Prima pagină » Magazin » Un genetician arunca BOMBA! Care este legatura dintre OM si PORC
Un genetician arunca BOMBA! Care este legatura dintre OM si PORC

Un genetician arunca BOMBA! Care este legatura dintre OM si PORC

01 dec. 2013, 20:56,
Echipa BZI.ro, în Magazin
a:3:{s:7:"site_id";i:1;s:6:"old_id";i:404799;s:8:"site_url";s:10:"www.bzi.ro";}

Un renumit genetician american a lansat recent o teorie controversata privind aparitia si evolutia omului. Eugene McCarthy, profesor la Universitatea din Georgia, afirma ca specia umana ar fi, de fapt, rezultatul incrucisarii intre porc si maimuta, relateaza Daily Mail si preluat de gandul.info.

Cercetatorul sustine ca oamenii au multe caracteristici genetice comune nu numai cu cimpanzeii, dar si cu porcii. Aceasta ar fi prima dovada ca specia umana este un hibrid rezultat ca urmare a imperecherii intre aceste animale.

Mai mult, spune McCarthy, intre om si porc exista o serie de asemanari ce pot observate chiar si ochiul liber: parul care acopera pielea, stratul gros de grasime subcutanata, culoarea ochilor, nasurile proeminente, genele lungi.

Diferente prea multe nu exista nici atunci cand vine vorba de anatomie. Spre exemplu, tesuturile de piele si valvele inimilor porcilor pot fi transplantate acum la om, tocmai datorita acestei „radacini” comune, crede geneticianul.

Cercetatorul are un raspuns si pentru cei care l-au contrazis, aratand ca speciile hibride nu ar fi fertile si, deci, evolutia ar fost imposibila. McCrathy a atras atentia ca ipoteza legata de infertilitate este falsa, astfel ca, dupa o anumita perioada de timp, chiar si speciile hibride pot procrea.

In ciuda tuturor argumentelor aduse, teoria a adunat deja numerosa critici.

„Hibridarea unui porc si a unui cimpanzeu este ca si cum a-i lua jumatate dintre balerinii care joaca in si jumatate din cei care joaca in , i-au aduna impreuna pe o scena si le-ai spune sa danseze ceva impreuna. Ar fi o catastrofa”, a explicat cineva pe un blog de stiinta.

In plus, multi i-au sugerat geneticianului sa faca un experiment in laborator daca este de parere ca ipoteza lui este corecta.

Teoria lui EugeneMcCarthy este respinsa cu vehementa atat de creationisti, cat si de evolutionisti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *