Prima pagină » Razboi în Ucraina » Un general polonez face dezvăluiri: Ucraina s-ar fi pregătit de o confruntare cu Rusia încă din 2016

Un general polonez face dezvăluiri: Ucraina s-ar fi pregătit de o confruntare cu Rusia încă din 2016

22 nov. 2022, 11:10, 1 ,
BZI.ro, în Razboi în Ucraina

Trupele speciale ucrainene ar fi început să se antreneze pentru o confruntare cu Rusia încă din anul 2016. Dezvăluirea este făcută de un general polonez, care mai adaugă că armata Ucrainei ar fi fost pregătită chiar de NATO.

”Trupele speciale ucrainene au fost antrenate deja din 2016 de trupele speciale ale NATO. Obiectivul a fost cel de a crea o mișcare partizană: se conştientiza puternic că, mai devreme sau mai târziu va avea loc o invazie a Rusiei”, dezvăluie Mieczyslaw Biniek, generalul polonez care a fost comandant strategic adjunct al NATO și care a luptat alături de americani în Iran, Afganistan și Siria, într-un interviu acordat publicaţiei italiene La Repubblica.

”Nu pot intra în detalii”, a continuat Biniek, ”dar unul dintre multele antrenamente a avut ca temă chiar ”Operațiuni secrete în teritoriile ocupate”.

NATO i-a învățat pe ucraineni să folosească ”Battlefield Management System”, BMS, o metodă de a integra spioni

Trupele speciale ucrainene au fost pregătite pentru o confruntare cu Rusia

O confruntare cu Rusia ar fi fost pregătită din timp, dat fiind că specialiștii NATO ”au ascuns peste tot staţii radio, muniție, explozibili”, i-au învățat pe ucraineni ”cum să se miște, să se organizeze, cum să comunice”. De altfel, oamenii de la Kiev ”au fost instruiți cu cele mai moderne mijloace de luptă, riguros defensive: obuziere, sisteme antiaeriene și antirachetă. Și una dintre baze a fost, de exemplu, la Yavorov, lângă Lviv, care nu întamplător a fost bombardată de ruși în primăvară”, relatează IlSolle24Ore citat de Rador.

NATO, conform reconstrucției generalului Biniek, a creat celule partizane ‘adormite’ ”ascunse printre civili. De aceea ucrainenii au fost atât de pregătiți, atât de eficienți. Și nu doar acolo. La Novofedorivka, baza aeriană din Crimeea, au existat doar două momente posibile pentru a lovi atât avioanele cât și piloții şi au atacat într-unul dintre aceste intervale. Cineva le-a dat informația în timp real: un partizan. De asemenea NATO i-a învățat pe ucraineni să folosească ”Battlefield Management System”, BMS, o metodă de a integra spioni, sateliți și alte mijloace de comunicare și de a lovi ținte în timp real”.

Aşadar, acum se explică, conchide generalul polonez Biniek, de ce ucrainenii ”i-au ucis, de exemplu, la începutul războiului pe toți acei generali ruși”.

De altfel, un oficial polonez a declarat că țara sa se va mișca rapid în ceea ce privește ancheta declanșată după ce o rachetă a căzut marți, 15 noiembrie, în satul polonez Przewodow și a ucis doi oameni.

Armata ucraineană continuă să lovească strategic

Într-un context asemănător, amintim că peste 105.000 de abonați din șase județe din Donețk au rămas fără curent electric luni, 21 noiembrie, în urma bombardamentelor trupelor ucrainene, transmit forțele pro-ruse, prin vocea Ministerul Cărbunelui și Energiei al Republicii Populare Donețk.

„La ora 10:28, ca urmare a unor bombardamente, o serie de stații au fost de-energizate în Donețk, 758 de stații de transformare, 105.800 de abonați casnici”, a precizat ministerul într-un mesaj pe rețelele de socializare.

Conform datelor reprezentanței Republicii Populare Donețk, unități ale armatei ucrainene au bombardat luni dimineață, 21 noiembrie, Donețkul de șapte ori de la artileria de calibru mare, context în care, mai multe zone au fost incendiate.

La rândul său, locotenent-colonelul Miliției Populare (NM), adjunct al Parlamentului Republicii Populare Donețk (DPR), Andrei Baevsky, a declarat, luni, 21 noiembrie, că intensitatea bombardamentelor Donețkului din partea ucraineană a crescut semnificativ. Informațiile nu au fost confirmate și dintr-o sursă independentă.

Acum însă, un general polonez afirmă că trupele speciale ucrainene ar fi început să se antreneze pentru o confruntare cu Rusia încă din anul 2016.

Comentarii
  • Da, adica occidentu’ a facut manevre anticipate.
    Sub masca „democratiei, i-au pacalait pe ucraineni naivi, care isi imagineaza inca prostiile desarte care le-au avut si romanii candva – „freedom” !! ee !!, ca apoi sa devina sclavi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *