura este viață”

Joi, 14 martie 2022, s-au organizat activități de ecologizare și salubrizare și în Municipiul Pașcani, în comunele Gorban, Deleni, Scânteia și Țuțora. Au fost prezenți reprezentanții mai multor instituții publice, administrații locale, școli și asociații.

Președintele Consiliului Județean Iași, Costel Alexe, susține că este foarte important să avem grijă de mediul înconjurător, întrucât natura reprezintă viața.

„Suntem la cea de-a doua ediție a campaniei «Iași Mai Verde» și ne bucurăm de o vizibilitate din ce în ce mai mare în rândul comunităților ieșene, având și în acest an sprijinul ADIS, al instituțiilor de mediu și al primăriilor din județ, care s-au mobilizat, alături de voluntari, pentru a face fapte bune pentru mediu. Fiecare campanie pe care am organizat-o și în care ne-am implicat a generat un impact social și a reunit oameni cu un scop comun: protejarea mediului. Este nevoie să înțelegem cu toții că natura este viață. Consiliul Județean, împreună cu toate administrațiile locale, trebuie să fie un exemplu pentru întreaga comunitate. Le mulțumesc tuturor pentru implicare și îmi doresc să continuăm aceste activități în anii ce vor urma”, precizează Costel Alexe, președintele Consiliului Județean Iași.

Campania „Iași Mai Verde” este un bun prilej de a fi mai activi social și a ne implica în viața orașului, este un îndemn adresat oamenilor, ieșenilor, pentru a-și proteja natura și pe ei odată cu ea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *