Prima pagină » Local » Un hoț din Iași a primit mandat de arestare, după ce a furat o mașină și a provocat un accident – FOTO

Un hoț din Iași a primit mandat de arestare, după ce a furat o mașină și a provocat un accident – FOTO

05 feb. 2022, 02:00,
Dragos Savin în Local

Un tânăr din Iași, hoț de profesie, a fost ridicat de mascați după ce a dat mai multe spargeri. Bărbatul de 38 de ani ar fi sustras un autoturism, pe care ulterior l-ar fi condus pe raza municipiului Iași, intrând în coliziune cu alte două autoturisme

Constantin Ilioae este un bărbat care zilele trecute a furat o mașină, iar mai apoi a provocat un accident rutier. Pentru că a fugit de la fața locului, oamenii legii au fost nevoiți să-l identifice. A fost făcută chiar și o percheziție domiciliară. În cursul zilei de ieri, 04.02.2022, judecătorii ieșeni au admis propunerea de arestare împotriva bărbatului. Astfel, pentru 30 de zile va sta în arestul Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Iași.

”La data de 3 februarie a.c., polițiștii din cadrul Biroului de Investigații Criminale Iași au efectuat o percheziție, pe raza municipiului Iași, în cadrul unui dosar penal întocmit sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de furt în scop de folosință, furt calificat și tentativă la furt calificat. Din investigațiile efectuate până în prezent s-a constatat faptul că în seara de 2 februarie a.c., un bărbat de 38 de ani ar fi sustras un autoturism, pe care ulterior l-ar fi condus pe raza municipiului Iași, intrând în coliziune cu alte două autoturisme. De asemenea, bărbatul este bănuit că la sfârșitul lunii ianuarie a.c., ar fi sustras bani și bunuri dintr-o societate și ar fi încercat să sustragă bunuri din altă societate. În urma percheziției au fost ridicate mai multe mijloace materiale de probă și bani, iar bărbatul bănuit de comiterea faptelor a fost condus la audieri. Cercetările sunt continuate, urmând ca în funcție de cele constatate să fie dispuse măsuri legale”, au declarat reprezentații Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Iași.

Nu este singurul hoț din Iași

Totodată, poliţiştii din cadrul Biroului de Investigaţii Criminale Iaşi au identificat un tânăr de 20 de ani, bănuit de comiterea infracţiunii de tâlhărie calificată. Din investigaţiile efectuate până în prezent, s-a constatat faptul că, în seara de 17 decembrie 2021, acesta ar fi plasat o comandă prin intermediul unei firme, iar în momentul livrării, ar fi ameninţat curierul şi ar fi luat comanda, fără a achita contravaloarea acesteia. În baza probatoriului administrat în cauză, la data de 2 februarie 2022, tânărul bănuit de comiterea faptei a fost reţinut de poliţişti pentru 24 de ore. Ulterior, tânărul reţinut a fost prezentat, cu propuneri legale, Parchetului de pe lângă Judecătoria Iaşi, faţă de acesta fiind dispusă măsura preventivă a controlului judiciar pentru 60 de zile. Cercetările vor continua.

Au vrut să fure din farmacie

Nu în ultimul rând, doi tineri sunt bănuiţi de furt calificat şi tentativă la furt calificat. Din cercetările efectuate până în prezent, s-a constatat faptul că în noaptea de 22 spre 23 ianuarie 2022, cei doi ar fi pătruns într-o farmacie, din municipiul Paşcani, cu intenţia de a sustrage bunuri, dar fără succes. De asemenea, în noaptea de 23 spre 24 ianuarie, aceştia ar fi pătruns într-o altă societate, de unde ar fi furat ţigarete şi bani, cauzând un prejudiciu total de 2.100 de lei. În baza probatoriului administrat în cauză, recent, cei doi tineri bănuiţi de comiterea faptelor au fost reţinuţi de poliţişti pentru 24 de ore. Până la urmă, s-a dispus măsura preventivă a controlului judiciar pentru 60 de zile. Rămâne de văzut care va fi soarta hoțului din Iași care a primit mandat de arestare după ce a furat un autoturism.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *