Prima pagină » Local » Un ghiozdan cu rechizite înseamnă o șansă la educație! Campania Salvați Copiii Iași se desfășoară și în acest an

Un ghiozdan cu rechizite înseamnă o șansă la educație! Campania Salvați Copiii Iași se desfășoară și în acest an

01 aug. 2023, 02:00, 1 ,
Andreea Timofte în Local

Începutul de an școlar reprezintă o emoție și o bucurie, o nerăbdare și o anticipare. Este bucuria revederii cu colegii. Dar toate aceste simțiri, care pentru cei mai mulți dintre noi trec drept normale, pentru unii copii sunt doar un alt prilej în care simt diferențele dintre ei și ceilalți. Din acest motiv, Asociația Salvați Copiii Iași desfășoară, și anul acesta, campania „Un ghiozdan cu rechizite, o fereastră magică spre cunoaștere”

Prin intermediul acestei campanii, 1.500 de copii pot începe școala precum colegii lor, cu tot ce trebuie în ghiozdan și cu un curcubeu mare și colorat pe ultima pagină a caietului.

Un ghiozdan cu rechizite chiar reprezintă o șansă

Oamenii pot susține demersul Salvați Copiii Iași prin care an de an se strâng 225.000 de lei, donând pe site-ul asociației. Costul unui ghiozdan plin cu tot ce are nevoie un școlar este de 150 de lei.

„Ajută-ne să pregătim 1.500 de ghiozdane cu speranță, cu încredere și desigur cu rechizitele mult dorite care pot da aripi în educație. Și anul acesta ne gândim la copiii care provin din medii defavorizate și le propunem tuturor celor care pot să facă din începutul de an școlar o bucurie, să sprijine dorința celor mici dar mai puțin norocoși, de a fi copii normali și frumoși, copii care râd, copii care se bucură”, au scris reprezentanții Asociației Salvați Copiii Iași.

Cercetare marca Salvați Copiii Iași

Experții Organizației Salvați Copiii Filiala Iași au realizat o cercetare a mediului școlar pentru a identifica modalitățile de transformare a unităților de învățământ în „școli prietenoase”. Studiul are la bază o cercetare interdisciplinară prin care s-a urmărit trasarea unui cadru teoretic larg asupra acestui concept ca mijloc de combatere a abandonului şcolar. Obiectivul principal al cercetării se referă la promovarea reintegrării copiilor în sistem şi susţinerea continuă a acestora prin transformarea instituţiilor de învăţământ în şcoli sigure şi prietenoase pentru toţi copiii, fără discriminare.

Studiul a luat în considerare drepturile copilului într-o dublă ipostază: de instrument analitic, precum şi de concept normativ, cu scopul de a observa în ce măsură sistemul şcolar românesc poate fi considerat a fi unul incluziv şi conform cu exigenţele promovate de instrumentele internaţionale de protecţie a drepturilor copilului la educaţie şi instruire. Multe dintre răspunsurile copiilor, în ceea ce priveşte abandonul şcolar, arată că dezinteresul faţă de şcoală este atras de maniera „neatractivă” în care este predată materia şi de „distanţa mare dintre cadrele didactice şi elevi”, menţinută de primii.

Printre cauzele descoperite în urma cercetării Salvați Copiii Iași ar mai fi şi „lipsa finalităţii practice a şcolii pentru viaţa adultă”.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`