Prima pagină » Eveniment-Social » Un grup de profesori a inițiat un proiect pentru îmbunătățirea comunicării publice prin intermediul site-ului Inspectoratului Școlar Județean Iași – FOTO

Un grup de profesori a inițiat un proiect pentru îmbunătățirea comunicării publice prin intermediul site-ului Inspectoratului Școlar Județean Iași – FOTO

16 feb. 2024, 02:00, 4 ,
Ștefana Șovea, în Eveniment-Social

Carmen Kehlaoui, directorul Școlii Gimnaziale „George Călinescu” din Iași, alături de prof. Alina-Mihaela Leonte, alte cadre didactice și elevi, a inițiat o campanie „advocacy” prin care anumite probleme neglijate sunt puse pe agenda publică. Proiectul său a fost acela de a îmbunătăți comunicarea publică prin intermediul site-ului Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) Iași.

Propuneri pentru îmbunătățirea comunicării publice prin intermediul site-ului Inspectoratului Școlar Județean Iași

Un grup de profesori și câțiva elevi din clasele a VII-a și a VIII-a au fost implicați într-un proiect prin care au făcut propuneri pentru îmbunătățirea comunicării publice prin intermediul site-ului Inspectoratului Școlar Județean Iași.

Ideea acestui proiect i-a venit directorului Școlii Gimnaziale „George Călinescu” din Iași, Carmen Kehlaoui, în momentul în care lucra la îmbunătățirea site-ului instituției unde profesează.

„Noi, cei din Iași, am venit cu ideea de îmbunătățire a comunicării prin site-ul Inspectoratului Școlar Județean Iași. Împreună cu cei din inspectorat am realizat un parteneriat cu World Vision, pentru a vedea unde sunt lucruri de îmbunătățit. Am aplicat un chestionar la nivelul județului Iași, de unde au reieșit niște minusuri, dar și niște plusuri, legate de site. La minusuri am aflat faptul că profesorii și-ar dori multe resurse educaționale deschise și nu există pentru toate disciplinele la fel de multe sau de recente. După aceste întâlniri, reprezentații ISJ Iași vor prelua, dacă consideră potrivit din ceea ce noi am expus și vor face schimbări. Ideea a pornit în momentul în care lucram la site-ul școlii unde sunt director”, spune Carmen Kehlaoui, directorul Școlii Gimnaziale „George Călinescu” din Iași.

În cadrul proiectului au participat și elevi ieșeni

Campania se derulează pe baza unui plan propus, la nivel local, de Fundația World Vision Romania și agreat cu Inspectoratul Școlar Județean. Au fost organizate consultări prin chestionare, workshop-uri cu profesori, elevi din județ și întâlniri unde au participat reprezentanții World Vision, cadre didactice și voluntari, un reprezentant ONG local și trei reprezentanți ISJ.

Iașul face pași spre digitalizare, iar Inspectoratul Școlar Județean a fost nominalizat în cadrul Galei Regista 2024, un eveniment național ce recunoaște progresul digital în instituțiile publice din România. ISJ Iași a fost nominalizat la două categorii: „Cea mai bună prezență pe reţelele sociale” și „Cea mai digitalizată instituție de învățământ”.

„ISJ Iași a avut două nominalizări la Gala Regista 2024, și acest lucru nu este degeaba. Faptul că am avut testări inițiale digitalizate, avem catalog electronic, Iașul face pași mari în digitalizare, de asta am venit și noi cu niște mici observații. În cadrul proiectului au fost organizate workshop-uri unde am subliniat micile schimbări pe care le-am putea aduce site-ului. Ne-am bucurat de participarea activă a colegilor, precum și a inspectorilor școlari, în realizarea studiilor comparative”, mai spune Carmen Kehlaoui, directorul Școlii Gimnaziale „George Călinescu”, în legătură cu îmbunătățirea comunicării publice prin intermediul site-ului Inspectoratului Școlar Județean Iași.

Comentarii
  • Scuze, n-am nimic cu doamna….ca și profesie…..însă de când în Romania este permisă purtarea kakatului ăla de batic numit hijab ? A ajuns cumva din țară ortodoxă …o țară musulmană??? Imbroboditele,babuinele astea sa o facă la ele în țară…nu în România.

  • Asa o obliga credinta ei !, religie care este total incompatibila cu valorie seculare europene si Carta Internationala a drepturile omului !, daca este practicanta atunci orice altceva de spus ar fi de prisos !

  • Îmi pare rău ca v-a atras atenția un detaliu fără legătura cu subiectul articolului. E o opțiune personală acoperirea parului, care nu e singulara, nici o Interdicție. Și bătrânele de la tara se imbrobodesc, și doamnele de etnie rroma. Haideți sa conviețuim frumos împreuna!

  • Doamne fereste dar eu nu am comentat ceva despre optiunea personala a doamnei !, fiecare este liber sa creada ce vrea personal la el acasa !, daca e ceva de comantat as comenta ca nu as dori ca , copii mei sa fie indrumati de o persoana care are ca si credinta , religie o religie care singura lege recunoscuta si acceptata este Sharia (studiazo ) care este total incompatibila cu democratia si obiceiurile seculare europene ori drepturile omului si religie in care absolut fara discutie daca iti schimbi parerile , daca renunti la ea , pedeapsa pentru apostazie in islam ete MOARTEA !, si orice musulman credincios este indreptatit si dator sa o aplice , deci nu prea vreau un astfel de profesor cu o stfel de gindire sa predea ceva copiilor mei intro scoala laica , seculara !, cam atit , in rest treaba ei ce face si ce crede in particular, daca vrei o revelatie adevarata a acestei ideologii mergi si traieste un pic in tarile islamice practicante precum Iran , Pakistan , Afganistan , Egipt, Irak ………..

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *