Prima pagină » Local » Un hoț care fură din mijloacele de transport în comun din Iași a fost prins de polițiști – VIDEO
Un hoț care fură din mijloacele de transport în comun din Iași a fost prins de polițiști - VIDEO

Un hoț care fură din mijloacele de transport în comun din Iași a fost prins de polițiști – VIDEO

16 feb. 2022, 13:18,
în Local

Poliţiştii ieșeni l-au prins pe unul dintre hoții care activează în zona mijloacelor de transport din Iași. Individul, în vârstă de 34 de ani este bănuit pentru mai multe infracțiuni de furt din buzunarele oamenilor care călătoresc cu mijloacele de transport în comun.

Așadar, oamenii legii au arătat faptul că acesta a fost reținut pentru 24 de ore iar ulterior, magistrații din cadrul Tribunalului Iași au încuviinţat arestarea preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.

Un hoț care fură din mijloacele de transport în comun din Iași, arestat de polițiști

Pe data de 16 februarie 2022, poliţiştii ieșeni au pus în aplicare un mandat de arestare preventivă pentru un tânăr în vârstă de 34 de ani care este suspect că ar fi sustras, de la mai multe persoane, diverse bunuri. Hoțul opera pe mijloacele de transport în comun, iar în decursul de o lună acesta a făcut două victime:

*La data de 16 februarie a.c., poliţiştii din cadrul Biroului Urmăriri Iaşi au pus în aplicare un mandat de arestare preventivă, pentru 30 de zile, emis de Tribunalul Iaşi, pe numele unui bărbat de 34 de ani, cercetat pentru furt şi furt calificat.*

Din investigaţiile efectuate până în prezent, s-a constatat faptul că la data de 10 decembrie 2021, în timp ce s-ar fi aflat pe raza municipiului Iaşi, acesta i-ar fi portofelul unei tinere, din rucsac, iar la data de 24 ianuarie a.c., i-ar fi sustras portofelul unei alte tinere, din rucsac.

În baza probatoriului administrat în cauză, la data de 9 februarie a.c., bărbatul bănuit de comiterea faptelor a fost reţinut de poliţiştii Biroului de Investigații Criminale Iași, pentru 24 de ore, iar la data de 15 februarie a.c., Tribunalul Iaşi a dispus arestarea preventivă a acestuia pentru 30 de zile. se arată în comunicatul oamenilor legii.

Poliţiştii ieșeni ne sfătuiesc să fim vigilenți în mijloacele de transport în comun

În continuarea comunicatului de presă, poliţiştii ieșeni oferă câteva sfaturi despre cum putem preveni să rămânem fără bunuri. Călătorii trebuie să fie vigilenți mai ales în contextul în care observă persoane dubioase în jurul lor sau când este aglomerație. Oamenii trebuie să-și tină bunurile cât mai în siguranţă şi este bine de evitat să ținem portofelul în buzunarul de la spate:

Pentru a evita să deveniţi victime ale infracţiunii de furt din buzunare, genţi, este recomandat să ţineţi cont de sfaturile cu caracter preventiv oferite.

În mijloacele de transport în comun:

  • când aşteptaţi autobuzul sau alt mijloc de transport în comun în staţii aglomerate, daţi dovadă de vigilenţă şi atenţie faţă de conduită persoanelor de lângă dumneavoastră;
  • dacă în aglomeraţie vă simţiţi înconjuraţi de persoane dubioase, căutaţi să vă schimbaţi locul;
  • poziţionaţi poşeta/geanta în faţa dumneavoastră, iar dacă e posibil, între corp şi un element fix în autovehicul;
  • dacă vă aşezaţi pe scaun, ţineţi bagajele în braţe, în nici un caz spre exterior ori spre vecinul de scaun;
  • nu purtaţi portofelul, banii ori telefonul mobil în buzunarul de la spatele pantalonilor; acesta este vulnerabil la urcarea şi coborârea din mijloacele da transport în comun;
  • nu purtaţi bani sau valori în buzunarele laterale ale hainelor, paltoanelor sau gecilor, acestea fiind locurile cele mai vulnerabile şi cel mai des vizitate de către hoţi;
  • dacă circulaţi la ore târzii, când sunt puţini călători, aşezaţi-vă cât mai aproape de conducătorul auto sau lângă alţi pasageri care vă inspiră încredere. se arată în comunicatul emis de oamenii legii.

Reporterii BZI.RO au sesizat în multe rânduri faptul că în CTP sunt dese astfel de evenimente. Oricum, hoții par să umble liberi și nestingheriți în autobuzele și tramvaiele ieșene.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *